懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

係仁安本來淋住順產,但bb比預產期遲左,同埋bb有d大,李傑醫生真係超好,距將我所有既疑問都一一解答,五單指係甘,仲比左好多意見同方案我,最後同醫生商量過決定開刀,由一開始淋住順產到而家急轉開刀,其實真係有d接受五到架,同埋我好怕痛,係肚度開一刀喔,淋起都驚,不過醫生比左好多勇氣我,老公又可以陪產喔,到入手術室前,護士,麻醉師,醫生都同我詳盡解釋左成個過程,不斷同我傾計令我放鬆,我最記得我問麻醉師打脊椎痛五痛,距話,其實只係少少痛,打手果支仲痛d,叫我放鬆,五好緊張,入到手術室,所有人都準備好了,麻醉師開始幫我打手果支針,真係痛,五係講笑,然後叫我轉身彎曲身體,跟住打脊椎,我真係好緊張,出晒汗,打入去果下我本能反應郁左下,哇〜麻醉師即刻問我有無五舒服,因為真係五郁得,打錯位就麻煩了,支針入去係有少少痛,但無想像中甘痛,我覺得係我心裡壓力大姐,之後好快下半身失去知覺,護士馬上插尿管,李傑醫生入來了,仲拍拍我同我傾計,問我O五OK,然後叫埋我c6入來,但醫生係我肚到落第一刀時,感覺仲有d知覺甘,微痛,然後即刻同麻醉師講,距即刻叫醫生hold一hold,幫我調整一下床既角度,跟住就五痛喇,醫生繼續,麻醉師一直係我旁邊同我傾計,跟住好快,麻醉師就話要幫我推一推個肚,推既時候感覺好奇怪,好快就聽到bb喊聲了,我都未知發生咩事,跟住姑娘就抱bb過來比我睇同埋影相,之後推我出去一個地方休息一陣再上病房,手術期間都無咩不良反應,但手術後,個人勁震,控制五到,麻醉師仲過來幫我整d暖風吹下我,等我舒服d,李傑醫生過來同我傾左下計,好關心我既情況,仲好細心寫低左開刀之後飲食要注意既野比我,好貼心!但我自己就覺得好似發左場夢甘,不過過程真係無想像中甘可怕,打算開刀既jm五使甘驚!(個麻醉師一睇就知好有經驗,姓葉架)

偷懶喵星人    發表於 13-3-9 21:08

複式洋房

回覆:bb終於出世了(仁安開刀)

恭喜
好好休息

複式洋房

引用:恭喜+ 好好休息

原帖由 Kkjoey420 於 13-03-09 發表
恭喜
好好休息
多謝

大宅

認識瑞士牛牛第一回

回覆 waiwai8890 的帖子

恭喜恭喜...^^
媽媽要多d休息,bb要快高長大呀...^^

禁止訪問

珍珠宮

Thanks

珍珠宮

引用:係仁安本來淋住順產,但bb比預產期遲左,同

原帖由 waiwai8890 於 13-03-09 發表
係仁安本來淋住順產,但bb比預產期遲左,同埋bb有d大,李傑醫生真係超好,距將我所有既疑問都一一解答,五 ...
勇氣可加媽媽,可多幾日可以同bb一齊返屋企Lu

禁止訪問

畀面勳章

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

bb終於出世了(仁安開刀)

恭喜

大宅

回覆:waiwai8890 的帖子

我都係李醫生幫我開刀,我好like佢

複式洋房

恭喜!
咁total响仁安洗左幾多錢?我地都考慮緊仁安。

珍珠宮

好媽媽勳章

又係順產變緊急開刀, 其實你BB有幾大要緊急開刀?

別墅

恭喜!恭喜!祝您BB健健康康,您要好好休息!28号到我開刀了响浸會

大宅

回覆:waiwai8890 的帖子

恭喜你呀!
咁你傷口痛不痛呀?

大宅

恭喜,我八月先開刀,一想起都驚到想喊

複式洋房

開刀唔係想像中咁可怕,加油呀JM! Relax!

別墅

引用:係仁安本來淋住順產,但bb比預產期遲左,同

原帖由 waiwai8890 於 13-03-09 發表
係仁安本來淋住順產,但bb比預產期遲左,同埋bb有d大,李傑醫生真係超好,距將我所有既疑問都一一解答,五 ...
多謝你報告得好詳細!
我四月生,仲未決定開刀定順產,
你個醫生禁好既!
我禮拜日產檢都要同醫生傾傾就要決定喇好緊張

複式洋房

引用:恭喜! 咁total响仁安洗左幾多錢?我地都考

原帖由 懶蛇司令 於 13-03-09 發表
恭喜!
咁total响仁安洗左幾多錢?我地都考慮緊仁安。
用左4萬8,但五係緊急開刀。

複式洋房

引用:又係順產變緊急開刀,+其實你BB有幾大要緊急

原帖由 echoo 於 13-03-09 發表
又係順產變緊急開刀, 其實你BB有幾大要緊急開刀?
過左預產期子宮仲未成熟,五適合催生,當時bb照到差五多7磅半,驚繼續等落去會越來越大,所以選擇開刀

複式洋房

引用:恭喜!恭喜!祝您BB健健康康,您要好好休息

原帖由 2803 於 13-03-09 發表
恭喜!恭喜!祝您BB健健康康,您要好好休息!28号到我開刀了响浸會

...
thanks,好快到你報喜,加油

首頁

尾頁

跳至