自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

下個月第一次做媽媽,想每事都盡自己能力做好d,姜醋當然都唔例外,響bk呢到見到好多人都講悅

x 既醋好得,同埋平時朋友多數用x珍,同x,咪諗住試下悅x,上佢宮方網頁都了解過,上星期打電

話去訂,因為我住新界區,送貨時期係有分,咁我就約左星期六(4/5)佢當時話中午時候會送貨,

我留埋老公手提,以防萬一,尋日12點幾我打比佢地問幾點送貨,聽電話既男人(應該係老人家)

聲既,話就到啦!催乜呀!當時我心諗咩事呀?洗唔洗咁?係咪老鋪就咁架?當然,我無講出聲,

淨係話咁唔該你,佢就cut我線,我地2公婆就響屋企一路刨姜一路等,到下午3點幾都未到,我再打

去悅x到問d醋未到呀,佢話我地打幾次比你無人聽,飛去留言又唔覆!係咁一輪咀,好粗聲粗氣鬧

(係真係鬧,話我地麻x煩)果下,我就真係火都黎,我話:第一,我地電話無響過,真係唔通,會

飛留言有口訊,我立即打上留言,一個口訊都無,佢堅持話有,係咁重覆鬧鬧鬧,我話點都好啦!我地真係無口訊,佢就話響咁既情況下,緊係客錯啦!唔通我呀?我繼續忍佢,話今日真係

專登響屋企等你地送貨,佢話關我地咩事,下星期送過啦!我話下星期屋企無人要返工,六都唔得呀!佢好寸咁話轉頭打比你啦!cut我線後,我都火,但為左d醋我忍15分鐘後都無打黎,我打比佢問點,係咪一陣送黎?

佢話司機走左啦!唔再過黎,我話咁你又話轉頭打返比我?佢就話我有講明幾時咩?真係激到我爆

呀!!!果下,我真係放棄唔想同佢糾纏,唔想動氣,唔想要貼錢買難受得咁辛苦,我話咁我唔要

啦!佢就話麻x煩,之後cut我線之後我真係激到喊,點解要受d咁既氣!我真係唔知之前買過

悅x醋既jm係點,但我呢次經歷真係好唔愉快!

老公見我喊爆,話自己揸車去佢鋪到買,我話唔洗,唔食佢d唔會死,仲有其他牌子選擇!點知佢可能見我之前講好想試佢既醋,後尾都係自己由新界揸車去佢荃灣門市到買但我下次生的話,就真係唔會再買佢既醋,點好食都假,食到背(隻)骨落,我就真係受唔起啦!:;pppp:呻完

侯爵府

回覆:買悅x醋買到一肚氣

佢會唔抄錯電話號碼呀?

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

SmileFoReVeR 發表於 13-5-5 14:33
佢會唔抄錯電話號碼呀?
無,佢仲講得出電話號碼......
上星期我落單時,重覆左3次號碼佢聽
佢都覆返我號碼,所以應該唔關電話號碼事
可能我買得果一千幾百,佢唔恨做掛

侯爵府

畀面勳章

唔好唔開心,小心身子,有大又有細。
唔好因別人的錯,令自己唔開心。

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我最近都訂呢間,講電話的叔叔都算有禮貌,同埋會教你少少技巧...
至於送貨,都好準時,個人都好滿意的...

伯爵府

cici1800 發表於 13-5-5 14:38
唔好唔開心,小心身子,有大又有細。
唔好因別人的錯,令自己唔開心。

...
多謝你!尋日就真係喊爆,今日冷靜落黎先上黎寫返
希望我係黑仔,之後要買佢醋既人無呢d不愉快情況發生

伯爵府

wcpcelia 發表於 13-5-5 14:40
我最近都訂呢間,講電話的叔叔都算有禮貌,同埋會教你少少技巧...
至於送貨,都好準時,個人都好滿意的... ...
唔知我聽電話果個係咪同你果個唔同
聽我果個無教技巧,係咁催,好大聲
當自己黑仔

wcpcelia  希望你呻完,便會開心番...好好保重  發表於 13-5-5 14:47

水晶宮

hashtag影視迷勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

唔好激氣!!!忘記佢!!開心番啦!!

大宅

店員態度好惡劣,好冇禮貌,我都好怕遇到呢種情況,因為會好影響自己情緒

伯爵府

Ceciming 發表於 13-5-5 14:44
店員態度好惡劣,好冇禮貌,我都好怕遇到呢種情況,因為會好影響自己情緒

...
係呀,我尋日比佢用粗口話,真係火燒心,但又驚影響個bb,驚郵胎氣,唯有係咁忍佢
換轉平時,剷佢一鑊呀

男爵府

您老公禁錫您, 唔好嬲啦

伯爵府

slchan121 發表於 13-5-5 14:49
您老公禁錫您, 唔好嬲啦
無嬲了,多謝你!係覺得尋日發生咁既事唔開心,純粹想同大家分享

侯爵府

引用:Quote:SmileFoReVeR+發表於+13-5-5+14:33+

原帖由 mochapig 於 13-05-05 發表
佢都覆返我號碼,所以應該唔關電話號碼 ...
唔好勞氣,為咗d無謂人動咗胎氣咪好唔抵,安心養胎,生番個肥肥白白健健康康嘅BB

琥珀宮

引用:Quote:SmileFoReVeR+發表於+13-5-5+14:33+

佢都覆返我號碼,所以應該唔關電話號碼 ...
我都覺得係抄錯電話,呢d老舖未電腦化,可能落單無錯,但再轉去送貨就抄錯咗!

伯爵府

SmileFoReVeR 發表於 13-5-5 15:04
唔好勞氣,為咗d無謂人動咗胎氣咪好唔抵,安心養胎,生番個肥肥白白健健康康嘅BB

...
多謝你!

伯爵府

木土土 發表於 13-5-5 15:04
我都覺得係抄錯電話,呢d老舖未電腦化,可能落單無錯,但再轉去送貨就抄錯咗!

...
真係口同鼻拗,唯有好似你咁講,但係覺得佢態度差就真:;pppp:

伯爵府

春季勳章 好媽媽勳章

引用:Quote:木土土+發表於+13-5-5+15:04+我都覺

真係口同鼻拗,唯有好似你咁講,但係覺得佢態度差就真
我都係買悅和,不過自己落門市買,可能大家誤會一場,樓主多多休息!!

今晚又OT!!!!

伯爵府

bastet 發表於 13-5-5 15:15
我都係買悅和,不過自己落門市買,可能大家誤會一場,樓主多多休息!!

...
Thanks

珍珠宮

小心身體,呢個世界咩人都有,最緊要你身邊果個對你好,唔好嬲啦

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

引用:下個月第一次做媽媽,想每事都盡自己能力做

下個月第一次做媽媽,想每事都盡自己能力做好d,姜醋當然都唔例外,響bk呢到見到好多人都講悅

x 既醋好得 ...
唔好激动,BB重要呀!

首頁

尾頁

跳至