2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

我個女成日望住隻手, 望望下就塞入個口度, 次次我都會拉返佢隻手出黎, 有時拉完又塞返入口, 再拉再塞, 唯有用D嘢COOL住佢對手唔好比佢塞入口喇! 始終食開手就好難戒得甩, 加上而家咁多病菌, 食手最易中招, 所以我唔可以比個女食慣手, 其實咁拉法, 要拉到幾時佢先至唔食呢? 你地個BB會唔會又係成日食手架?

大宅

我個女都係, 比奶咀就吐, 淨係啜手指公...仲要係左手, 右手都無啜....我拉返出來, 食一次拉一次...

公爵府

回覆:BB已經3個月大喇! 成日都想食手, 你地個BB會唔會咁?

之前有比奶咀佢就係唔想佢食手,點知近排佢開始鍾意食手,直情唔肯食奶咀,不過隻手係佢度真係好難阻止

伯爵府

回覆:BB已經3個月大喇! 成日都想食手, 你地個BB會唔會咁

一模一樣!我女上星期六開始!!!仲要有時瞓瞓下啜得好大声!

每日都咁開心!!!

大宅

回覆:BB已經3個月大喇! 成日都想食手, 你地個BB會唔會咁

我最終都比左奶咀佢,我朋友個仔食手指食到而家兩三歲都仲食緊,仲要食到隻手指公起左個"枕"

大宅

但其實你哋知唔知bb係用口探索身邊事物的。對bb來說, 開始佢哋並唔知道隻手係自己的, 到三個月左右開始意識到隻手存在, 望手, 食手是小肌肉發展的指標。唔識食先要擔心呀!

大宅

回覆:BB已經3個月大喇! 成日都想食手, 你地個BB會唔會咁?

我個b個幾月已經開始食喇

大宅

我個b也開始食啦!
仲懂用手頂走個奶咀!
成日咁拉佢手仔,有時bb也好燘下!

大宅

我個女又係,數完手指就會順勢放埋入口。食到啜啜聲。我覺得無得阻止。就好似bb流口水一樣。當我見到佢準備食手,我會同佢玩第樣,等佢忘記食手

別墅

回覆:Mrslot 的帖子

我亞仔一個幾月就開始啜手指,塞奶咀都係一樣頂返出來

複式洋房

我囡囡都係咁 仲啜到好大聲 不過我都唔太擔心 係正常發展ma 但大dd就要開始教

我大女個時都有啜 不過好快自己都無啜

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

我仔仔唔止食手,仲成日牙痕咁咬自己個拳頭同手指,唔比佢食佢會憫又喊,自己食唔到又憫,有時我比隻手指佢咬先舒服d,但佢d牙肉真係好硬,又肉緊咬到我隻手都痛

珍珠宮

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章

我都仔都食左2個wks 多d 啦...不過見到就拉開, 但有時做家務唔得閒理佢, 就又得佢食下, 佢成隻"食指"放落口...

我4個鐘就同佢抹一次手仔lo~~

大宅

我個女都食咗兩三個禮拜,仲同隻手講野,拉完佢隻手出嚟,佢就望下你,跟住慢慢再張隻手放去口到,似為你睇唔到咁仲要成日5隻手指一齊塞

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

我個囡食咗兩日又無再見佢食,我反而好想好佢食喎,證明佢發現自己身體部分嘛

別墅

食咗三星期啦,仲要係拳頭失入口

侯爵府

引用:我個女又係,數完手指就會順勢放埋入口。食

原帖由 Candy_ntb 於 13-04-10 發表
我個女又係,數完手指就會順勢放埋入口。食到啜啜聲。我覺得無得阻止。就好似bb流口水一樣。當我見到佢準備 ...

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

佢食得好金……

yy2004  好得意呀..  發表於 13-4-30 17:02

大宅

回覆:cindycatcat 的帖子

佢個樣好得意呀!

複式洋房

我俾牙膠阿囝食

[img align=left]http://img82.imageshack.us/img82/3167/wing9hp.jpg[/img]

首頁

尾頁

跳至