烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問嘉美少爺雞同小姐雞有咩分別?

大宅

回覆:嘉美雞

子爵府

我淨係聽過少爺雞咋... 即係雞公, 少D脂肪咁囉...

大宅

回覆:whiskym 的帖子

雞檔話少爺雞肉實淨d,少女雞內林d,另外少女一般較細隻,好小可大到2斤!通常一斤 鬆d

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

GLG 發表於 13-3-29 20:15
我淨係聽過少爺雞咋... 即係雞公, 少D脂肪咁囉...
NO..............

少爺雞係男仔雞, 少啲自然激素。
少女雞係未生過蛋的女仔雞。
雞公係比較老的男人雞,啲肉會鞋架。
仲有一種叫做閹雞,即係大監雞..........
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

大宅

回覆:andyman 的帖子

哦,原來係咁我都只係睇過少爺雞,係今日拎雞前,個職員打來話嚟錯小姐雞問我介唔介意先知.咁俾bb食,係咪即係少爺會好啲?

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

whiskym 發表於 13-3-29 23:01
哦,原來係咁我都只係睇過少爺雞,係今日拎雞前,個職員打來話嚟錯小姐雞問我介唔介意先知.咁俾 ...
咁又唔使怕, 又唔係日日食, 而且係天然的激素。
之前睇一個節目話有一男孩子,日日食雞,令胸部有少少漲大,睇醫生先知食左太多小姐雞。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

大宅

回覆:andyman 的帖子

明白晒

首頁

尾頁

跳至