嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

幾個月的b才要用玩咀 ? 玩咀係唔係必須? 會唔會啜得多會依賴或哨牙?

幾個月的b才要用玩咀 ? 玩咀係唔係必須? 會唔會啜得多會依賴或哨牙?

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Re: 幾個月的b才要用玩咀 ? 玩咀係唔係必須? 會唔會啜得多會依賴或哨牙?

我個仔果時3半個月已經比左佢啜喇~
8個月果時介左咁滯...
呢排出牙又係啜...不過我唔比...佢樓要奶嘴我就比d小食佢食,依家奶嘴對佢黎講可有可無~

大宅

Re: 幾個月的b才要用玩咀 ? 玩咀係唔係必須? 會唔會啜得多會依賴或哨牙?

有啲小朋友俾佢都唔啜
我個仔一出世就俾佢啜
從此 佢就愛上咗"之之"喇
依賴就一定有架
佢依家冇咗之之仲過冇咗我呀
瞓覺必備 冇咗喊到死先瞓到
四眼雞丁真人版 更新日期︰15-NOV-06 有新成員喎 仲唔入

男爵府

奶嘴其實我覺得係for媽咪.........因比BB佢就唔扭計! BB跟本唔需要食奶嘴!!

該用戶已被刪除

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我仔有食奶咀, 不過係訓覺前先啜一陣, 快要訓著前, 佢就會自己吐返出來唔要.

我比亞仔食奶咀原因, 因為佢個幾月大時, 不停食手指. 而我姨甥及侄仔食手指食到6歲先介到. 所以, 比奶咀佢食, 會衛生些.

首頁

尾頁

跳至