親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

上星期五去迪士尼,用$90租了一架手推嬰兒車。租車時按職員指示在車背紙卡寫上小朋友名字。但當我們去坐完小火車,回到上車地點時才發覺租的嬰兒車被人偷了。

好在有租車時的收條,仍可取回按金。職員還問我們有冇貴重物品放在車上。她說可能其他人羅錯車。但我地覺得車背紙卡有小朋友名,怎會羅錯。

男爵府

回覆:去迪士尼被人偷了嬰兒車

無奇不有

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

迪士尼成日都唔見BB車架啦,D人好貪心﹗

男爵府

邊度會咁容易攞錯呀..
有次我地都租左架, 去完小小世界就唔見左架車, 我老公就係附近望下, 點知見到一個大6家庭係度食雪糕, 佢地個小朋友就坐係我阿女架車度, 我老公好唔客氣話: 架車你架? 個名點讀? (老公寫阿女英文名, 個名唔係人人都識) 個大6女人話:拿錯!!

男爵府

BTW..同D STAFF COMPLAINT, 佢地話可能係攞錯姐..

D STAFF已經有晒管方答案, 心裡面都知咩事!!

以前帶自己BB車都會帶個鎖, 個女大左, 唔帶自己BB車, 自從比人「拿錯」之後都費事租.. 成日心掛掛玩得唔盡興~~

公爵府

2024年龍年勳章

強國人所為???

伯爵府

回覆 leyi20hk 的帖子

我前年去星加波系環球度放架bb車系玩遊戲出門放車處,玩完出黎吾見左。行前d見有個大陸女人推住我架車,上面有個細路。我立刻問佢點解推我車走。佢講普通話話吾好意思。之後比返架車我。咁都得

子爵府

想問樓主, 星期五的迪士尼多唔多人? 凍唔凍, 大風嗎, 因為想明天同小朋友去玩, thanks!!!

複式洋房

Last Friday 迪士尼唔多人
唔凍
唔大風

禁止訪問

大宅

真係過份

子爵府

樓主真好彩,今次只係比人偷左架嬰兒車咋........如果個 b 在車上,後果不堪設想~

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

我個CM朋友話... 偷BB車/輪椅已經唔係新鮮事... 幾年架喇... 幾乎日日都有... 無論係園內租嘅,又或者係 guests 自己帶去嘅BB車,都一樣有人偷...

另外,大家租BB車的話,記緊要袋好 receipt,因為有... 正正就係有衰人,執咗人哋租車 receipt 之後,扮被偷BB車/輪椅,拎住張receipt去再拎BB車/輪椅,還車時又可以拎按金... 自己唔需要俾按金又有車坐之後仲有錢拎番... 樂園蝕唔少哩啲錢...

男爵府

畀面勳章

大宅

男爵府

Love is True~ :-D

別墅

多謝提醒!我下星期一去!我有annual pass 借好過!!

BeBe媽媽  請問有年卡借b車,是否平啲?thx  發表於 13-2-7 23:47

大宅

真係要keep 好張單

大宅

一定B6,諗住有jetso

男爵府

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

冇品

首頁

尾頁

跳至