爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

別墅

我市區多加開冷氣約 $1.2/km

大宅

引用:我之前揸蘋果綠,5佰鬆行到390~410km,慳油

原帖由 889388 於 13-04-27 發表
我之前揸蘋果綠,5佰鬆行到390~410km,慳油又好揸,不過已售,
好靚呀!我想問架車1500cc同私家車1500cc力水有冇分別?我老公都想買這款車,謝謝!

大宅

想多口問吓各位乜嘢途徑買車,私讓、車行、網上代訂?
我都想搵部 08 包圍,電門,海豚灰!

子爵府

我果架2004, 要$1.76/KM
9KM/L 救命

5月CHECK過

換左機油、油格、風格、正廠電子波箱油、正廠避震膠、正廠皮帶
CHECK過火咀、波箱油、水箱防锈水、電池、風油呔油、皮帶...

不過果時無同車房講大食

大家有無經驗? 係咪車舊無得搞???
定仲可以CHECK D咩?

長期坐2人... 市區多 全冷氣...

男爵府

引用:Quote:原帖由+889388+於+13-04-27+發表我之

原帖由 bambini 於 13-06-24 發表
好靚呀!我想問架車1500cc同私家車1500cc力水有冇分別?我老公都想買這款車,謝謝!

...
冇分别,我揸咗差晤多三年,冇整過嘢,係車龐較窄,整體相當滿意,不過在坊間車行買就要小心

大宅

引用:我果架2004,+要$1.76/KM9KM/L++救命++5月C

原帖由 rebornarmy 於 13-06-25 發表
我果架2004, 要$1.76/KM
9KM/L 救命
如果你架車一買返黎就係咁差km/L,原因係上手無乜做保養,所以攪到架車表現咁差!你要明白一架揸左9年既車,係無保養既情況之吓,又点可以keep住9年如新呢!

大宅

回覆:有無爸爸揸sienta

好似越來越多人揸sienta,我都揾緊,但好貴呀!

大宅

回覆:有無爸爸揸sienta?

我唔係爸爸,係媽媽呀。昨天剛買了07 green g,等3星期取車。其實,我係好想好想買黃色的。點知個街無咩貨,我昨天看有架都好好,可惜車底生銹到不得了.最後,買了綠色

大宅

引用:我唔係爸爸,係媽媽呀。昨天剛買了07+green

原帖由 諾媽媽2007 於 13-06-27 發表
我唔係爸爸,係媽媽呀。昨天剛買了07 green g,等3星期取車。其實,我係好想好想買黃色的。點知個街無咩貨 ...
恭喜呀!你架咩價$呀?同埋有咩要留意?謝謝!

大宅

回覆:bambini 的帖子

$125000.(唔平,不過都多option野,有分紙,行了40000真咪)
我覺得有樣要留意,買現貨係會穩陣d.因為我之前想買那部係08黃色,4分,a籠。照道理好正啦。點知一看,個底生晒銹,我估同呢架車由北海道回來有關。所以,唔好慳,驗車都好重要。

zippyzgs  07 年車,40000 km 真咪??  發表於 13-6-28 11:18
zippyzgs  07 年車,40000 km 真咪??  發表於 13-6-28 11:18

禁止訪問

男爵府

我同老公都打算買sienta~佢搵到個網講明係日本運返黎, 貴5千賣出去..
其實真定假....

大宅

1. 07G 賣125000.....如果質素好多option就抵, 如果冇option質素一般就貴
(我都覺得貴,仲要唔係黃色)
2. 多option---------請問有咩option?
(我所知有後波鏡, 泊車時會指示你點泊的mon,空氣淨化負離子,換了15寸合金軨.冷光板,原廠白光燈)
3. 07行左40000需然有可能, 但正常唔止 (3.5分紙,張紙同架車都係咁寫,架車入面有埋D原廠manual,保養記錄咁.)
4. 請問經邊度買? naka

其實都有08車,仲平D, 不過,係X板. 行過10萬

大宅

回覆 諾媽媽2007 的帖子

因為好多車行比1-2百蚊改晒.
去車行, 2005/ 2006 都係行了40000. 我有D唔信囉

大宅

引用:1.+07G+賣125000.....如果質素好多option就

原帖由 諾媽媽2007 於 13-06-28 發表
1. 07G 賣125000.....如果質素好多option就抵, 如果冇option質素一般就貴
2. 多 ...
想問G版即係頂級版?

大宅

回覆:有無爸爸揸sienta?

大家都叫人去車行小心,唉......乜都唔識真係好易俾人坤!

別墅

諾媽媽2007 發表於 13-6-28 13:01
2. 多 ...

我部07買番黎都行左7xxxx咪

別墅

回覆:wing1980 的帖子

想問多位老豆,分紙會唔會有假呀?

別墅

回覆:babai 的帖子

剛買了部08G,但賣車果個人比到分紙我4分BB,但都好驚是假!同埋換偈油,自己可唔可以換到?

大宅

回覆:babai 的帖子

如果買了,就唔好驚太多。

首頁

尾頁

跳至