夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

自己初開步學攪生意,c6話會協助我搵supplier,等我仲鬼死咁開心以為佢咁錫我。。。。點知原來同事實完全相反,攪到好煩,好勞氣又好辛苦

次次講親要報價,佢就問有冇實單? 冇就無謂嘥時間。又話都唔知你個friend係咪玩野,成日要報價又唔落單,再問都唔會再報比我個friend....我同c6解釋有時做生意係要等,唔係次次都中標況且我初起步,人家都未必對我有信心。有得報價都代表有機會,你而家連報都唔報就一定冇機會啦。但係我c6始終用佢做野對客嗰套黎單打我,c6又話我個朋友都廢,明玩野等等等…………真係好很煩。

呢兩日為左呢d野,佢單打我,我唔啋佢又冇晒心情同佢講野

講真,自己騎住份正職又同時攪生意,都係希望儘快上軌道可以抽身出黎在家工作,可以多d時間陪下個囝

大佬呀,我日日都唔夠瞓,真係好累!! 點解你仲要日日搵d野黎單打我????????咁辛苦到底為咩??????????

伯爵府

我好明白你感受! 所以我宜家係唔會幫c6做任何野

大宅

引用:我好明白你感受!+所以我宜家係唔會幫c6做任

原帖由 hilewo 於 13-04-24 發表
我好明白你感受! 所以我宜家係唔會幫c6做任何野

複式洋房

回覆:hilewo 的帖子

非常同意,一起咗個頭,就收唔番

珍珠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章

不如叫你c6比supplier d料你自己contact啦..

再唔係你自己搵supplier啦..

靠上靠好煩..

佢又覺得你d inquiry冇potential,
你又覺得佢唔明白..
大家觀點都唔一樣..

所以自己落手一氣龍,
自己話晒事好過啦.
我慶幸我是水瓶星座.
爸爸是我心中的大樹.
媽媽是我一生的偶像.
姐姐是我一世的知己.
弟弟是我生活的依賴.
多多是我平常的歡樂.
一家人嘛!

大宅

同意.

複式洋房

回覆:超唔開心……兩公婆真係唔好一齊做野

自己生意,盡量靠自己,唔係靠自己人

大宅

要睇C6同自己夾唔夾, 有D係一個願打一個願捱咁就無問題.

男爵府

佢係咪做開大deal ?

禁止訪問

大宅

回覆 吳家有喜 的帖子

我都好明白你既情況呀,當初就係幫EX男朋友做佢公司既野,我自己返緊份正職又幫佢做佢D野,結果我日日都好累好大壓力。最後就搞到我地分手,諗諗下兩個人其實唔一齊工作係最好,唔會干預咁多,唔會成日吵架。

希望你問題快D解決啦,試下平心靜氣咁同佢傾下呀。
加油呀,祝你成功呀。

子爵府

畀面勳章

回覆:超唔開心……兩公婆真係唔好一齊做野

D男人成人鐘意歧視老婆既朋友,例如強調你既朋友乜乜乜

洋房

唉!一齊做野真係好煩嫁,我都明白你感受。
我平時係屋企對住c6都唔覺佢咁懶散,一齊做先野發覺佢好懶散又計較,真係好煩,搞到日噪夜噪

大宅

引用:不如叫你c6比supplier+d料你自己contact啦.

原帖由 Jolin_Yuen 於 13-04-25 發表
不如叫你c6比supplier d料你自己contact啦..

再唔係你自己搵supplier啦..
你講得有道理,而家我寧願上網自己搵supplier都唔想煩佢

大宅

引用:自己生意,盡量靠自己,唔係靠自己人 +

原帖由 xback 於 13-04-25 發表
自己生意,盡量靠自己,唔係靠自己人
C6話主動幫我,我梗係鏍飯應啦……點知,唉

複式洋房

引用:Quote:原帖由+xback+於+13-04-25+發表自己

原帖由 吳家有喜 於 13-04-25 發表
C6話主動幫我,我梗係鏍飯應啦……點知,唉
做生意有時別人想幫都可能有心無力,自己做好預算最實際

大宅

引用:佢係咪做開大deal+?

原帖由 Enoshma 於 13-04-25 發表
佢係咪做開大deal ?
又唔係好大deal…佢做開全部都已經係熟客仔又知晒我c6脾性咪好似好有話事權。
但佢冇諗過我啱啱做就梗係好就d客都係想攞單做。點想到原來佢咁煩,日日單打攪到我好大壓力

大宅

引用:回覆+吳家有喜+的帖子我都好明白你既情況呀

原帖由 love_ling 於 13-04-25 發表
回覆 吳家有喜 的帖子

我都好明白你既情況呀,當初就係幫EX男朋友做佢公司既野,我自己返緊份正職又幫佢做 ...
多謝你。我都諗緊辦法解決,長此落去真係唔掂。

大宅

引用:D男人成人鐘意歧視老婆既朋友,例如強調你

原帖由 bb1901 於 13-04-25 發表
D男人成人鐘意歧視老婆既朋友,例如強調你既朋友乜乜乜
係。我都唔明……我朋友又冇得罪佢,好唔滿意佢成日喺我面前講我朋友既不是

大宅

引用:唉!一齊做野真係好煩嫁,我都明白你感受。

原帖由 fishball909 於 13-04-25 發表
唉!一齊做野真係好煩嫁,我都明白你感受。
我平時係屋企對住c6都唔覺佢咁懶散,一齊做先野發覺佢好懶散又 ...
拆夥啦……佢有佢做,我有我做。呢個辦法應該係最好。

首頁

尾頁

跳至