嬰兒用品

跳至

首頁
34567...16

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Re: 請報料~~GOO.N尿片

我都會,不過可能遲下買既唔係片片而係褲仔...
而且點計佢都平過pampers...但有pampers咁既質素啵~
所以我都會買~不過可能真係遲幾個月先...因為屋企片片有4包,褲仔有成5,6包...

洋房

eee..... 我個b 7個月 / 9kgs 都仲用緊 merries - s 碼呢...... ^ _ ^

男爵府

講件事俾大家知呀, 我真係有少少痴線架, 我之前買左好多中碼, 不過分左好多俾朋友, 因為平, 自己屋企又無咁多地方擺, 我前後都用左成4~5箱中碼, 不過阿仔唔生肉, 仲要用中碼囉.

而我驚第日無平的大碼用, 我又一次過同東西要左20箱大碼, 你地話我係唔係痴左, 不過我果20箱, 都俾好多朋友mark 左, 其中一個托唔到手掙, 因為係我老公個老細.

男爵府

胡迪媽媽,

仲可以用到merries細碼, 會唔會緊呀, 可唔可以同你交換條片片試吓呢, 係wow, 好似唔見有merries 的中碼, 同大碼, 知唔知有無得賣呀.

洋房

crystal888 寫道:
胡迪媽媽,

仲可以用到merries細碼, 會唔會緊呀, 可唔可以同你交換條片片試吓呢, 係wow, 好似唔見有merries 的中碼, 同大碼, 知唔知有無得賣呀.

你 PM 個ADDRESS 俾我, 等我寄條俾你試下.^-^
依家係岩岩好囉, 果時聽講吉之島清貨, 買 $39.90 / 包,嘩真係慳好多架.不過聽聞唔再出喇,我都係之前有mani用唔哂放出來既..... ^_^
我知二手市場有得賣, 不過就要 $60/包. >_<
都只係得s 同 XL 咋~

洋房

CRYSTAL,

收到啦, 聽日寄俾你啦.我都用埋呢2包都無啦.
聽講話呢隻尿片唔再出啦, 我搵左好耐都唔見有得賣. 講真,我覺得佢一D都唔差, 真係好好用,我之前阿B用PAMPERS 綠色M碼,試過漏尿, MERRIES S碼比佢大, 仲要腰位又高, 又唔漏, 質地比美特級棉柔, 價$$之係 0.60..... 比你你會點~唔出真係我地既一大損失..... :_:

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

要唔要信亨仲有冇goo.n o既L size尿片呀?thanks~

男爵府

胡迪媽媽,

算啦, 其實MERRIES 仲有出片片, 好似係香港無入, 我見大陸的網有得賣, 不過仲貴過PAMPERS, 不過有GOO.N 都好好架啦. 因為係日本正接入口, 有品質的保證呢.

子爵府

我係二手市場見到有得賣MERRIES S & L 片,好係TRADING 咁樣!

子爵府

garfield123 寫道:
我係二手市場見到有得賣MERRIES S & L 片,好係TRADING 咁樣!

講起呢個真心痛...
果時JUSCO咪特價$39.9既...我用左S碼好用...咁就買定幾包L碼...到到我差唔多用晒屋企d L碼我就開Merries既L碼黎用,因為我買片後一定會開左伶一片出黎用,比較下邊隻牌子大d~
咁到到我開出黎之後...嘩...激屎我,乜好似其他M碼咁架...
而且我個仔用片不嬲最cheap果隻都唔會用到pet ept紅晒而且起粒粒...點知用Merries就係咁喇...心痛到我死呀...果時好彩好多媽咪話用左冇事我咪同人換左fitti佢囉... :-(

子爵府

唔係呀!花王的S碼的尺寸差不過等如M碼,點解L碼會細番?
會唔會係S 係MADE IN JAPAN, L係MADE IN TAIWAN?
不過我問過間TRADING 佢地話L 都係日本製,唔知會唔會唔同? 佢地賣花王貴過吉之島好多!

子爵府

garfield123 寫道:
唔係呀!花王的S碼的尺寸差不過等如M碼,點解L碼會細番?
會唔會係S 係MADE IN JAPAN, L係MADE IN TAIWAN?
不過我問過間TRADING 佢地話L 都係日本製,唔知會唔會唔同? 佢地賣花王貴過吉之島好多!

係呀,S碼對比其他片就好大...L碼就好細囉,比M碼都大既,不過比L碼就細喇... 所以我唔會再有打算買呢隻片用...
其實你問佢有冇相囉,睇下咩野樣,因為Made in Japan同Made in Tai Wan包裝一定有唔同~
每隻片o係每個地區出售既包裝都有d唔同架~

大宅

我今日終於係卓x買到3包Goon既中碼啦, $78有54張, 等我比我個仔仔試下先, 佢一向都用開nepia,見d mami成日話Goon好用, 所以都忍唔住買黎試下, 過幾日再同你地講下好唔好用呀....

洋房

想問各位媽咪,新裝的大王中碼與Pampers棉柔中碼比較,那款比較大些or一樣?

thanks!

男爵府

阿女之前用舊裝大王片, 成日都紅pet pet, 轉左merries就咩事都無. 可惜唔再出啦.

如果有bb唔岩用, 請媽咪PM我.

男爵府

我個b都係著goon細碼,之前訂左2箱,都好好用

別墅

今晚新都城2期卓x有M & L size.
http://tw.myblog.yahoo.com/joan68117/

大宅

今晚中環會德豐轉彎卓x有s & m size

複式洋房

kawai928,
你介唔介意透露你阿仔每次轉碼時的磅數給我參考呀?

別墅

個個牌子尺碼都幾大出入, Pampers 特別細, Huggies大少少, fitti 又大d.
http://tw.myblog.yahoo.com/joan68117/

首頁
34567...16

尾頁

跳至