親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

熱血勳章

7月中會同家人到北海道再去大阪玩,買package時問過有無直航機但佢話無位,於是乎為有在東京成田機場轉機再去北海道,因為第一次自由行去北海道,想請問有無人好似我咁轉機去北海道,再由北海道轉機去大阪?可唔可以講下有關轉機的情序等我注意一下,事關第一次自由行再加轉機,所以有D緊張,唔該晒。

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:請教有關成田機場轉機到北海道

成田攞完行李, 行過去國內線寄行李, 照計有幾個鐘時間, 可以行下食下野(搭車出到札幌都成8點幾9點)

大宅

熱血勳章

回覆:TMC3012 的帖子

係呀,我搭JAL ,去到北海道都巳經好夜啦。
我上過去成田個website,JAL好似響丅2,唔知係唔係須要出咗境再入境呢?我見佢好似咁樣寫住,攪到我有D混淆。咁想問下如果我玩完北海道再轉內陸機去大阪又須唔須要又出境再入境呢?

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Rubyng429 發表於 13-5-7 13:20
係呀,我搭JAL ,去到北海道都巳經好夜啦。
我上過去成田個website,JAL好似響丅2,唔知係唔係須要出咗境再 ...

去程要嚮成田先入境, 拎行李, 再去日航內陸counter 寄行李.

札幌返大阪係內陸線, 唔洗辦出入境手續, 最後大阪走果日出境就OK.

出左票未? 札幌可以飛大阪伊丹空港itami, 伊丹空港較關西空港近市中心, 上次坐機場巴士無塞車, 20分鐘已經到難波, 620yen.

大宅

熱血勳章

回覆:ahmama 的帖子

好多謝你的資料,即係話在大阪無須出境再入境。
已經出咗機票啦在關西機場。Thanks!

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Rubyng429 發表於 13-5-7 14:58
好多謝你的資料,即係話在大阪無須出境再入境。
已經出咗機票啦在關西機場。Thanks!

...

yes, 只需成田入境, 大阪出境.

大宅

回覆:請教有關成田機場轉機到北海道

Good ar! I prefer taking ANA and JAL!!

男爵府

回覆:Rubyng429 的帖子

到左成田之後可以試下去內陸機果邊睇下轉最快果班機 如果佢有位係可以 好似澳門坐船返香港咁樣

大宅

熱血勳章

引用:到左成田之後可以試下去內陸機果邊睇下轉最

原帖由 happyyee 於 13-05-07 發表
到左成田之後可以試下去內陸機果邊睇下轉最快果班機 如果佢有位係可以 好似澳門坐船返香港咁樣

...
真係,咁唔駛等到夜媽媽先到。但係7月會唔會好爆呢?

男爵府

我上次新年果陣轉機去睇雪祭試得過得

大宅

熱血勳章

引用:我上次新年果陣轉機去睇雪祭試得過得

咁我試下先,唔該晒
唔好意思想再問下入北海道境時駛唔駛過海關?

男爵府

唔係海關 只係x ray 照下有冇違禁品上機 因為你係成田已經入左境 境內線唔會再有海關

大宅

熱血勳章

回覆:happyyee 的帖子

明白晒。Many Thanks!

子爵府

引用:我上次新年果陣轉機去睇雪祭試得過得

坐邊間 airline 咁好?

首頁

尾頁

跳至