嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 請報料~~GOO.N尿片

freeapple~
用大碼啦~ 我個仔都係19-20磅, 著大碼好舒服呀, 又唔cool大脾~

freeapple 寫道:
各位:
我想問下信亨在旺角火車站附近,是近花園街(新世紀)那邊呢,還是另一邊(政府合署)呢,有沒有詳細的地址.

另外,我仔仔現在6個月(約19-20lbs),用緊pampers的棉柔大碼(因為中碼脾位太緊),那麼用goon應該用中碼還是大碼呢

男爵府

crystal888,gelgelk

謝謝你們的意見,咁我都係買大碼lu.地點即係在花園街附近.thx!

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

crystal888, oiyau2005,

thanks very much

我尋日放假冇問到信亨,仲諗住今日打去問點知就有你地報料喇~錫晒你地價^3^

78蚊36條褲仔係咪唔算貴呀??2.1x一條...都ok啦可~你地有冇其他人試過褲仔呀?

大宅

想問係新裝嗎???

別墅

想問係咪54片裝,$78包.

公爵府

親子王國15週年勳章

係54片裝,$78包 (新裝)

SALINDA 寫道:
想問係咪54片裝,$78包.

大宅

OH! I already phone to 信亨, The L size Goon need $78 for 48 pcs..$1.6/pc

別墅

for bonjour in CWB, it still have S size...(jardine's sq)
http://www.babyhome.com.tw/bb/86256 2/26 - 2.8kg, 3/9 - 2.78kg, 3/12 - 2.91kg, 4/1 - 4.13kg, 4/29 - 5.23kg, 6/4 - 6.13kg, 7/9 - 6.6kg, 9/10 - 7.51kg

複式洋房

中環卓悅有M size

大宅

之前見過觀塘裕民坊卓悅有M 、L size。
(你

男爵府

我囝囝22磅幾, 用pampers棉柔 L碼緊啲啲, 但係Goo'n比pampers大條啲, 著得好舒服, 我囡囡要著pampers棉柔XL碼, 都著到Goo'n L碼

gelgelk 寫道:
freeapple~
用大碼啦~ 我個仔都係19-20磅, 著大碼好舒服呀, 又唔cool大脾~

[quote]
freeapple 寫道:
各位:
我想問下信亨在旺角火車站附近,是近花園街(新世紀)那邊呢,還是另一邊(政府合署)呢,有沒有詳細的地址.

另外,我仔仔現在6個月(約19-20lbs),用緊pampers的棉柔大碼(因為中碼脾位太緊),那麼用goon應該用中碼還是大碼呢
[/quote]

男爵府

今日買咗兩包女仔褲仔XL碼, 好薄身, 褲形同滿意寶寶pooh pooh既差唔多, 質地都幾軟熟架

蘇樂B 寫道:
crystal888, oiyau2005,

thanks very much

我尋日放假冇問到信亨,仲諗住今日打去問點知就有你地報料喇~錫晒你地價^3^

78蚊36條褲仔係咪唔算貴呀??2.1x一條...都ok啦可~你地有冇其他人試過褲仔呀?

複式洋房

昨天29號,見到屯門卓悅返左貨,
尿片有nb、s、m、xl
boy & girl 褲都有大碼、加大
我係樂樂,06年2月21日出世(男), 出世時3.09kg 6個月有7.96kg

公爵府

親子王國15週年勳章

XL碼都有呀, 好少見喎, 唔知有幾多條呢?

aliceliu0139 寫道:
昨天29號,見到屯門卓悅返左貨,
尿片有nb、s、m、xl
boy & girl 褲都有大碼、加大

男爵府

如根據東西的INFO. XL 好似有35片架. 東記就要 $100, 卓記就$78. 大家自己執生啦.

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

我尋日放工都出o左去拎2包片片2包褲仔喇,褲仔我仲未開今晚或者試一條,褲仔d公仔冇片片咁cutie,係花花o黎o既 :mrgreen:

多口問句你地d bb會唔會全部轉晒著褲仔唔著片片,定係出街著褲仔o係屋企著片片呀?

pandacat_bb 寫道:
今日買咗兩包女仔褲仔XL碼, 好薄身, 褲形同滿意寶寶pooh pooh既差唔多, 質地都幾軟熟架

禁止發言

畀面勳章

公爵府

親子王國15週年勳章

初生會用得好怏, 通常飲奶前要換, 所以一日要換5-8片,但好快就轉細碼, 我記得呀囡用咗個幾月初生就轉細碼. 所以都唔好入咁多, 反而Goon細碼都真係幾大條, 可以用得較長時間.

anpanman0730 寫道:
各位我預產期係11月,請問初生bb用goo.n nb可以嗎? 初生通常可以用到bb幾多個月,因為今日經過元朗卓稅啱啱有貨,買左4包,如果我想入定貨應該買幾多呢?唔該晒!

複式洋房

I am using huggies & pampers. Well, I find they are very expensive. As I was a BF mami, my BB vv & poo poo a lot. When she was around 2 mths old, I needed to change near 10 diapers a day. If the goo.n is so cheap and quality is comparable with pampers. I will buy one to try.

別墅

Dear all,

I saw the Eastwest Trading still have old version S size (which is much cheaper than the new version selling in Bonjour)....so u can go there to order.....ar...
http://www.babyhome.com.tw/bb/86256 2/26 - 2.8kg, 3/9 - 2.78kg, 3/12 - 2.91kg, 4/1 - 4.13kg, 4/29 - 5.23kg, 6/4 - 6.13kg, 7/9 - 6.6kg, 9/10 - 7.51kg

首頁

尾頁

跳至