自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

侯爵府

回覆:認同女人最緊要嫁得好嗎?

認同,嫁得好=幸福

珍珠宮

keio 發表於 13-4-5 15:14
雖然我已是FTM, 但我覺得嫁個好老公同有份好工一樣咁好。

加多樣,仲要請到好工人!
我近日忽然發錢寒,要努力搵錢儲錢呀!$$$

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

世事無常, 人亦未必百日好. 老公可靠當然好, 但最重要都係自己有學識有能力. 我希望我女嫁得好, 但係企自己有學歷有能力都巧重要.

pandaforever  agree  發表於 13-4-5 19:46

水晶宮

當中有幸運元素

xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

男爵府

我相信女人嫁得好係重要 起碼冇咁易捱殘先 因我相信外表係受心理因素影響. 不過在未知道自己會吾會嫁得好之前 都要打好個底 只有知識先可以保護自己

公爵府

引用:我自己比較貪心,好老公當然要有,但自己有

原帖由 Elenalan 於 13-04-05 發表
我自己比較貪心,好老公當然要有,但自己有賺錢/經濟能力同樣重要。今日唔知聽日事,人會變月會圓,就算老 ...
Agree
要做一個成功男人背後的女人並不容易,有幾多個普通學歷,自己事業麻麻的女人嫁得好?
個個都好似徐子淇Kam 有學歷,有樣!通常本身都唔差ga!
所以靠自己好D,嫁得好鐘好囉!

珍珠宮

好重要

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

引用:認同,嫁得好=幸福 +

原帖由 水草 於 13-04-05 發表
認同,嫁得好=幸福
同意

My Two Princess

公爵府

如果唔計唔唸住嫁果啲女性嚟講,我認同嫁得好係緊要架!未必要大富大貴,至少兩公婆大家有商有量,和諧共處,咁就足夠了~

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

珍珠宮

幸福有好多種,其中一種係嫁得好,但點為之嫁得好係好個人嘅看法。

珍珠宮

LittleMss 發表於 13-4-5 18:37
好多人嫁咗件"百街" , 做牛做馬, 都以為自己嫁得好呢
很多人都要面子, 不要拆穿別人吧!

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:最好梗係嫁得好退而求其次,+自己有本事

原帖由 bkfans 於 13-04-05 發表
最好梗係嫁得好

退而求其次, 自己有本事
Agree

珍珠宮

引用:話說今日lunch同幾個同事講起呢個話題,大

原帖由 HappyYW 於 13-04-05 發表
話說今日lunch同幾個同事講起呢個話題,大家就舉左幾個自己朋友case討論

Case 1: 個女仔本身做普通文職, ...
我e家好滿意我c6既一齊生活方向目標同我c6自從我個仔出世后(e家16個月大)c6比以前生性及顧家左好多

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

公爵府

我覺得女人唔洗太叻,因為太叻會令男人卻步,嫁得好當然好,但嫁個好老公先係最緊要,唔洗太有錢,只要有上進心對自己好,唔出去滾,唔爛睹,一樣可以好幸福

HappyYW  Agree  發表於 13-4-5 20:11

子爵府

回覆:HappyYW 的帖子

嫁得好當然重要,問題係你嫁佢果時,點知將來係點?有錢嘅可以破產,專一嘅又可以變心。好運就一世,唔好運變起上黎點算?所以嫁得好之餘,仲要自己都有技能或學識,有咩事都可靠自己

男爵府

我覺得嫁個錫自己,專一的男人比有錢男人嫁得更好!
我自己喜歡自己搵$自己洗,所以事業對我都好重要,不過嫁得好,有個好老公到老重要D

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

做女人自己有本事就更係最好,假如無咁揾個錫自己既老公就係人生一大事業!嫁個有錢但臭脾氣的一樣唔得你死

侯爵府

有幸遇到個錫自己的人當然好喇,當係bouns
但女人又不是得嫁人一條路既,最緊要自愛

首頁
34567...8

尾頁

跳至