母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

個人覺得育嬰室使用的優先係:
1. 餵人奶/泵奶
2. 換片

琴日去某商場育嬰室餵奶,我掛埋個使用中既牌.
到差唔多餵完,
出面就有個奶粉媽係咁拍門,
佢個b喊緊, 可能係肚餓, 聽到佢講: "唔好喊啦.. 就快得喇.."
佢嘗試要開門, 我話: 有人呀!!
另一人: "不如呢度餵啦, 開奶粉先啦"
佢: "入面餵舒服d呀!"
我心諗, 你個b喊成咁, 咁肚餓, 你不如快d開奶俾佢啦!!
明知入面有人,你係咁拍門催我嘈住我阿b食奶!! 有冇品架?!
食奶粉邊度都可以食啦! 點解要霸間育嬰室來餵奶粉!
好嬲!

男爵府

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

回覆 bobo1101 的帖子

掛左牌仲拍門就好似明明洗手間亮了燈都仲要推門咁
葉子 是不會飛翔的翅膀
翅膀 是落在天上的葉子

大宅

diamondwing 發表於 13-4-5 10:31
回覆 bobo1101 的帖子

掛左牌仲拍門就好似明明洗手間亮了燈都仲要推門咁 ...

冇錯!
有d育嬰室門上有顯示屏, 入面有人用會知,
d人都係要拍門, 就算我話有人, 過一陣又再拍!
我等育嬰室都要等, 都要排隊, 唔等得既就唔好等咯!
拍門催人真係好冇品, 最憎就係嚇親bb!

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

回覆:奶粉媽拍門要用育嬰室, 好煩!

有啲人仲要拍完轉個頭大大聲話咁:咁耐㗎!擺明俾說話人聽!呢啲我會嗌出去話我啱啱入,要半個鐘先得,唔等得就去第二間啦!

男爵府

mouth: 點解 d 人都唔識將心比己既,,, 自己係入面都唔想人催啦~

最衰就係 d 商場得果一兩個育嬰室,,,仲要又細又迫...

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:+本帖最後由+bobo1101+於+13-4-5+10:26+編

原帖由 bobo1101 於 13-04-05 發表

我會唔理佢繼續慢慢,仲要大大聲講:bb你食完就痾臭臭,好臭呀,媽媽慢慢同你換呀:;pppp::;pppp:

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

男爵府

引用:Quote:原帖由+bobo1101+於+13-04-05+發表本

原帖由 goosema 於 13-04-05 發表
我會唔理佢繼續慢慢,仲要大大聲講:bb你食完就痾臭臭,好臭呀,媽媽慢慢同你換呀

...

伯爵府

BK Milk勳章

我都試過啦, o的人好鬼衰, 怕怕共.....

我家姐叫我出去之後拍番佢轉頭..... (當然咁賤格喪拍人門o既o野我唔會做啦)

複式洋房

都未夠我上次過份,餵左陣就比人拍,拍左第3次我見個女顧住8出面咁我嬲返件衫開門諗住比佢入黎一齊餵啦,點知一開門2個女人only,我就話bb食緊人奶你想入黎一齊嗎,佢先叫我慢慢,食多陣再聽到bb喊聲而丫女真係唔多食喇咁我出黎啦,原來果2個女人未走仲接住我2個人入左去,但其實另外仲有2個bb排緊。之後我老公講返以為我仲係入邊拍過佢地門,佢話入面話佢地洗緊傷口喎,好心啦人地係育嬰室,我當係即使洗生完既傷口都係咁話啦,點都應該讓bb先嘛

子爵府

其實餵奶粉邊度餵都得啦

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

育嬰室係比餵人奶/泵奶媽咪為先~其次係換片~有D地方育嬰室餵奶同換片分開,我覺得係唔錯設計,不過~育嬰室多數都係同1間房~無論係唔係餵人奶都好,我覺得每個使用者需要用育嬰室都應該排隊~我有時排係換片個D BB前面都會比佢地入去換左片先,因為自己知要使用比較長時間~排隊同互相禮讓好應該~

大宅

fuhk 發表於 13-4-5 11:36
有啲人仲要拍完轉個頭大大聲話咁:咁耐㗎!擺明俾說話人聽!呢啲我會嗌出去話我啱啱入,要半個鐘先得,唔等 ...

係呀.. 擺明就係要拍門拍到你快d出來.
最慘係我如果太大聲嗌出去會嚇親bb呀..

大宅

camileung 發表於 13-4-5 12:41
都未夠我上次過份,餵左陣就比人拍,拍左第3次我見個女顧住8出面咁我嬲返件衫開門諗住比佢入黎一齊餵啦,點 ...

咁衰架! 洗傷口入toilet點洗都得啦...
呢d人真係..

大宅

cylm 發表於 13-4-5 12:53
其實餵奶粉邊度餵都得啦

就係咯!
我真係唔明點解要入育嬰室餵奶粉.
商場有好多地方有得坐, 再唔係食肆都得啦!
貪育嬰室又迫又香咩...

禁止訪問

引用:+本帖最後由+bobo1101+於+13-4-5+10:26+編

大宅

我上次都係,條友勁拍門,我急急腳出黎見佢揸住個奶樽我頂!
我自己反而讓過人換片先好多次,因為我餵起碼十五分鐘,我都讓人換片我先入去餵

男爵府

好憎D人拍门!次次搞到BB唔食奶!

別墅

有D育嬰室可以坐兩三個人,我都會拍門問下可唔可以比我入去餵人奶。有次個媽媽開門比我入,點知原來佢個係粉B,即扮曬野話自己個B要入房先專心食、商場難搵地方餵...勁多道理:;pppp:

男爵府

原帖由 bobo1101 於 13-04-05 發表

我尋日都係,首先有人好大力推撞鎖的門,bang bang 聲,啊仔㬨到唔識食,含住我,之後我話有人,沒再嘈。唔夠三分鍾,有人煩躁勁拍,我唯有開門同佢講我餵緊奶,行出一d,個嫲嫲加工人巳入去話佢換片啫,你可以入黎餵。救命呀!咩人黎嫁!呀仔出左去,吃不飽,喊喊,真可憐。

其實邊度有餵奶巾和衫賣,下次唔洗嚇親個仔!

侯爵府

回覆:bobo1101 的帖子

如果係粉媽我費事采佢,奶粉真係邊度都可以開得比bb飲。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊