論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

野問 ~

我工人 SUN 岩岩去左菲律賓領事館交續約文件, 以前續約係交 $ 297.5 費用 ~

佢尋日番黎話收費唔同左 ?

1張收據 ~ philippine consulate general checklistfor consular services $200

2張收據 ~ department of labor and employment $80

3張收據 ~ overseas workers welfare administration$196

3張單 Total $476 <---- 是否由顧主比晒費用 ?

別墅

回覆:菲庸續約收費

續約的費用是由僱主負責的,我菲傭說領事館的費用約hk$490,我們下星期才去領事館入form.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Jhun 發表於 13-3-25 10:53
續約的費用是由僱主負責的,我菲傭說領事館的費用約hk$490,我們下星期才去領事館入form.

...
OK, THANKS

公爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

newchun 發表於 13-3-25 10:21
有野問 ~ 我工人 SUN 岩岩去左菲律賓領事館交續約文件, 以前續約係交 $ 297.5 費用 ~ 佢尋日番黎話收費唔同 ...

我工人都係岩岩個SUN去左菲律賓領事館稿續約, 都係比返呢3張單我,冇夾過, 應該岩卦

乜之前菲保($1200)唔使再買架哪?

寶石宮

Jasber 發表於 13-3-25 19:56
我工人都係岩岩個SUN去左菲律賓領事館稿續約, 都係比返呢3張單我,冇夾過, 應該岩卦

乜之前菲保($1200)唔 ...
乜之前菲保($1200)唔使再買架哪? ----- > 唔明

大宅

回覆 newchun 的帖子

即係菲律賓保險約$1200-1300. 因自行再同佢續多兩年, 仍需要付多一次這份保險費嗎

子爵府

回覆 newchun 的帖子

不用付架啦, 你唔係請新姐姐!!

大宅

陪月勳章

回覆:菲庸續約收費

請問係咪即係同姐姐兩年滿約後再續約就要她自己去辦這續約文件??

子爵府

回覆 babyhk 的帖子

你可以比agent 攪架, 但貴好多囉. 自己攪只係要打Form , 同埋叫姐姐去領事館入文件.

首頁

尾頁

跳至