想生BB

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章

lucyho2016 發表於 13-1-15 11:02
恭喜哂,哈哈,我手裏都有張單催谷M到的,你的藥粉還要繼續吃嗎?
藥粉我還會食,我會一路睇呢個中E,當調理身子,其實唔知關唔關食佢d 藥,不過唔關事居多~因我昨日體溫由早幾日既36.7跌到36.3,又係排卵後14日,而且昨日晚我下腹係咁痛~我知快黎m...不過我想調理一下咁

大宅

kathylala 發表於 13-1-15 11:10
藥粉我還會食,我會一路睇呢個中E,當調理身子,其實唔知關唔關食佢d 藥,不過唔關事居多~因我昨日體溫由早幾日 ...

調理下都好啊,我如果聽日無反應都去睇下E生,中西E都睇下。如果睇西E系埋要提早預約架?

子爵府

畀面勳章

lucyho2016 發表於 13-1-15 11:15
調理下都好啊,我如果聽日無反應都去睇下E生,中西E都睇下。如果睇西E系埋要提早預約架? ...
點解中西都睇?我寧願你睇中醫教好...可慢慢調理下

大宅

kathylala 發表於 13-1-15 11:19
點解中西都睇?我寧願你睇中醫教好...可慢慢調理下

啊,可能我冧多佐,我想知道條管系埋通啊,子宮環境點樣,諸如此類呢滴問題吖嘛,你覺得有無必要?

子爵府

畀面勳章

lucyho2016 發表於 13-1-15 11:25
啊,可能我冧多佐,我想知道條管系埋通啊,子宮環境點樣,諸如此類呢滴問題吖嘛,你覺得有無必要? ...
你咁樣似想照下,通輸卵管咁wor...一係做次婦檢

大宅

kathylala 發表於 13-1-15 11:32
你咁樣似想照下,通輸卵管咁wor...一係做次婦檢

應該系啦,但系我唔知系邊度有得照嘛,同埋驚要等好累。。。

大宅

畀面勳章 陪月勳章 爸B勳章

[9W2D - 2cm
10W5D-3.56cm
11W5D- 5cm
Baby Girl born on 09 Oct 2009

大宅

引用:剛剛黎左,又day1心情好晒

原帖由 kathylala 於 13-01-15 發表
剛剛黎左,又day1心情好晒
kathy,你係唔係食左中e d藥就黎左M la? 我仲未黎呀…諗住聽日去睇婦科…

子爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+kathylala+於+13-01-15+發表

原帖由 stepstepcy 於 13-01-16 發表
kathy,你係唔係食左中e d藥就黎左M la? 我仲未黎呀…諗住聽日去睇婦科…
我14號開始食,但我覺得唔關事掛,一日藥就即黎,唔多信,中藥冇可能咁快,剛好排卵後14日,1月1號有蛋清,15號就黎,不過中E講食藥後唔黎就再覆診,我玩紅d有壓力,而且腸胃炎,所以影響遲排,c6叫我放鬆d,益下佢12月dodo十次唔中月尾再開工,我應該keep睇下個中E, 因佢近我公司

大宅

回覆:kathylala 的帖子

我今日去左睇婦產科la…醫生同我照超波,話子宮正常,開左通經藥我食,佢話食左如有bb都唔怕,無影響的,如果無bb 就會自己黎m

大宅

stepstepcy 發表於 13-1-17 22:05
我今日去左睇婦產科la…醫生同我照超波,話子宮正常,開左通經藥我食,佢話食左如有bb都唔怕,無影響的,如果 ...

想問下你睇邊位婦產科醫生啊?去到等就可以照嗎?我都想去照下放心滴

大宅

引用:Quote:stepstepcy+發表於+13-1-17+22:05+我

原帖由 lucyho2016 於 13-01-18 發表
想問下你睇邊位婦產科醫生啊?去到等就可以照嗎?我都想去照下放心滴
我喺荃灣睇呀!睇靳嘉仁醫生呀

複式洋房

引用:一般都系35-36DAY一周期,原本應該系1/9或1

原帖由 lucyho2016 於 13-01-14 發表
一般都系35-36DAY一周期,原本應該系1/9或1/10號COME的,到今日都完全無反應。
以前來M前一周會胸漲呢個月 ...
我都係呀,唉,都唔明個天点解咁玩我

大宅

stepstepcy 發表於 13-1-18 11:01
我喺荃灣睇呀!睇靳嘉仁醫生呀

我今日約佐老銅的林文英E生,如果M下周三仲未來就照,來佐就再約。

大宅

judysisi 發表於 13-1-18 11:04
我都係呀,唉,都唔明個天点解咁玩我

你幾多日了未來吖?我今日DAY 45了。呢兩年來最長一次50日先來。。

複式洋房

回覆:lucyho2016 的帖子

我同你一樣呀,今日D45喇,但我咁多年都未試過凖!

複式洋房

因為我咁多年D經期去到中期都係來小小血每日,好似第五第六日咁,長逹两兩星期至個幾月,都冇真正cycle,後來睇E生,佢問我有冇食過魚生,咁我知一定係魚生問題喇,自始之後冇再惦剌生了

子爵府

畀面勳章

回覆:M遲遲不來又驗不到BINGO佐,點算?

其實如果知自己邊幾日排左卵,計返14日後唔黎就要睇睇醫生,仲有,要放鬆,愈驚愈緊張,仲會遲d黎,我都day4了,試下放鬆d

大宅

judysisi 發表於 13-1-18 11:42
因為我咁多年D經期去到中期都係來小小血每日,好似第五第六日咁,長逹两兩星期至個幾月,都冇真正cycle,後 ...
其實你不如去睇下E生啦,照計食少少魚生應該唔怕嘅,又唔系日日食。
我之前M比較準果時都會食下,一個月一次到又唔食太多。
所以如果你唔系食太多魚生都應該無關系架。

複式洋房

我之前睇左好多次婦科,最尾哥次無啦啦E生問我有冇食魚生,話好多激素,自始之後冇再食也冇再陰道出血喇!而家冇再出血但經期有五十日喇,重未黎,救命呀

首頁

尾頁

跳至