單親天地

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我同老公分居中,但萬一我有事過左身,我啲仔女會點?政府會吾會送佢地去孤兒院?我吾想佢地跟我老公,佢吾錫佢地。

禁止訪問

回覆:Ellen_yan 的帖子

伯爵府

引用:萬一你有事,你仔女永遠失去最愛既媽咪,好

原帖由 sailow 於 13-01-16 發表
萬一你有事,你仔女永遠失去最愛既媽咪,好傷心,影響仔女成長情緒,有媽的孩子像個寶,唔好比自己萬一,加 ...
講得好!

~~~~~~~~yt美麗心情~~~~~~~~

伯爵府

回覆:萬一我有事,我個仔會吾會被政府送去孤兒院?

誠如樓上jm所講,做得媽咪,盡最大努力唔好有萬一,小朋友最需要媽媽嘅愛.加油!

侯爵府

呢個問題曾經令我困擾了一段好長時間!
社工話如果我死左!個仔又無親人照顧就一定糸由政府照顧!
所以我人生最大的目標就糸在我家少爺未能照顧自己之前我一定吾可以早死!
因為我真系好吾捨得他無依無靠!希望可以永遠为他遮風擋雨

pmmemilyq    發表於 13-1-18 02:11

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:呢個問題曾經令我困擾了一段好長時間!社工

原帖由 babytszkin 於 13-01-16 發表
所以我人 ...
講得好!

男爵府

BK Milk勳章

回覆:萬一我有事,我個仔會吾會被政府送去孤兒院?

唔好諗萬一,難道你想小朋友去孤兒院?

伯爵府

引用:呢個問題曾經令我困擾了一段好長時間!社工

原帖由 babytszkin 於 13-01-16 發表
所以我人 ...
加油媽媽

大宅

回覆:Ellen_yan 的帖子

這個問題我都有擔心過,所以我保險收益人係托管人監管直至個囡18歲,同我有朋友話有d教會牧師見依D情況係會照顧你小朋友..但唔知真定假

侯爵府

講起保險同信托基金我都好心痛同傷感
有次經紀問我你仔仔得十岁!萬一你有事佢都要有一位信托人邦他簽領這筆金錢!
我想左好耐個心好痛因為除左我年邁的母親大人己經想吾到有任何人昰可以讓我相信的,思前想後我絕不可以早死!
因我仲未可以好好孝順我母親大人,反而離左婚仲讓她为我操心!
仲有我兒子佢比任何人更需要我!希望努力活好每一天!
將來做一個死而無悔的媽!死而無憾的女兒

禁止訪問

回覆:babytszkin 的帖子

禁止訪問

畀面勳章

回覆:babytszkin 的帖子

禁止訪問

畀面勳章

回覆:sailow 的帖子

首頁

尾頁

跳至