親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

如果帶8歲小朋友去,哪一個較好玩?

別墅

回覆:sylam28 的帖子

迪士尼樂園

伯爵府

引用:如果帶8歲小朋友去,哪一個較好玩?

原帖由 sylam28 於 13-04-23 發表
如果帶8歲小朋友去,哪一個較好玩?
海洋世界D遊戲刺激D,啱大細路玩多D

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

東京果個迪士尼部份同香港果D都差唔多
我就覺得海洋迪士尼夠特別,8歲都唔細個啦,應該好多野都岩玩,至少多D新鮮感,因為主題唔同,睇既野至少都大分別D,開心D

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

我反而覺得 Tokyo DisneySEA 會好過 Disneyland.... Mermaid Lagoon 非常啱小朋友。因為暫時 DisneySEA 都係東京獨有,如果只可揀一邊去,我一定會揀 SEA 囉... 另外... 小朋友要真係好有耐性先會排到玩較受歡迎嘅 ride...

幾時去??? 因為 land 30 週年 parade 已經開始咗喇... 但 SEA 果個 show 又超好睇...

嗯... 順帶一提,同小朋友無論去 land 定去 Sea,都可以同小朋友去買返張 postcard,寄返唻香港俾自己,個郵 chok 好靚架... 隨 event 而轉款架!買 postcard 時同佢講買埋郵票,佢哋有郵票賣架!郵筒就喺番商咸出而架咋!

水晶宮

Sea 果邊影相靚好多~
而且D 遊戲設施好玩d

但 Land 又30週年喎, 如果唔太care 呢樣, 就去Sea 玩啦~

我 summer 會玩 2-day pass, 因為2邊都鍾意

大宅

回覆 baby_chu 的帖子

Thanks多謝提醒

大宅

但2 days pass只可去1邊,要3 days pass才可兩邊去

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

thunder_bunny 發表於 13-4-23 16:10
Sea 果邊影相靚好多~
而且D 遊戲設施好玩d

我上次用 2-day pass... 都唔夠玩/影呀... 奈何我嘅行程唔容許我去多一日...所以... 我計劃緊,飛起個 C6 再自己去一次東京。 (我上次都係自己一個人去。)

水晶宮

我都7月過去東京, 洗唔洗喺hk買定ticket 呢??

水晶宮

sylam28 發表於 13-4-23 16:14
但2 days pass只可去1邊,要3 days pass才可兩邊去

http://www.tokyodisneyresort.co.jp/en/ticket/multipass/index.html
With a 2-Day Passport, you can enjoy one Park the first day and the other Park the following day.

2day psss 可以每個 park 入一日架~

3day pass 就頭2日for each Park, 第3日可以visit both~

真架, 之前幾次去, 我都玩3-day pass

水晶宮

baby_chu 發表於 13-4-23 16:15
我上次用 2-day pass... 都唔夠玩/影呀... 奈何我嘅行程唔容許我去多一日...所以... 我計劃緊,飛起個 C6 ...

次次都係玩3-day pass, 都ok架.....

呢次無法, 去完北海道再落東京

頭尾唔計, 東京 中間得3日full day

要留返一日全日出去放血~

珍珠宮

pbpk03845784 發表於 13-4-23 16:21

可以唔洗嘅... 你去之前一晚 (黃昏) 去涉谷 Disney Store 潮聖順便買 tickets 咪得囉...

珍珠宮

thunder_bunny 發表於 13-4-23 16:24
http://www.tokyodisneyresort.co.jp/en/ticket/multipass/index.html
With a 2-Day Passport, you can enj ...

我上次... 自己一個去6日,頭尾兩日實係無咗架喇... 即只得4日,1日去 Hello Kitty land,1日 DisneySEA,1日 Disneyland,1 日放血... 要去3、4日disney,去6日東京真係唔夠...

水晶宮

pbpk03845784 發表於 13-4-23 16:21

如果你想慳返果朝早喺門口排隊買入場卷既時間, 可以喺 hk 買定 或者 日本當地 Disney Store / 大黑屋

果邊Disney Store 仲可以買到 2/3/4 day pass

我都試過一次要喺HK 買定飛, 佢地X'MAS 24號既飛月中已經賣晒, 但HK 買既飛係一定入到場架~

水晶宮

baby_chu 發表於 13-4-23 16:34
可以唔洗嘅... 你去之前一晚 (黃昏) 去涉谷 Disney Store 潮聖順便買 tickets 咪得囉... ...

無錯, 就係要去涉谷 Disney Store

水晶宮

引用:Quote:pbpk03845784+發表於+13-4-23+16:21+

原帖由 thunder_bunny 於 13-04-23 發表
如果你想慳返果朝早喺門口排隊買入場卷既時間, 可以喺 hk 買定 或者 日本當地 Disney Store / 大黑屋

果 ...

大宅

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 +3金熱血 畀面勳章

回覆:東京迪士尼樂園or迪士尼海洋世界

唔好意思,其實我都想問下去邊一邊好,我6月會帶4歲&5歲小朋友去,Land 定係Sea啱佢地玩呢

水晶宮

fatbill 發表於 13-4-24 03:47
唔好意思,其實我都想問下去邊一邊好,我6月會帶4歲&5歲小朋友去,Land 定係Sea啱佢地玩呢

...

細個d 就去land 啱d, 呢D 係 "適合幼童的遊樂設施"
http://www.tokyodisneyresort.co.jp/tc/tdl/atrc/search/baby.html

有d 同hk 差唔多~

但佢地個winnie the pooh 絕對好玩過 hk 果個~ 因為無軌架~

小飛俠, 海盜, 白雪公主冒險旅程(入面個巫婆森林有d 驚架),
cinderella 大廳 (有張chair 比你扮下試著玻璃鞋),
小木偶, 幽靈公館, 怪獸公司巡遊車.......... 呢d hk 無而又好玩架~

Land 入面有個 toontown, hk 都冇啦, 有mickey 屋, minnie 屋, chip n dale 屋. donald 屋, goofy 屋
mickey 屋仲可以排隊同mickey 影相添, 而且 toontown 都幾多卡通人物影架,
公主果d 除左fan. land之外, 門口位置都有架~~

佢地d 卡通人物仲要勁多囉, mary poppins, mad hatter 都有~

睇下小朋友想玩咩, 有fast pass既話, 就要善用fast pass 喇~

http://www.tokyodisneyresort.co.jp/tc/tds/atrc/search/baby.html
睇埋 Sea 果d 幼童遊樂設施, 多數集中喺 mermaid 個室內區, 可以2邊比較下~

水晶宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

俾你地講到好想去, 要plan下先得

首頁

尾頁

跳至