潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

chanel發霉了,有乜方法打救?

公爵府

回覆:mini629 的帖子

情況有幾嚴重?我現每個袋都放2包吸濕珠珠免歷史重現

男爵府

回覆:chanel發霉了

Mo菌抺得甩嗎?塞多啲報紙吸濕再放啲咖啡豆吸味!有啲太陽,就放窗台晒一陣(但一陣就好)

侯爵府

我定時定侯就會開抽濕機

禁止訪問

男爵府

回覆:chanel發霉了

放抽濕機或盒驚唔驚抽到d皮會乾會裂?之前聽jm 講過

moboy  係呀, 我件皮褸報消了  發表於 13-5-6 12:16

水晶宮

虎到金來勳章 2018復活節勳章

有人話要定時拿出黎用,反而無咁容易壞

公爵府

引用:chanel發霉了,有乜方法打救? +

原帖由 mini629 於 13-04-29 發表
chanel發霉了,有乜方法打救?
每次用完有無照原裝包返好放回盒?

禁止訪問

公爵府

引用:放抽濕機或盒驚唔驚抽到d皮會乾會裂?之前

原帖由 chowcc11 於 13-04-30 發表
放抽濕機或盒驚唔驚抽到d皮會乾會裂?之前聽jm 講過
請告訴邊到有咁勁的抽濕機/盒

公爵府

引用:Quote:qqj+發表於+13-5-6+02:30+每次用完有

原帖由 lazyjarjar 於 13-05-06 發表
要放盒?
我放入袋咋
如果日日用就唔使,如果間中先用,每次用完,用返佢塊布抹下 ,按返買時咁,用佢d紙包返好,放返入袋,再放返入盒,就無事

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

唔好話個袋, 我連裝袋個盒都發毛, 激C人
BK の 會員
Merry X'mas!!!

禁止訪問

公爵府

回覆:lazyjarjar 的帖子

我N年前在外讀書時做part time買的CC袋因回港後不知道香港天氣較外潮濕所以袋內格格全貼在一起 所以現在用完要風乾一會兒才放回原裝布袋及盒,當然定時換盒内防潮包及用抽濕機對正手袋櫃勁抽一番

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

bb8398 發表於 13-5-6 16:27
我N年前在外讀書時做part time買的CC袋因回港後不知道香港天氣較外潮濕所以袋內格格全貼在一起 所 ...
放得好整齊
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

公爵府

引用:Quote:bb8398+發表於+13-5-6+16:27+我N年前

原帖由 alicialee1210 於 13-05-06 發表
放得好整齊
些些 之前上班太大壓力,不知不覺買下買下越來越多又不捨得放賣

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

bb8398 發表於 13-5-6 16:40
些些 之前上班太大壓力,不知不覺買下買下越來越多又不捨得放賣

...
可以買咁多包包, 我都想有壓力
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

珊瑚宮

引用:唔好話個袋,+我連裝袋個盒都發毛,+激C人

原帖由 塵大聞 於 13-05-06 發表
唔好話個袋, 我連裝袋個盒都發毛, 激C人

珊瑚宮

引用:我N年前在外讀書時做part+time買的CC袋因回

原帖由 bb8398 於 13-05-06 發表
我N年前在外讀書時做part time買的CC袋因回港後不知道香港天氣較外潮濕所以袋內格格全貼在一起 所 ...
直企理

大宅

引用:我N年前在外讀書時做part+time買的CC袋因回

原帖由 bb8398 於 13-05-06 發表
好!

首頁

尾頁

跳至