懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

BB而家18日大,之前4個鐘食一次奶,每次3安,近呢幾日佢有時會個半或2個鐘醒一次(因為痾左一大篤屎),換左片唔肯瞓番會扭計同喊,開2安奶俾佢食就會唔喊仲會食晒再瞓!

想問各位jm我咁做bb會唔會食得太密?但唔俾奶佢食會喊唔肯瞓,係咪俾奶嘴佢等到夠4個鐘先再俾奶佢食?

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

引用:BB而家18日大,之前4個鐘食一次奶,每次3安

原帖由 CHLORIS^^ 於 13-02-06 發表
BB而家18日大,之前4個鐘食一次奶,每次3安,近呢幾日佢有時會個半或2個鐘醒一次(因為痾左一大篤屎),換左 ...
十幾日人仔咁快就4個鐘一次喇?唔係初生b食得好密,2個鐘一次㗎咩我個b依家2個月多d,都係4個鐘一次喎

大宅

引用:Quote:原帖由+CHLORIS^^+於+13-02-06+發表B

原帖由 wing421 於 13-02-06 發表
十幾日人仔咁快就4個鐘一次喇?唔係初生b食得好密,2個鐘一次㗎咩我個b依家2個月多d,都係4個鐘 ...
係呀,佢係醫院返黎已經4個鐘一次,有時3個鐘,我怕2個鐘/個半鐘俾佢再食會食滯佢,但佢又唔肯瞓係到喊!我朋友叫我俾奶咀佢食,頂到下餐夠鐘食奶為止,我唔知咁細食奶咀好唔好,所以問吓各位jm意見!

大宅

初生4個鐘一次太疏,3個鐘正常,2個幾鐘嘈食好平常

大宅

引用:初生4個鐘一次太疏,3個鐘正常,2個幾鐘嘈

原帖由 katieycy 於 13-02-06 發表
初生4個鐘一次太疏,3個鐘正常,2個幾鐘嘈食好平常
我問過醫院啲姑娘,佢地又話兩個鐘喊唔好俾佢食,話我俾咁密佢食只會辛苦自己,攪到我都唔知點好

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:CHLORIS^^ 的帖子

我個仔係食奶粉既,當年係醫院都係4個鐘餵一次,而人奶就2個鐘一次!樓主,你bb係咪食奶粉架?佢可能唔夠飽呀,所以個零兩個鐘就開始扭!你可以試下同佢加奶啦!

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+katieycy+於+13-02-06+發表初

原帖由 CHLORIS^^ 於 13-02-06 發表
我問過醫院啲姑娘,佢地又話兩個鐘喊唔好俾佢食,話我俾咁密佢食只會辛苦自己,攪到我都唔知點好

...
4個鐘太疏,先試下加奶睇下佢食唔食,有時bb太細食唔到,佢扭你都要比佢食,bb夠就會唔食,佢唔夠飽係咁扭係咁喊會食好多風入肚架

大宅

引用:Quote:原帖由+CHLORIS^^+於+13-02-06+發表

原帖由 AGa1111 於 13-02-06 發表
4個鐘太疏,先試下加奶睇下佢食唔食,有時bb太細食唔到,佢扭你都要比佢食,bb夠就會唔食,佢唔夠飽係咁扭 ...
咁我試吓加奶先,因為我朋友話bb唔知飽,我怕會食滯佢!今日佢開始3個鐘食一次,可能真係開始要食多啲!

大宅

引用:我個仔係食奶粉既,當年係醫院都係4個鐘餵

原帖由 dailings 於 13-02-06 發表
我個仔係食奶粉既,當年係醫院都係4個鐘餵一次,而人奶就2個鐘一次!樓主,你bb係咪食奶粉架?佢可能唔夠飽 ...
佢係食奶粉架,我會試下幫佢加奶,睇下會唔會好啲,我唔想佢個幾兩個鐘醒一次!

伯爵府

回覆:BB食奶問題

我個囡都係17日人仔,全奶粉,又係2-3鐘就要食奶,而家每歺有時3安,有時2安,我都驚佢會食滯!

大宅

引用:我個囡都係17日人仔,全奶粉,又係2-3鐘就

原帖由 zhouzhouBB 於 13-02-07 發表
我個囡都係17日人仔,全奶粉,又係2-3鐘就要食奶,而家每歺有時3安,有時2安,我都驚佢會食滯!

...
同我個女一樣

珍珠宮

引用:我個仔係食奶粉既,當年係醫院都係4個鐘餵

原帖由 dailings 於 13-02-06 發表
我個仔係食奶粉既,當年係醫院都係4個鐘餵一次,而人奶就2個鐘一次!樓主,你bb係咪食奶粉架?佢可能唔夠飽 ...
同意,識下加奶先!

首頁

尾頁

跳至