自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章

回覆:認同女人最緊要嫁得好嗎?

認同,我成日覺得前港姐吳婉芳好幸福,錢慧儀都吾錯。

禁止訪問

大宅

引用:No!!!嚴格來,+說,+做人最緊要條命生得好

原帖由 Pulmma 於 13-04-05 發表
No!!!嚴格來, 說, 做人最緊要條命生得好
你又啱!!! 真係好緊要!

公爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

女人要夠獨立唔駛靠老公, 唔一定嫁得好, 但一定要嫁個好老公 (千祈唔好係孝個種)

翡翠宮

減齡達人勳章

嫁得好嘅意思,都可以係個老公唔太有錢但好錫自己,唔出去玩女人,顧家,我覺得咁樣比起嫁有錢佬更好,當然如果有錢佬包左以上咁多樣就更perfect啦

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

其實一日未死都唔知d 人/自己嫁得好唔好.

chuchu9999    發表於 13-4-5 18:36
music0503  我極之贊成你呢個想法  發表於 13-4-5 16:56
crystallography  我都係咁樣諗架!  發表於 13-4-5 16:01

子爵府

引用:我就覺得女人性格好好重要,未必一定要好靚

原帖由 Mrslot 於 13-04-05 發表
我就覺得女人性格好好重要,未必一定要好靚,但如性格好有學識品德又好,識到好男仔既機會都高d,結完婚維 ...
絕對同意呢!

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

嫁得好首要條件係老公愛自己,而且不能同其他女人分老公。結咗婚之後嘅生活應該比未結前好,以上缺一不可。

chuchu9999    發表於 13-4-5 18:36

子爵府

引用:最緊要有強勁外家,做何家淑女好過做徐子淇

原帖由 qqbabe 於 13-04-05 發表
最緊要有強勁外家,做何家淑女好過做徐子淇。
咁都真架!自己有家底好重要!老公有家底都係外人睇黎風光,當出左問題最後都係靠自己!

用戶要求終止服務

So碧 發表於 13-4-5 15:11
女人最緊要愛自己,有經濟能力,嫁得唔好都唔驚

阿SO碧,

我覺得每個人都要自愛, 做女人就算嫁左都要有經濟能力, 再加嫁個 懂愛惜自己同有番咁上下財富嘅呢..

咁就錦上添花 + 三生有幸...

(我)

禁止訪問

引用:Quote:So碧+發表於+13-4-5+15:11+女人最緊

用戶要求終止服務

gundamwife 發表於 13-4-5 15:35
認同,我成日覺得前港姐吳婉芳好幸福,錢慧儀都吾錯

對LEE 位...mouth:...就

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都係果D冇乜學歷, 唔靚但算係嫁得好的人, 我細時, 阿媽怕我嫁唔出, 而家成日話我傻人有傻福, 屋企6姊妹我算嫁得最好.

但我始終覺得嫁得好係緊要之外, 女人始終有錢傍身最重要.
,

大宅

好媽媽勳章

回覆 qqbabe 的帖子

agree!

自己本身強勁後台真係無得輸....

我覺得呢個年代錢可以有好的愛情及親惰

珊瑚宮

環保接龍勳章

干得好,不如嫁得好。
干得好當然好,但嫁得唔好心情一定唔會好。

人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

自己家庭有錢就最好。

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

際遇好難講,都認同

伯爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章

我覺得嫁得好都要老公好!!!
就算比你嫁左個富二代但老公晚晚唔見人獨守空房咁咪仲慘..

男爵府

回覆:So碧 的帖子

啱!所以各位絲打要珍惜,愛自己

公爵府

畀面勳章 陪月勳章

認同!不過自己養得掂自己係最好!

首頁
12345...8

尾頁

跳至