2013年媽媽會

跳至

首頁
23456...7

尾頁

大宅

回覆:小Sin子 的帖子

希望大家都順順利利生個健康嘅蛇b

男爵府

helenpekkle721 發表於 13-1-19 19:04
請問你睇邊位醫生呀!我唔想睇番上次個位呀!上次其實我係自然流出的,但個醫生起勢叫我做手術會乾淨d,我最 ...

你講私家婦醫 ? 我睇左另一個,本身生完第一胎都已經打算唔再搵番果個醫生跟,因為佢連我胎盤提早老化左都照唔到出黎。

上次小產前諗住近近地去照一次咋,點知一照完就出事。今次當然有陰影,死都唔番去啦,寧願去遠少少睇第二個。

大宅

引用:Quote:helenpekkle721+發表於+13-1-19+19:0

原帖由 小Sin子 於 13-01-19 發表
你講私家婦醫 ? 我睇左另一個,本身生完第一胎都已經打算唔再搵番果個醫生跟,因為佢連我胎盤提早老化左都 ...
咁你現在睇邊個呀?可否介紹!

男爵府

helenpekkle721 發表於 13-1-19 22:05
咁你現在睇邊個呀?可否介紹!

我睇荃灣的陳樹武醫生,好好,收費又唔貴,又唔難 book , 預約左通常等 15 分鐘左右有得睇。佢在旺角同元朗都有開診。

大宅

回覆:小Sin子 的帖子

陳樹武係邊,我睇靳嘉仁,貴到嘔電
C6都嫌佢收得貴!

大宅

引用:Quote:helenpekkle721+發表於+13-1-19+22:0

我睇荃灣的陳樹武醫生,好好,收費又唔貴,又唔難 book , 預約左通常等 15 分鐘左右有得睇。佢在旺角同元 ...
收費貴唔貴未?
難灣邊到呀??
我路過問定先咋^^

大宅

引用:Quote:helenpekkle721+發表於+13-1-19+22:0

我睇荃灣的陳樹武醫生,好好,收費又唔貴,又唔難 book , 預約左通常等 15 分鐘左右有得睇。佢在旺角同元 ...
貴唔貴架?
係荃灣邊到呀?

大宅

回覆:CYCW1812 的帖子

勒係咪$700呀?我之前就係睇佢,佢唔算貴了,我之前都睇過一個$900呀!所以今次先想轉!

男爵府

helenpekkle721 發表於 13-1-20 11:29
勒係咪$700呀?我之前就係睇佢,佢唔算貴了,我之前都睇過一個$900呀!所以今次先想轉!

...

$700 唔算貴,但唔係特別平。真係貴的,要過千一次的。例如林勇行。

我睇的陳樹武醫生,主要在荃灣開診,好似有一日在旺角,有一日在元朗。

荃灣診所就在中染大廈,即愉景新城隔離。好方便。

價錢超抵,我剛睇左,超聲波連藥費 $515 , 只因我有少少傷風,叫佢開藥,如果淨照超聲波,應該再平 d 的。預約左大約等 15-20 分鐘就有得睇,好合理。又唔難 book , 佢部機又勁,可以做埋照結構的。

陳醫生好專業,之前我小產後有水泡,經期又亂左,都係睇佢。耐心解答你問題。人都好 nice , 跟佢個姑娘亦好好人。

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆 小Sin子 的帖子

各位媽媽,先同大家講聲hi。我前年10月化學懷孕,而家作小產,要食安胎藥,希望bb可以順利健康出世。

男爵府

ffbb 發表於 13-1-20 16:06
回覆 小Sin子 的帖子

各位媽媽,先同大家講聲hi。我前年10月化學懷孕,而家作小產,要食安胎藥,希望bb可 ...

你情況點? 流啡定見紅? 要多訓床休息啊,keep 住食安胎藥啦,我日日都有食。加油呀 ~!

大宅

回覆:有冇之前小產左的媽媽

唉,今朝起身一路都冇再流啡,以為就好番,點知瞓完晏覺又流過。

我想問下你地流啡係流質定係"傑"架? 我上個星期係"傑"嘅,呢兩日開始好似血水咁。係咪唔得啦??

男爵府

ox_ma 發表於 13-1-20 20:49
唉,今朝起身一路都冇再流啡,以為就好番,點知瞓完晏覺又流過。

我想問下你地流啡係流質定係"傑 ...

我未流過啡,兩次都係突然大出血,似黎經咁的。

不過依我理解,流啡其實係 d 血响子宮入面流得好慢,流到出黎已經氧化左,變左啡色。所以濃 d 應該係代表血量較多。我諗稀 d 而又唔係鮮紅色,應該係冇咁嚴重掛。

大宅

引用:Quote:ox_ma+發表於+13-1-20+20:49+唉,今

原帖由 小Sin子 於 13-01-20 發表
我未流過啡,兩次都係突然大出血,似黎經咁的。 不過依我理解,流啡其實係 d 血响子宮入面流得好慢,流到 ...
約左聽日去照下,睇下個胎有冇長,如果冇長就唔再攪。咁樣不停流啡,瞓又唔好食葯又唔好,又唔知個bb係入面點,真係好辛苦。

男爵府

ox_ma 發表於 13-1-20 20:59
約左聽日去照下,睇下個胎有冇長,如果冇長就唔再攪。咁樣不停流啡,瞓又唔好食葯又唔好,又唔知個bb係入面 ...

有冇長胎? 但你唔係話之前冇照過咩 ? 冇得比較的話,唔知佢有冇生長喎。

大宅

引用:Quote:ox_ma+發表於+13-1-20+20:59+約左聽

有冇長胎? 但你唔係話之前冇照過咩 ? 冇得比較的話,唔知佢有冇生長喎。
有照過呀,之前正苦仲懷疑宮外孕。好彩係私家照到胎囊係子宮入面,胎囊0.43cm.

男爵府

ox_ma 發表於 13-1-20 21:43
有照過呀,之前正苦仲懷疑宮外孕。好彩係私家照到胎囊係子宮入面,胎囊0.43cm.

...

哦,明白,咁你快 d 照下,安心 d

大宅

回覆:有冇之前小產左的媽媽

我上次係一個多星期內由流啡到流血到流咗出嚟架!!但流出嚟前兩晚係一到夜晚就陣痛,第二晚又係咁,之後就流咗出嚟了。但其實話就係兩個多月,但實際一直都未check到有心跳的。

男爵府

helenpekkle721 發表於 13-1-20 23:04
我上次係一個多星期內由流啡到流血到流咗出嚟架!!但流出嚟前兩晚係一到夜晚就陣痛,第二晚又係咁,之後就流 ...

對於我黎講,有心跳都仲未夠,我兩次出血都係 bb 已有心跳的,一個保得住,一個保唔住。所以宜家就算照到有心跳,我都未驚完,要捱過呢幾星期唔好出血至安心。mouth:

大宅

引用:Quote:helenpekkle721+發表於+13-1-20+23:0

對於我黎講,有心跳都仲未夠,我兩次出血都係 bb 已有心跳的,一個保得住,一個保唔住。所以宜家就算照到 ...
咁樣提心吊膽真係好辛苦。

首頁
23456...7

尾頁

跳至