嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

別墅

自製肥皂水(吹波波用)

試過用番梘同洗潔精,都唔得. :tongue: :tongue: :tongue:

唔知有冇人識點做可以教下我呢?

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Re: 自製肥皂水(吹波波用)

要加甘油,用前唔好搖個樽。

網上找到這個site.

http://www.exploratorium.edu/ronh/bubbles/formulae.html

別墅

Thanks. 請問甘油貴唔貴?

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

去药房買,應該十元八塊

別墅

clpapa, thanks many much.

侯爵府

THX~~ 我屋企全部野都有呀, 等我一陣試下先~~

大宅

clpapa,
原來係咁, 怪唔知得我自己既出品唔得.

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

唔係wor,我我成日同仔女沖涼時玩吹波波,滴x個隻洗手液加少少水就吹得好多波波,不過試過好多皂液係唔work就真ge,加glycerine依個方法真係未試過,等我得閒又玩下先。
盡我一己之力,發放正能量!

首頁

尾頁

跳至