2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

別墅

老公奶奶過份擔心,好多野都唔俾食…
燒賣,橙汁,零食一啖都唔食得,宜家日日飲水同奶…食就食蔬菜
今日想食碗仔翅,老公就罵我,總話我忍下口都唔得…
好怕有一日自己捱唔住亂諗野!

別墅

回覆:cindybb1401 的帖子

可能頭3個月緊要時間,所以佢地過份緊張吧,也許遲些個B穩定D,情況會改善

大宅

回覆:好怕自己捱唔住

你上網搵啲証明食少少無妨嘅資料比佢地睇啦,我老公開頭都唔比食,慢慢放寬左啲嚕!加油!

男爵府

我老公開頭都係咁 之後見我嘔到乜都食唔落 咪心軟 有時都會獎勵我一兩啖可樂之類 食dd ok嘅 唔好大量食lor

別墅

引用:你上網搵啲証明食少少無妨嘅資料比佢地睇啦

原帖由 leeleechau 於 13-04-01 發表
你上網搵啲証明食少少無妨嘅資料比佢地睇啦,我老公開頭都唔比食,慢慢放寬左啲嚕!加油!

...
其實我有張list唔食得咩,有寫食得橙,但老公話::無話可以飲橙汁,所以唔俾

別墅

引用:我老公開頭都係咁+之後見我嘔到乜都食唔落+

原帖由 placesday 於 13-04-01 發表
我老公開頭都係咁 之後見我嘔到乜都食唔落 咪心軟 有時都會獎勵我一兩啖可樂之類 食dd ok嘅 唔好大量食lor

...
睇中醫西醫都有講唔可以太戒口,但老公成日怕有味精同熱氣,樣樣都唔俾…就快人都癲

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

因為我成日反胃冇胃口,只要我想食老公一定俾,其實食少少唔會影響BB, 唔駛太緊張

子爵府

引用:Quote:原帖由+leeleechau+於+13-04-01+發表

原帖由 cindybb1401 於 13-04-01 發表
其實我有張list唔食得咩,有寫食得橙,但老公話::無話可以飲橙汁,所以唔俾

...
食橙同飲橙汁有咩分別

複式洋房

叫老公一齊戒,比佢體驗下!

大宅

我一陣去食KFC....因為我忍口忍到個人心情好差,已經日日頭暈,我唔理啦,我要去食

大宅

唔飲凍野,食件雞加大量蕃茄汁。。一星期一次唔過份吧!好~想~食~未試過咁掛住件雞

複式洋房

我呢邊情況一樣,盡量唔起佢地面前食同比佢地知道你會適可而止,我都知有些食物味精重,但已經乜都唔做得,如果再禁呢樣禁個樣會抑鬱,同c6溝通下。

別墅

引用:老公奶奶過份擔心,好多野都唔俾食… 燒賣

今日想 ...
佢地太緊張啦,反而令你大壓力,同佢地講下,或者俾本懷孕書佢地睇下了解下,唔係你會好辛苦架!!!

大宅

引用:老公奶奶過份擔心,好多野都唔俾食… 燒賣

今日想 ...
咩都唔比你食?你自己小心營養不足呀!

別墅

我會自己出街時偷食,但有時真係會好唔開心…我都知自己唔食得三文魚,雖然好鍾意食但會好乖忍口,但老公妹妹明知我唔食得,昨晚食飯果時買盒三文魚加餸…總有不停講好好味…果刻想喊

別墅

引用:Quote:原帖由+cindybb1401+於+13-04-01+發

原帖由 shaolamyau 於 13-04-01 發表
佢地太緊張啦,反而令你大壓力,同佢地講下,或者俾本懷孕書佢地睇下了解下,唔係你會好辛苦架!!!

...
我有俾老公睇,但老公話::唔知食唔食得既野一概唔可以食,要以防萬一
就算之前照bb都有問過醫生,醫生都話生冷野唔食得外,咩都可以食…海鮮最好都食少少,唔好完全戒晒…
但奶奶樣樣都話毒,老公就唔俾食了…鴨鵝羊一定唔食得,話我咳唔可以食雞(其實我睇中醫,中醫話我氣管敏感),牛話唔好食太多…基本上得豬可以食

複式洋房

本身呢段時間我們咖胃口就好差,肯定系儘量食自己想食咖野,只要唔系凍嘢或者系油炸咖,我都覺得問題唔大,放鬆D呀,咁樣會令到你更加心情緊張咖。

大宅

其實個個老公都緊張架喇,要佢地做個放鬆嘅準爸爸根本就冇可能

你試下慢慢同佢傾啦,我相信佢都唔想你因為咩都唔食得而唔開心,記住要令自己開心,對BB都好D架!

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

有時我都覺得番工開心啲,因為可以脫離老公視線範圍!

大宅

引用:Quote:原帖由+placesday+於+13-04-01+發表

睇中醫西醫都有講唔可以太戒口,但老公成日怕有味精同熱氣,樣樣都唔俾…就快人都癲

...
我老公都差唔多,仲話我唔乖,激死佢

首頁

尾頁

跳至