自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由+小manman+於+13-05-06+發表講

原帖由 sunnygirl 於 13-05-06 發表
佢地都係恨拍拖、結婚個種人,坦白講過左4字機會真係好微,所以我先覺得佢地慘啫。

...

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:唔覺無機會喎!有時緣份未到,+一到就好似TUR

原帖由 cy101 於 13-05-05 發表
唔覺無機會喎!有時緣份未到, 一到就好似TURBO咁!!!
X 2

珊瑚宮

引用:Quote:wonderlulu+發表於+13-5-6+08:50+冇

原帖由 peachmossolb 於 13-05-06 發表
冇騷擾人係唔關其他人事架.........不過如果做著呢D人既下屬或者同事... ...
想當年我也是

不過當時更大的矛盾係結了婚的同事唔想返屋企湊仔搵人陪加班吹水,另外一啲為湊仔就卸膊俾拍拿頂,通常更mouth:

只能大家引以為戒。

大宅

peachmossolb 發表於 13-5-6 08:52
冇騷擾人係唔關其他人事架.........不過如果做著呢D人既下屬或者同事... ...

AGREE! - I am quite unlucky cos I have had very negative experiences working with this bunch of my 同事 over 30/40 未談過戀愛. Usually they have some of the following characteristics:

1. Always stay in the office (even come back on weekends) BUT they are NOT efficient or smart at all.
OR
2. Very ambitious to prove to themselves that they still "own" something in their lives, i.e. the power to control others.
OR
3. Desperately wanting to show off to you (female married/have kids) that they lead a "better life" than you, e.g., telling you that they have more freedom with spending money, no need to take care of kids/husband. One of them even told me once that only "唔型" D女人才結婚 ....which means they see themselves as "好型"
OR
4. Have very poor communication skills with peers, e.g., show no respect towards others but they respect only the boss or those at a more senior level to them.
OR
5. Waste a lot of time/money buying many many things (but forgetting these things very quickly and buy again) - shopaholic!
OR
6. Very immature about male-female relationships (almost like a 10-yr-old) and so come up with very stupid comments on those colleagues who are married/in a relationship.

我 used to think 呢D人冇騷擾人 OK la ... BUT 做著呢D人既同事 is a different thing!

子爵府

回覆:巳過30,一直很渴求但從未談過戀愛的女或男,點睇?

我姑仔,外表喱啡,性格麻煩,眼角十分十分之高,剛三十,從來冇比人追過冇拍過拖,每次暗戀都當自己拍緊拖,我真係好想佢快啲拍拖生bb,唔好再成日話要同我個仔拍拖了嚇親小朋友呀!

子爵府

我的中學同學係, 未拍過, 現在都40有多, 我們都保持聯絡, 有時都無問佢有無拍拖.

大宅

wingkichu 發表於 13-5-6 09:32
AGREE! - I am quite unlucky cos I have had very negative experiences working with this bunch of my ...
I can't agree more
你既分析好準
好多都真係好操控慾強..

伯爵府

我以前有個同事, 佢當年大約 32 左右, 中學讀男校, 大學讀 engineering, 識到的女仔都唔多, 做野又做 it / engieering 呢啲男人圈, 身邊朋友的女性朋友又大多已有拖拍喎, 所以識到合眼緣的女仔好少. 不過我成十年冇見過佢, 唔知佢而家咩 status.

侯爵府

未必係性格衰所以無人要,好多時係因性格被動,怕醜,所以錯失機會。
同埋,宜家D男仔,過咗30都好似腦"筍"未生埋咁都有關係,唔係個個女仔都願意照顧小弟弟。

男爵府

我死黨~未到三十都廿七..
同朋友分晰過..佢應該係懶打扮同懶去結識異性....所以無拖拍...
其實佢打扮下已經差好遠了......

大宅

我有個friend(男)30幾年都無女朋友。已經成日叫friend介紹都無下文,因為佢好醜樣。之後32個時識到個都幾OK(係有少少C9)嘅女仔,個女仔係大公司做到OK高級,屋企都有啲錢嘅。以家都拍咗3年等幾時結婚。所以緣份嘅嘢話唔埋。
我地成班都曾經以為呢個friend會孤獨終老。

男爵府

引用:性格決定命運

原帖由 I9528 於 13-05-05 發表
性格決定命運
絕對性格問題,我以前識一個肥仔又樣衰又冇錢,有幾個女友啊,個刻我就知道,多女友嘅男仔,性格係幽默攪笑,同佢傾過計都會想同佢做朋友,唔會抗拒!

琥珀宮

畀面勳章

芒果妹 發表於 13-5-6 10:20
絕對性格問題,我以前識一個肥仔又樣衰又冇錢,有幾個女友啊,個刻我就知道,多女友嘅男仔,性格係幽默攪笑 ...

我身邊大把仲未有拖拍嘅朋友, 佢地樣唔差肯打扮, 但就成日嫌呢樣果樣, 有d仲以為男人會帶菌咁, 我唔會介紹男人比佢地識, 因為佢地d性格唔改, 唔肯改變一d態度, 點會成事

禁止訪問

畀面勳章

引用:性格決定命運

珍珠宮

玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 I9528 的帖子

x 3

複式洋房

結婚就睇性格, 如果只係講拍拖
女概梗係講樣貌, 男概就性格啦

珍珠宮

冇意見,人地結唔結婚、拍唔拍拖,關我鬼事

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

lovenambb 發表於 13-5-6 09:49
我姑仔,外表喱啡,性格麻煩,眼角十分十分之高,剛三十,從來冇比人追過冇拍過拖,每次暗戀都當自己拍緊拖 ...

"唔好再成日話要同我個仔拍拖了嚇親小朋友呀" - 肉麻當有趣 mouth:

禁止訪問

大宅

I9528 發表於 13-5-6 10:26
我身邊大把仲未有拖拍嘅朋友, 佢地樣唔差肯打扮, 但就成日嫌呢樣果樣, 有d仲以為男人會帶菌咁, 我唔會介紹 ...
成日嫌呢樣果樣
>>> 我都有個咁既FRIEND,
成日話香港D男人點點點, 又要搵個靚仔高大有事業又溫柔
食個飯都話呢樣唔好個樣唔得
仲成日叫我介紹男仔佢識
我心入面諗既係, 我唔想咁樣害我D 朋友囉

首頁

尾頁

跳至