嬰兒用品

跳至

首頁
23456...16

尾頁

男爵府

Re: 請報料~~GOO.N尿片

其實goo.n 的碼一定比pamper 綠色大架, pampers 綠色你超薄, D 碼細過pampers自己的棉柔既同一size 架.

我以前用, 發覺goo.n 的細碼仲大條過 pampers 綠色的中碼, 你話pampers 幾鬼呃錢呀. 我諗你唔使太擔心, 因為goo.n 的中碼真係幾大條, 我個仔都成8個幾月, 都仲用到架, 一係你買少少m碼睇吓囉. 因為信亨, 就算你買一包, 佢都受既.

子爵府

打咗電話問,有賣日本奶粉,不過無森永!
:-(
佢開星期一至六(晚上7:20關門)

男爵府

係呀, 佢地暫時無森永呀, 我都問過, 因為好似話之前銷情一般, 所以無入, 如果你地想買, 不如話俾佢地聽你地的意見啦, 睇吓佢地第日會唔會入返啦, 因為好似佢地都賣得好平架.

洋房

crystal888

Thanks for the info .

別墅

To garfield123,

你係唔係要森永細仔奶粉?
我可以賣給你?你要幾多罐?

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

[quote]
crystal888 寫道:
其實goo.n 的碼一定比pamper 綠色大架, pampers 綠色你超薄, D 碼細過pampers自己的棉柔既同一size 架.

我以前用, 發覺goo.n 的細碼仲大條過 pampers 綠色的中碼, 你話pampers 幾鬼呃錢呀. 我諗你唔使太擔心, 因為goo.n 的中碼真係幾大條, 我個仔都成8個幾月, 都仲用到架, 一係你買少少m碼睇

大宅

多謝報料. 希望聽日真係可以買到喇.

大宅

除了東西,
唔知邊到有 goon XL 學習褲?

伯爵府

我囝依家12kg, 肥脾大肚dum, 著左 XL 好耐勒...

我見Goon既 XL 都唔平呀... 所以冇得賣時, 就用pampers綠色頂檔...

maggiemaggie 寫道:
咁size 屬於偏大定偏細 囡囡13kgs要著 L OR XL

17/1~2.81kg;17/2~3.41kg;18/3~5.5kg;29/4~7kg;30/5~7.53kg;17/6~8.1kg;22/7~8.8kg;31/8~9kg;30/9~9.4kg;28/10~9.7kg;29/11~10.3kg;30/12~10.9kg;16/1~10.8kg;28/2~11.3kg;31/3~11kg;30/4~11kg;31/5~12kg;30/6~12kg;17/7~12kg;30/8~12kg21/9~12.7kg;27/10~13kg;29/11~13.5kg;2/1~13.5kg;28/2~13.5kg;13/4~13.25kg

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

[quote]
teresa621 寫道:
[quote]
crystal888 寫道:

我以前用, 發覺goo.n 的細碼仲大條過 pampers 綠色的中碼, 你話pampers 幾鬼呃錢呀. 我諗你唔使太擔心, 因為goo.n 的中碼真係幾大條, 我個仔都成8個幾月, 都仲用到架, 一係你買少少m碼睇

子爵府

買左喇買左喇...之前已叫佢地幫我hold住2包先...不過最後都係買左4包...因為箱特好用又驚第日買唔到~
嘩,真係好鬼靚架...而且又薄身左又長左~好正好正~
不過我買加大碼size就好似比舊裝細左少少~
因為我屋企有2包舊裝o係度,我直頭開一包伶1塊黎用,睇下新裝同舊裝有冇分別...發覺舊裝我個仔用腰貼可以貼到入1字再入d...但新裝最貼都只係貼到1字與2字之間喳...
不過新裝就比舊裝高身d~
我尋日未出門口同個仔換最後一塊片時佢竟然漏屎...因為太短喇條片...用nepia既L碼...而且又唔多岩...之前用過M碼又漏尿...我以後都唔敢用nepia喇...不過Goo'N2家重貴過佢...不過仍然比Huggies/Pampers平~

大宅

我尋日終於買到喇...條片真係好軟孰, 好正~

真係多謝bk媽咪報料, 唔駛四圍搵. 謝謝.

複式洋房

我想問若阿仔有 7.5kg, 應該買乜size好呢?

大宅

Packing 上寫 S-4-8kg, M-6-11kg, L-9-14kg. 我諗你bb可以試m碼先, 因為唔fit可以留返稍後用.

子爵府

jw2005 寫道:

我諗你買左M碼番去睇下岩唔岩先~
因為3個月...我個仔對脾同個肚dun好大好粗...所以果時3個幾4個月都轉左M碼片片架喇~如果你買S碼可能唔買得多囉~
你bb應該都唔係細碼b啦睇個重量~
我個b又係...依家9個幾月已經用緊加大碼...

複式洋房

kawai928,
你果然好精明, 我阿b得三個月, 現著緊棉柔m碼, 都有d存貨,
咁我唸緊係咪要買大碼呀

大宅

子俊寶寶 寫道:
我尋日終於買到喇...條片真係好軟孰, 好正~

真係多謝bk媽咪報料, 唔駛四圍搵. 謝謝.

我都係尋日去買左6包M碼..... .......入定貨先, 唔係驚遲d又冇貨.....hehe~~

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

jw2005 寫道:

m 碼ok喇~因為我囡都係著緊棉柔m 碼~
goo.n既m碼仲大條過佢~所以goo.n我都係買m碼

子爵府

jw2005 寫道:
kawai928,
你果然好精明, 我阿b得三個月, 現著緊棉柔m碼, 都有d存貨,
咁我唸緊係咪要買大碼呀

jw2005,

E...唔好讚我啦~
因為我個仔又係大舊野...所以咪知囉...
其實如果你有存貨你就睇下用到幾耐囉~
因為我個仔果時用M碼用左一個月度(5,6個月大)就要轉L碼喇~
L碼就用左3個月度(9個幾月)就岩岩同佢轉加大碼喇..
不過以上係Goo'N既size~
而且新裝加大碼同舊裝唔同,所以可能其他size都會有出入...
我個仔用新裝最蚸已經只可以貼到1與2字中間...所以比較細size呀...舊裝反而有鬆,可以遲下先用~

男爵府

太好啦, 大家都買到貨, 不過我上星期六有事, 留左箱中碼仲未去取貨呀. 其實我想問呢, D GOO.N 片片就貴左啦, 但大家仲會唔會KEEP 住買呀, 我個人就會囉, 因為真係好好用, 又唔漏. 分亨吓呀.

首頁
23456...16

尾頁

跳至