懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

亞囡個半月大,尋晚係都唔肯瞓又扭計,咩方法都用齊都唔掂,後尾見佢塞隻手入口係咁啜到好肉緊,跟住我好唔情願地塞咗個安撫奶咀比佢,到底我應唔應該咁做呢? 會唔會太早呢? 你哋有無呢啲情況呀?

大宅

回覆:奶咀定手指

我都係忍左4個月就俾奶咀。個個都同我講戒奶咀易過戒手指

瑪瑙宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

引用:亞囡個半月大,尋晚係都唔肯瞓又扭計,咩方

原帖由 lau502 於 13-03-31 發表
亞囡個半月大,尋晚係都唔肯瞓又扭計,咩方法都用齊都唔掂,後尾見佢塞隻手入口係咁啜到好肉緊,跟住我好唔 ...
奶咀,個B好好湊

大宅

亞囡個半月大,尋晚係都唔肯瞓又扭計,咩方法都用齊都唔掂,後尾見佢塞隻手入口係咁啜到好肉緊,跟住我好唔 ...
我女一個月左右,就俾咗奶咀佢,因為見佢啜手指,橫掂都要食,寧願俾佢食奶咀,感覺乾淨啲,又易介啲,手指太產方便了

珍珠宮

我女冇食奶咀冇食手指喎

子爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章

奶嘴,洗得steam得熱水淥得、想戒時掉左都仲得。手指乜都唔得,仲吮到紅晒

公爵府

一定係奶咀,一個月比左阿仔食,但佢麻麻地,兩個月開始食手指,見親就要阻止佢比個奶咀佢食.....食奶咀易戒而且衛生d

禁止訪問

畀面勳章

大宅

奶咀好!! 手指難介兼吾衞生!!

伯爵府

一定揀奶咀

男爵府

大廚勳章 BK Milk勳章

回覆:奶咀定手指?

我個仔揀手指,佢唔 like 奶咀

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

奶咀

子爵府

引用:Quote:原帖由+lau502+於+13-03-31+發表亞囡

原帖由 ryanne 於 13-03-31 發表
我女一個月左右,就俾咗奶咀佢,因為見佢啜手指,橫掂都要食,寧願俾佢食奶咀,感覺乾淨啲,又易介啲,手指 ...
請問食奶咀洗唔洗掃風?尋晚我第一次比奶咀個女,佢啜到好似食奶樽咁,唔知會唔會吸左好多風入去。

伯爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

我個囡都係食奶咀

瑪瑙宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

引用:一定揀奶咀

原帖由 minikin 於 13-04-01 發表
一定揀奶咀
食奶咀,BB易睡,我子女都是吃奶咀加手執沙巾睡,到介奶咀時,重有一樣野可代替住,有安全感D

伯爵府

奶咀,有得洗嘛,我朋友個手指吃損痛都仲要吃…

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:我女冇食奶咀冇食手指喎

原帖由 sinyeechu 於 13-03-31 發表
我女冇食奶咀冇食手指喎
到佢大個左,你可能會後悔唔俾奶咀佢食,我見身邊朋友的bb唔食奶咀或手指的,多會亂咬野,例如櫈,枱,玩具等個人分享

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+minikin+於+13-04-01+發表一

原帖由 emily22 於 13-04-01 發表
食奶咀,BB易睡,我子女都是吃奶咀加手執沙巾睡,到介奶咀時,重有一樣野可代替住,有安全感D

...
我囡係食奶咀加一張A+送的bb包被,日日攬到大,依加仲攬緊

珍珠宮

yly2 發表於 13-4-1 14:26
到佢大個左,你可能會後悔唔俾奶咀佢食,我見身邊朋友的bb唔食奶咀或手指的,多會亂咬野,例如櫈,枱,玩具 ...
哈真係唔好意思喎@@!我一定唔會後悔,,我有個親戚由細食奶咀食到大-_-到6歲都介唔到,,我覺得十分之醜囉,
當然喇,唔係個個人都係咁既,
其實如果比奶咀既人我又覺得冇問題,睇下你點教架姐,
我個女就聽教聽話喇,我叫佢唔食佢真係好乖唔食既,
仲有,我細個都唔食奶咀唔咬手指,我比我阿女麻湊架,@@
其實好睇個人架姐,個細路要食奶咀啦喎,唔通唔比佢食咩?下話
我覺得你都幾好笑@@我一定唔會後悔喎~~

大宅

引用:Quote:原帖由+ryanne+於+13-03-31+發表我女

原帖由 ChuChu0808 於 13-04-01 發表
請問食奶咀洗唔洗掃風?尋晚我第一次比奶咀個女,佢啜到好似食奶樽咁,唔知會唔會吸左好多風入去。

...
我女本身都多肚風,所以食奶前食奶後都會幫佢掃。不過食奶咀之後,會掃耐啲,因為我女肚痛會發脾氣

首頁

尾頁

跳至