自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2018復活節勳章

我仔七歳,今日踏單車炒車撞甩一隻乳齒及一隻恆齒"彬"左,仲係門牙黎架,可以點做?好擔心!

傻豬大王  2005年6月27日 聯合出世 3.01kg/ 滿月~4.2kg/ 兩個月~5.8kg/ 三個月~6.5kg/ 四個月~7.1kg. 妹妹於2011年1月20日出世, 重2.79kg/ 滿月~3.92kg/ 兩個月~4.89kg/ 四個月~6.44kg/ 六個半月~7.33kg/ 一歲~8.61kg

伯爵府

hashtag影視迷勳章

回覆:NGASZE626 的帖子

我都有朋友試過,佢"彬"左半隻門口,睇醫生做牙套,用左幾千蚊。

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆:小朋友恆齒"彬"左可以點做

有"牙齒美容",幫你補番隻牙,補完好靚架。

水晶宮

NGASZE626 發表於 13-3-9 21:52
我仔七歳,今日踏單車炒車撞甩一隻乳齒及一隻恆齒"彬"左,仲係門牙黎架,可以點做?好擔心!

...
建議去睇下牙醫,因為唔知有無傷神經線,有就會煩d,有熟牙醫可以聽日去睇,如果唔係星期一去牙保度,你打去話比佢知就可以去睇。我自己細過都'卜'崩門牙,但無咁大'忽',一路都無整。

公爵府

我自己都係,可以補返㗎,不過唔係十分穩陣,有再甩嘅可能,耐嘅可以維持幾年,快嘅一個月甩返,我都試過唔好咬硬嘢同拖肥糖。

大宅

2018復活節勳章

我仔下月尾學校有牙科保健,可唔可以同果邊講,話曬政府會平d (幾千蚊好貴,我單親難負擔),但唔知挨唔挨到咁耐.

傻豬大王  2005年6月27日 聯合出世 3.01kg/ 滿月~4.2kg/ 兩個月~5.8kg/ 三個月~6.5kg/ 四個月~7.1kg. 妹妹於2011年1月20日出世, 重2.79kg/ 滿月~3.92kg/ 兩個月~4.89kg/ 四個月~6.44kg/ 六個半月~7.33kg/ 一歲~8.61kg

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

崩左咁大應該要做牙套, 睇下牙醫先啦

男爵府

好媽媽勳章

NGASZE626 發表於 13-3-9 21:59
我仔下月尾學校有牙科保健,可唔可以同果邊講,話曬政府會平d (幾千蚊好貴,我單親難負擔),但唔知挨唔挨 ...
可以打去約即日急証架, 睇果日會幫你緊急補番, 跟住再約一日補番靚d

公爵府

我崩得大忽過你個仔,都補得,幾十年啦補牙平過做牙套。另,你仔呢啲case, 可以打電話去牙保改期,早啲去整。

象牙宮

引用:Quote:NGASZE626+發表於+13-3-9+21:52+我仔

原帖由 jk923 於 13-03-09 發表
建議去睇下牙醫,因為唔知有無傷神經線,有就會煩d,有熟牙醫可以聽日去睇,如果唔係星期一去牙保度,你打 ...
係驚傷神經呀!去比牙齒檢查。

大宅

2018復活節勳章

多謝各位,我星期一會打去牙保睇急症

首頁

尾頁

跳至