懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

我是放前四後六產假,c6成日想bb卅九週出世,因佢話係吉日,bb當日的八字係大吉,可是~~~一點跡象都無,可以點呢?

男爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章

回覆:已經39週,已放3星期產假,點樣可以令bb盡快出世?

無計,我40wks la

男爵府

我都放左成個月喇,仲未肯出黎

大宅

回覆:Behappy1437 的帖子

你在私院生?如果係你自己在吉日當日早上自己入院催生我上一胎就係咁

大宅

回覆:Chucherry1234 的帖子

我仔順利在吉日晚上出世

別墅

Tiny1001 發表於 13-5-6 14:45
我是放前四後六產假,c6成日想bb卅九週出世,因佢話係吉日,bb當日的八字係大吉,可是~~~一點跡象都無,可 ...
我放前2後8,都變成前4後6啦,41週3日先出世,呢d真係無得計,要準時就要剖腹

大宅

勁食西瓜。叫bb快啲出來。

別墅

回覆 carmen0318 的帖子

食西瓜有用嗎?我呢排食好多西瓜,希望到時bb會早點出來,已家35w
「人皆養子望聰明,我被聰明誤一生。 惟願孩兒愚且魯,無災無難到公卿。」《洗兒戲作》─ 蘇軾

大宅

引用:我是放前四後六產假,c6成日想bb卅九週出世

原帖由 Tiny1001 於 13-05-06 發表
我是放前四後六產假,c6成日想bb卅九週出世,因佢話係吉日,bb當日的八字係大吉,可是~~~一點跡象都無,可 ...
我同你差不多,我放前3後7。今日剛剛39wk,也是沒跡象,呀b仲成日扎扎跳!我日日叫佢出來一齊玩 不過呢幾日分泌係多咗嘅〜

大宅

引用:回覆+carmen0318+的帖子食西瓜有用嗎?我呢

原帖由 qclhk1 於 13-05-06 發表

食西瓜有用嗎?我呢排食好多西瓜,希望到時bb會早點出來,已家35w
我聽幾個已生的朋友分享。話生前一個月不停食西瓜。結果早了出來

男爵府

引用:回覆+carmen0318+的帖子食西瓜有用嗎?我呢

我覺得無用

別墅

我bb頭大兩周,所以我希望阿女37周到就可以出來陪我玩啦,不然頭太大,我驚到時生不到,希望西瓜有用
「人皆養子望聰明,我被聰明誤一生。 惟願孩兒愚且魯,無災無難到公卿。」《洗兒戲作》─ 蘇軾

別墅

回覆 Sansam 的帖子

無用嘎?!等我個case到時候觀察下有無用,希望有用啦~~~

子爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 熱血勳章 畀面勳章

行樓梯, 每日行幾層, 可以快d生

男爵府

引用:回覆+Sansam+的帖子無用嘎?!等我個case到

無用嘎?!等我個case到時候觀察下有無用,希望有用啦~~~ ...
我日日都有食涼嘢,唉,今日40wk. 好似噚日,我飲左一個椰青,半邊小西瓜,兩碗薏米腐竹蛋糖水。但仍然無動靜

別墅

如果食涼野無用,可能真要多運動,行下樓梯試試?

男爵府

引用:回覆+Sansam+的帖子如果食涼野無用,可能真

如果食涼野無用,可能真要多運動,行下樓梯試試? ...
做運動可以令佢早d生?定係生嘅過程快d?

男爵府

引用:我是放前四後六產假,c6成日想bb卅九週出世

原帖由 Tiny1001 於 13-05-06 發表
好難預料,不過未生得,時辰未到

別墅

我只係食左三四次西瓜,今日仲食埋木瓜,行左好多路,仍然無動靜。

複式洋房

我39+啦,連分泌都冇多到!等到發毛

首頁

尾頁

跳至