在職全職

跳至

首頁
45678...71

尾頁

別墅

Re: 有無77年既媽咪或姊妹呀!

嘩~~

開始發現越黎越多早過我生BB既媽咪啦, 初初我仲以為自己已經好細個生小朋友架啦(我仔仔已經6嵗啦), 原來有好多人仲早過我~~

複式洋房

我同你都一樣亞仔都係6歲,其實22,3歲做亞媽一d都唔算細個架啦,我有個fd18歲就做亞媽,而家佢兩個出街,人地仲以為佢地係兩姊弟添

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

hi,大家就好喇可以係公司上下綱,我就吾得
各位做邊行架,我做會計

大宅

我都係做會計,你公司做邊行,點解你會咁忙?

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

lisatsoi

忙就一般喇,因為我阿姐坐我隔離我上綱實會睇到,所以我返工無得上來吹水

大宅

其實而家好多人都會好早就生 一係就好遲先生 講真早有早既好 遲有遲既好 不過我都係覺得有仔就早d生 如果唔係體力唔夠同佢地玩呀!

洋房

我都係77年嫁!今年係最後一個廿幾歲的生日,出年就三字頭……但係老公仲未想「咁快」有bb住喎! :-( 嗚嗚~~~~好羨慕你地呀!

大宅

原來係咁,不過返工做好自己的

洋房

我而家就係望緊等到佢地上中學, 可以照顧到自己, 我就可以輕鬆d, 就算我到時三十幾歲, 都仲有精力可以週圍去, 所以我情願早d捱囉。

別墅

Hi,
我大仔3.3 細仔1.9
我的朋友, 中學和大學同學都無聽過有人生左bb, 結左婚的都不多, 個個都係女強人, 人人都話我生得早, 不過每個人的人生取向都不同, 我宜家都幾開心, 人生好似有了目標, 兩個仔能夠健康快樂地成長, 就是我未來廿年的方向。

仔仔廿幾歲, 我才五十, 希望到時有錢有精力去旅行, 讀書, 我仲想去非洲做義工

大宅

ME TOO !
Vanness 寫道:
我而家就係望緊等到佢地上中學, 可以照顧到自己, 我就可以輕鬆d, 就算我到時三十幾歲, 都仲有精力可以週圍去, 所以我情願早d捱囉。

別墅

我都係咁諗, 到時就free囉!!!

KK1706 寫道:
ME TOO !
[quote]
Vanness 寫道:
[/quote]

大宅

我都係77年出世架﹗嘩﹗你地既孩子都咁大啦﹗我既BB女剛剛5個月。日頭俾我媽咪帶, 夜晚就自己帶。以家每日都唔夠訓。唉﹗奶奶又唔忙我地。

大宅

我都係咁諗,所以雖然恨女但不敢生,到時可以早退休.不過有時諗諗無女真係我的一生大遺憾,第日個仔的老婆再點對佢好都唔係女,因為我阿媽得我細佬一個仔,全部身家都俾佢兩公婆,結果都係無我對佢老人家好,呢個就係女真係女,好似自己對奶奶同阿媽都係唔同,唔係偏心,係人之常情,所以又點可以要求奶奶對我地好係對女?設身處地就無得相怨,我奶奶都明我唔會對佢好似對阿媽,因為佢對我姑仔同我都唔同.所以我先好恨好恨有個女,但係永遠得個恨無得實現.

洋房

Lydia_Yan 寫道:
我都係77年出世架﹗嘩﹗你地既孩子都咁大啦﹗我既BB女剛剛5個月。日頭俾我媽咪帶, 夜晚就自己帶。以家每日都唔夠訓。唉﹗奶奶又唔忙我地。

試下同您媽媽傾可唔可以星期一至四夜晚都帶埋, 自己亞媽好易話為o者, 我明白日頭返工放工揍仔既苦況, 加油呀~~

洋房

lisatsoi 寫道:
我都係咁諗,所以雖然恨女但不敢生,到時可以早退休.不過有時諗諗無女真係我的一生大遺憾,第日個仔的老婆再點對佢好都唔係女,因為我阿媽得我細佬一個仔,全部身家都俾佢兩公婆,結果都係無我對佢老人家好,呢個就係女真係女,好似自己對奶奶同阿媽都係唔同,唔係偏心,係人之常情,所以又點可以要求奶奶對我地好係對女?設身處地就無得相怨,我奶奶都明我唔會對佢好似對阿媽,因為佢對我姑仔同我都唔同.所以我先好恨好恨有個女,但係永遠得個恨無得實現.

唔好話咩丫, 我自己做女既都親亞媽多過親奶奶啦, 由其做埋媽咪仲更加對自己亞媽好, 不過亞媽就梗係o錫仔多d架啦, 十隻手指有長短ga ma...
我個女呢就o錫我多過o錫佢daddy架~~~

複式洋房

我都係咁話,雖然奶奶對我唔算差,但有d咩都係撐個仔多d,自己亞媽就唔同呢,實撐自己個女

大宅

多謝你呀﹗唉... 但見到自己媽咪咁辛苦,都唔忍心,惟有自己辛苦D囉﹗最激氣係奶奶話,你地自己既事,要靠自己,唔好依賴人。又話叫我最好辭左工,自己帶。又唔諗下咁單靠我老公一份工,又點樣維持屋企開支。

大宅

我奶奶之前都咁講過,當時我都好傷心,因為我認為大家係一家人,朋友都互相幫忙何況係一家人,而且個仔係佢個孫,不過後來明白真正的家係老公同我同個仔,所以都無所謂,大家思想唔同都唔可以話邊個

大宅

一講起個奶奶就真係唔知點講好了! 因為佢之前就返工的,但老公話唔想佢阿媽太辛苦,所以到阿女 1yrd 時,就fire 左個工人,而轉左俾奶奶帶,但只係日頭者哦,夜晚我要帶返屋企自已湊......真係好辛苦的,但都有計拉.....直至生左阿仔....我坐月時佢係冇來到的,只係幫我湊住個女,都話辛苦,跟住到我要返工了,佢就話一個人帶兩個會太辛苦,所以就請左個工人俾佢,之後又話屋企的水電費太貴了,要我自己請工人返我度....佢唔幫我湊了...咁我又去請左個bun bun ,下個星期到了,但又唔知個工人得唔得.....佢又唔會過來幫我睇住...都幾擔心ka...同我老公講,不如請你阿媽日頭得閒過來睇住個bun bun,佢答我,阿媽自己都有頭家ka.....所以我好火.......

首頁
45678...71

尾頁

跳至