母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

引用:Quote:原帖由+chingching_02+於+13-03-09+

原帖由 debbychun 於 13-03-10 發表
1-2kg好少者,我仲有10磅
但當所有肥肉集中哂係個肚......真係no eye see

別墅

i did pilates two weeks beforereturning to work and i can wear my trousers again after my maternity leave. it is ok to do so aerobic ex like dancing and jogging each time not more than 15mins. but don't go on diet cos it may affect quality and quantitu of milk. just share my experience

別墅

至於個胸,好似餵完第時會細番。而家最緊要搵個承托力足夠ge bra. 令外做啲可以令胸部堅挺,改善預防寒背ge運動

大宅

引用:Quote:原帖由+chingching_02+於+13-03-09+

原帖由 debbychun 於 13-03-10 發表
1-2kg好少者,我仲有10磅
Same here

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

回覆 sunplayy 的帖子

ME TOO

男爵府

芳芳思穎 發表於 13-3-10 10:48
我餵左4個月,一磅無瘦過,勁失敗

我女8個月啦⋯⋯一磅都冇瘦到 仲好似肥左

伯爵府

講真,我唔覺餵人奶係會幫助瘦得快,我上胎餵了六個月,只有愈來愈肥。

我覺得產後容唔容易瘦落嚟係睇個人體質。我有兩個朋友,完全一滴人奶都無餵過,一點運動都無做過,一個生孖胎,兩三個月回復身型。一個生完十二朝已經完全好似未生過一樣,個肚扁曬。

所以,每當我睇到D咩研究或推廣母乳的宣傳講到餵人奶幫助修身,我都覺得係呃人。幫助子宮收縮就係真嘅,每似泵都有感覺,惡露未排清時每次泵都會感覺惡露會排出得多咗。

男爵府

回覆樓主

我第一胎餵人奶比未生前輕多3磅,宜家第二胎餵咗一年半有多,已經完成瘦番,仲輕過未有第一胎之前。

我減頭10磅時,真係有控制飲食,不比自己食過量,懶健康有營養嘅食物嚟食,做運動。之後嗰幾磅就真係辛苦而瘦,自己一湊二完全冇人幫手。

大宅

回覆樓主

估唔到我5年多前嘅post 會浮返上面大家好我係樓主,5年幾後嘅我體重直線上升,大家繼續努力!而我啱啱有左2胎...唔敢諗生完之後會點肥法...

大宅

Sammyan 發表於 13-3-10 14:08
其實餵人奶已經係減肥,當然唔係只係餵一兩個月既事就可以達到修身效果,我三個月時可以著返d 牛仔褲,4~5 ...

你餵奶時的食量有多嗎? 上一胎 泵人奶,發現要吃得多飯才會有奶。但同時 人好易餓,會吃量多左,肥多左。

大宅

我餵到而家廿二個月都冇瘦過喎!可能係成日食嘢啦,但好多人越餵越瘦,點食都係瘦,!!!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊