跳至

首頁

尾頁

大宅

想識多D媽媽同幫仔仔搵朋友,

另外想搵D岩仔仔玩既興趣班,政府私人都可以,不過唔好咁貴,

仲想問下岩岩搬黎,咩都唔知,

佢係3月仔,3月尾先到2歲,如果要讀學前班,係咪報唔到學校喇,

我可以點做呀?

我想搵多D野比自己做,忘記前夫對我既傷害~

大宅

回覆:離婚後帶住2歲返大埔住~

我記得聖保祿的N班哩個月先開始報,你可以去問下,不過聽講好難入

大宅

引用:我記得聖保祿的N班哩個月先開始報,你可以

原帖由 zjz327 於 13-01-03 發表
我記得聖保祿的N班哩個月先開始報,你可以去問下,不過聽講好難入
多謝你報料

別墅

Lee 區其他N班收曬
;考慮下playgroup 吧. FM 2011-1月b爸爸

大宅

2018復活節勳章

回覆:power_jong 的帖子

Power_jong: hello, 我都係搞緊離婚岩岩上個月尾搬黎大埔同我父母住,我帶住兩個小朋友,大仔7歲,細女今個月兩歲。我同女女報左方麗明,但未知收唔收但呢間學校係先到先得,夠20個月可報名,我個係大女著數d應該好大機會收,你都試下!之前有另一間收我女但我媽唔鐘意所以冇比留位費。我對大埔都好陌生,我父母都係搬入大埔4年左右,我自己住開觀塘,個仔都係觀塘返學,我仲未太適應而家出九龍返工返學既生活

傻豬大王  2005年6月27日 聯合出世 3.01kg/ 滿月~4.2kg/ 兩個月~5.8kg/ 三個月~6.5kg/ 四個月~7.1kg. 妹妹於2011年1月20日出世, 重2.79kg/ 滿月~3.92kg/ 兩個月~4.89kg/ 四個月~6.44kg/ 六個半月~7.33kg/ 一歲~8.61kg

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

得閒過單親版打聽下,果邊有好多大埔朋友仔。其實大埔設施配套都不錯,可以去不同機構參加興趣班價錢都唔貴。

你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

大宅

回覆:alfreday 的帖子

我睇過大埔既興趣班,有好多都要3歲先得,其實我之前向元朗同屯門報過,但大埔俾幼兒的真係好小,一係就貴,2xx一堂,每堂45分鐘!

大宅

回覆:NGASZE626 的帖子

我係全職媽媽,所以暫時有好多時間。希望可以讓孩子生活得愉快幸福!

珍珠宮

power_jong 發表於 13-1-3 23:59
我係全職媽媽,所以暫時有好多時間。希望可以讓孩子生活得愉快幸福!

我個女2月尾就2歲,我都報左幾個PLAYGROUP比亞女,你有N班既學校都打去博一博呀,你個個都係大B有位既都有機會,我個女報左圓玄N班收左,現在參加左3個PG,有BEEBEE,LEMON TREE同PLAY SCHOOL PLUS全部都係百幾蚊1個鐘,PLAYSCHOOL PLUS唔使家長陪同,3間亞女上完都好開心

大宅

你可試下去大埔舊墟,有間浸信會攪嘅機構,有地方比小朋友玩,又有好多平價興趣班學

大宅

回覆 joycehang41010 的帖子

可以比多D資料我嗎?

大宅

LEGOLAND 發表於 13-1-6 11:56
你可試下去大埔舊墟,有間浸信會攪嘅機構,有地方比小朋友玩,又有好多平價興趣班學 ...
浸信會,我問過喇,無比2 OLD的班呀~

珍珠宮

power_jong 發表於 13-1-6 16:39
回覆 joycehang41010 的帖子

可以比多D資料我嗎?

我覺得你試下小蜜蜂先.因為佢頭4堂都係$500,之後$560 4堂,以間最平,如果你想佢自己一個上就PLAY SHCOOL PLUS就$165一堂,以2間同LEOMON TREE我個女都上梗,如果你係上參加既,可以同我同一日JOIN一齊上,其實我覺得有媽咪陪同既都差唔多,我覺得LEMON TREE同小蜜蜂就小蜜蜂總括黎講好D,其實2間差唔多,睇下你想簡住得近定平,LEMON TREE迎我屋企多D,其餘2間我行過去都20分鐘左右呀,但3間亞女上完都好開心,其實好唔好你要試左一個月先知合唔合適,我覺得合適既

複式洋房

回覆 power_jong 的帖子

http://tpbcss.org/ssc/?p=f 埔浸

另外一間協康會,(運頭塘邨運來樓下面)

LEE兩間,我都覺得幾好,兩間都有1.5歲~3歲既playgroup!

大宅

回覆:NGASZE626 的帖子

我個仔都係今個月夠2歲,前幾日報咗方麗明N班,但排到200幾,唔知有冇機會

大宅

如果得閒,可以帶小朋友去太和邨playscope 玩,入會好平一年,又有玩具借,定時有playgroup 出的!

大宅

引用:如果得閒,可以帶小朋友去太和邨playscope+

原帖由 yanyuenbb 於 13-01-25 發表
如果得閒,可以帶小朋友去太和邨playscope 玩,入會好平一年,又有玩具借,定時有playgroup 出的!

...
太和邊度?

大宅

http://www.playscope.org.hk/Common/Reader/Channel/ShowPage.jsp?Cid=161&id=111&Version=0&Charset=big5_hkscs&page=0

大宅

引用:http://www.playscope.org.hk/Common/Reade

原帖由 yanyuenbb 於 13-01-27 發表
http://www.playscope.org.hk/Common/Reader/Channel/ShowPage.jsp?Cid=161&id=111&Version=0&Charset=big ...
非常感谢,等我都入會先!

首頁

尾頁

跳至