2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

別墅

MommyPanel勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章

報告結果係超低風險!亞B健康無事!我同c6都好開心呀!

男爵府

BK Milk勳章

回覆:剛收到Nifty result

恭喜靚蛇媽

大宅

回覆:tkisty 的帖子

男爵府

恭喜恭喜 ~ 我今日都 Miss 咗 5 點幾劉教授診所嘅 Call,個心囉囉攣 應該冇咩事啩... 又冇留言,又冇打俾 C6,唔緊急啩

別墅

MommyPanel勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章

引用:+恭喜恭喜+~+我今日都+Miss+咗+5+點幾劉教

原帖由 KLDC 於 13-02-20 發表
恭喜恭喜 ~ 我今日都 Miss 咗 5 點幾劉教授診所嘅 Call,個心囉囉攣 應該冇咩事啩... 又 ...
你有無留電郵地址俾劉醫生?因為我們不在香港,所以劉醫生電郵份報告給我們。通常劉醫生會親自打電話講報告結果,可能明天他會再打俾你。唔好太擔心。

男爵府

引用:Quote:原帖由+KLDC+於+13-02-20+發表恭喜恭

原帖由 tkisty 於 13-02-20 發表
你有無留電郵地址俾劉醫生?因為我們不在香港,所以劉醫生電郵份報告給我們。通常劉醫生會親自打電話講報告 ...
有呀! 早晚都 check 過電郵,未有料到 mouth: 希望傾日有好消息

大宅

請問nifty點book架?要幾錢?thanks

別墅

引用:請問nifty點book架?要幾錢?thanks +

原帖由 luckybible 於 13-02-21 發表
請問nifty點book架?要幾錢?thanks
你可以找劉子健醫生做nifty. 我pm 你資料

大宅

引用:Quote:原帖由+luckybible+於+13-02-21+發表

原帖由 tkisty 於 13-02-21 發表
你可以找劉子健醫生做nifty. 我pm 你資料
thanks

別墅

引用:Quote:原帖由+tkisty+於+13-02-21+發表你可

thanks
唔知點解我pm唔到俾你。
nifty$6000
我是找劉子健醫生,25269388

大宅

已經收到4個msg,thanks!

別墅

引用:已經收到4個msg,thanks! +

已經收到4個msg,thanks!
Good!

大宅

唔好意思多口問下,你有無做oscar?定直接做nifty?想知道如果我oscar result低風險仲洗唔洗去nifty求安心呢

別墅

引用:唔好意思多口問下,你有無做oscar?定直接

唔好意思多口問下,你有無做oscar?定直接做nifty?想知道如果我oscar result低風險仲洗唔洗去nifty求安心 ...
我在威爾斯做左oscar , 報告結果高風險,所以去做nifty。
如果你的oscar結果係低風險,可以考慮不用做nifty。
但oscar 其實唔係好準確,曾經有媽媽oscar低風險,但BB出世竟然是唐B。
最準確是驗絨毛或抽羊水,100%準確度,但有流產風險。T21同nifty就只需抽媽媽的血去驗,有99%準確度。所以做唔做nifty,要睇你信唔oscar。

男爵府

我係怕自己做完 Oscar 又唔 100% 相信個結果,會成個孕期囉囉攣,所以冇等 Oscar Result 就做 Nifty 了 ~ 出嚟結果係 1/283452738,都夠放心了 !

大宅

回覆:KLDC 的帖子

請問nifty幾時要book?book左係咪即刻可以安排做?

男爵府

引用:請問nifty幾時要book?book左係咪即刻可以

原帖由 luckybible 於 13-02-23 發表
請問nifty幾時要book?book左係咪即刻可以安排做?
佢話 12w 打後做就得,但好似要 16w 前。我當時係 9w Book,佢約我 12w3,可能早點做,早點俾 Dr. Lau 照早期結構性超聲波,會再比較準 ~ 你想做就快手打去 Book 喔 ! 見你今日應該係 12w3 ?! 早排早做早安心

大宅

回覆:KLDC 的帖子

係呀我就黎13wk喇,在政府做完oscar結果都未出,又唔放心個結果想做埋nifty。謝謝你,我星期一打過去book先,

大宅

回覆:luckybible 的帖子

我同你一樣呀!星期二係廣華度咗頸皮1.6,驗血報告未出,但我都係唔放心,跟住今日打咗去劉教授到問,姑娘話nifty係會check晒23對染色體的,其實我都唔明有咩唔同,但最終都book咗,星期一有得做了。不過…………係有d貴囉!!

首頁

尾頁

跳至