自由講場

跳至

首頁
23456...42

尾頁

大宅

Re: 一個月打3-4次麻雀是否很過份

Nata:

打麻雀是我嗜好, (除左按摩, bbq外)你話點會忍得住呢.

翡翠宮

我晚晚都陪住我honey架啦, 每個禮拜都返媽咪度食飯, 打雀只會揀禮拜六架咋, 我地通常1點開始响鵲會打, 之前約埋食啲野先囉, 夜晚果餐咪响鵲會食埋, 抽水俾鐘錢, 通常都打到10點零左右囉 ......

Nata 寫道:
咁你有無留番d時間陪屋企丫~
最好就係一早約晒飲茶連午飯~ 跟住打到咁上下叫外賣~
就應該打到 20圈~
我地抽水飲茶飯飯~ 唔夠再夾~ 真係好開心架~ :mrgreen:

翡翠宮

好好好 ......

ice668 寫道:
我又要加入.....

翡翠宮

你老公太大男人啦, 要個女人响屋企湊仔煮飯果隻呀, 搵啲嗜好黎放鬆下都話唔得呀, 咁而家點先 ......

ice668 寫道:
打麻雀是我嗜好, (除左按摩, bbq外)你話點會忍得住呢.

男爵府

我都同意打牌係一種減壓、與朋友吹水的好平台,如果好間唔中才一次通宵,我覺得又唔算過份,只要唔影響小朋友就得。既然你老公唔鍾意,咁大家就要傾

大宅

Kingswood 寫道:
[quote]
funbabyhk 寫道:
good idea
幾時開始約齊腳.............. [quote]
軒軒豬媽咪 寫道:
[quote]
jongwy 寫道:
Monkey,

唔駛傷心, 我地可以自己組成一組baby kingdom 麻雀會...
haha
[/quote][/quote]

記得預我一份呀[/quote]
重有我呀

翡翠宮

jonywy,
好多人好有興趣咁喎, "baby kingdom 麻雀聯誼會" 等你做搞手啦喎 ....... hehe

男爵府

畀面勳章

雖然我唔識打麻雀...但係平均一星期一次...又唔影响照顧屋企ge...我覺得冇乜問題ar

大宅

各位 morning:

喂......喂......喂......開木台未呀?

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

楊桃 寫道:
jonywy,
好多人好有興趣咁喎, "baby kingdom 麻雀聯誼會" 等你做搞手啦喎 ....... hehe

jonywy,

快d做嘢啦! 我會第一個都報名!
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

珍珠宮

畀面勳章

我每個月都差不多打8-10次架,係打台灣牌既 :-( 我老公都無咩投訴既,因為e個係我既減壓方式之一,我成日都係同個3幾個朋友打既,唔打得大,所以都係和和果果,不過而家阿囡開始大左,自己反而唔想打kum多tim,因為無咩時間陪佢 再加上自己而家攬緊開舖既事,真係無哂時間打牌,自然地無左d心機搵人打lu :tongue:

所以我覺得一個月打3-4次無咩問題law,因為每個人都應該有自己既空間

禁止訪問

翡翠宮

第二個報名 .....

monkey妹 寫道:
[quote]
楊桃 寫道:
jonywy,

jonywy,

快d做嘢啦! 我會第一個都報名! [/quote]

翡翠宮

梗係未啦, 搞手都未上黎 ..... 我成2個禮拜冇打雀啦, 前晚同媽咪地打左8圈過吓手癮先啦, 嬴左 $120 呀 ......

ice668 寫道:
各位 morning:
喂......喂......喂......開木台未呀?

大宅

其實我每次打都安排好先去打, 小朋友係99度, 亦都唔係過火丫,
佢要顛就算我每月一次佢都係顛架la, 因佢個人就係顛 .....顛....顛...佢自私.

公爵府

ice668,

唔使勞氣! 有d男人係比較大男人d, 自己做咩都得, 但老婆做咩都唔得(未必係打麻雀好似shopping等等...), 或者你老公好鐘意對住你(好痴身嗰d男人), 唔鐘意對住其他人呢!

禁止訪問

大宅

Monkey妹:

你真係講得好岩呀, 佢真係好痴身架,我唔返佢唔訓架.你話死味.

公爵府

ice668 寫道:
Monkey妹:
你真係講得好岩呀, 佢真係好痴身架,我唔返佢唔訓架.你話死味.

ice668,

咁你即係要湊2個囉(大仔同細仔/囡)!

大宅

Monkey妹:

我小朋友唔同我住, 係99度, 我地平時去99度食完飯就自己2公婆走架la.

首頁
23456...42

尾頁

跳至