母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我的育兒心得勳章 陪月勳章 hashtag影視迷勳章

今日行過OK,見到買Häagen-Dazs滿$30加$19.9送冰袋。
明明唔想食雪糕都即買,買左Crispy sandwich + 細杯裝,呢個組合特價$45.9。
原本想單買,但單買就一定唔過$30。

同老公一齊食,好食。
個袋都幾大,摺起有A4 Size,「立體返」就B5咁上下。

Feel到入面有「夾棉」、「內膽」似「反光錫紙」 & 袋身係尼龍質地,開口有拉鏈。
好過之前冰皮月餅嗰D冰袋,我會放埋冰種一齊用(我唔影相了,大家有興趣去睇下啦)。

粗用都幾抵,我知有時超市擺booth買得多都會送。
我食唔到咁多,所以見到要加錢都換,睇返資料係由四月二十七日換到五月二十二日。

可以運雪奶,個Size夠擺埋奶泵落去。

別墅

回覆:食雪糕加廿蚊換冰袋

用冰袋加雪種可以keep幾耐?

大宅

有無相睇呀?

男爵府

回覆 hinhinling 的帖子

呢個我未用過,諗住換多個,方便有需要時替換。
我之前喺百貨公司買左冰袋,都係類似質地,有反光物料嗰種,加埋冰種最耐試過幾個鐘都冇問題。
我返工一個鐘左右,係有次試過放工後行街就擺左幾個鐘。

我只儲雪奶好夠凍,係舊冰種有少少出水。
奶係一定夠凍,擺埋返工飲水個水樽去都雪凍埋。

如果唔用冰種,最多頂到兩個鐘,仲要睇天氣。
遲D夏天唔敢搏,我就點都會加冰種,冰種我買0.5L的。
嫌貴可以用膠水樽雪到結冰當冰種一齊擺,要Keep耐D就用多D冰種。

男爵府

回覆 szesze0715 的帖子

唔得閒影,睇下幾日後放假得唔得閒補返影俾你睇。

別墅

回覆:MoutonB 的帖子

我想雪種邊到有得賣?係咪冷霜個個就係?

大宅

陪月勳章

我係用Milktop布甸送的保溫袋兩層加冰種,兩三個鐘ok,試過在公司雪了冰,咁樣連冰種坐一小時車回家全完冇溶。

大宅

引用:回覆+szesze0715+的帖子唔得閒影,睇下幾日

原帖由 MoutonB 於 13-05-12 發表
回覆 szesze0715 的帖子

唔得閒影,睇下幾日後放假得唔得閒補返影俾你睇。
多謝您先,不過我已經換咗啦

禁止訪問

大宅

我係jusco買過$12冰袋,size 有大有細都好好用,我連冰種係街四五個鐘都無問題,可以連未雪凍既奶都凍埋

男爵府

回覆 Bugis 的帖子

平時會擺喺D冰袋位,冰種係一舊舊藍色膠盒嗰D。

我買呢款(喺網上找到圖):

男爵府

回覆 katyiplee 的帖子

我之前都喺吉之島見過一款好平,黑色 & 銀色反光款。
仲抵,只係我覺得太「燦眼」,冇買到。

大宅

謝謝分享

男爵府

補圖:

我加埋冰種,個Size剛剛好等於袋底大小。
如果放埋奶泵 & 奶泵配件我再會加個大保鮮袋,怕冰種融出黎D水入左去唔乾淨。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊