2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

大家是否多自己去私家打五合一/六合一?BB今天去健康院打四合一後,原來最好都要自己去私家加打HIB,又要捱多針😳

大宅

回覆:二個月打針

我俾仔仔打左6合1

別墅

回覆:Olivia829 的帖子

C+打咗五合一

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我去私家打五合一,因為之前唔清楚情況下一個月時俾BB響健康院打左肝炎針,唯有打五合一!mouth:

Birth -- 3.7 kg    1Y -- 11.1 kg   2Y -- 13 kg  3Y -- 16.3 kg   4Y -- 17.6 kg   4.5Y -- 19 kg  5Y -- 20.4 kg  5.5Y -- 20.8 kg   6Y -- 23 kg

公爵府

C+打6合一,其實全部C十打

男爵府

回覆:Olivia829 的帖子

我都係出去打五合一,可打少一支hib,你下次四個月都打返五合一,咁bb點都打少一針。

複式洋房

引用:我都係出去打五合一,可打少一支hib,你下次

原帖由 ankieman903 於 13-03-23 發表
我都係出去打五合一,可打少一支hib,你下次四個月都打返五合一,咁bb點都打少一針。

...
Right!

大宅

我又係響健康院打左4合1, hib 第一針要幾時打? 係咪補左hib第一針咁4個月時就打5合1同埋返健康院打肺炎鏈球菌?

男爵府

引用:我又係響健康院打左4合1,+hib+第一針要幾時

原帖由 shan0228 於 13-03-23 發表
我又係響健康院打左4合1, hib 第一針要幾時打? 係咪補左hib第一針咁4個月時就打5合1同埋返健康院打肺炎鏈 ...
係呀!之後六個月可以再選打六合一或五合一

大宅

引用:Quote:原帖由+shan0228+於+13-03-23+發表我

原帖由 ankieman903 於 13-03-23 發表
係呀!之後六個月可以再選打六合一或五合一
唔該晒! 咁6個月揀返6合1就唔使一次過打3支針, 都好喎。

咁我係咪而家要盡快打hib第一針?

首頁

尾頁

跳至