懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

百厭B系我骨盆坐定定,痛死了~~~~

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆:35W,BB仲未調頭,仲有無機會順產?

有!我bb36週未轉,37週自己轉左

子爵府

我表組個女37週2日先掉頭,最終可以順產

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

有……我都係37週先掉

子爵府

有!

男爵府

我都係35w未調頭,下週37週再檢查,如果未調就要book定開刀,其實我想順產多D,好怕開刀

男爵府

我第一胎37週未調頭,結果開刀

17/12 5w6d 0.54cm 閃閃 ; 31/1 12w2d 6.11cm 頸皮 1.5mm  Oscar passed; 2/3 16w4d 175g; 19w3d 334g 仔仔; 21w 450g; 25w 856g; 29w 1556g; 32w 2057g; 34w 2400g; 36w 2870g; 37w 3073g; Born on Aug 3 3055g

別墅

回覆 northernpole 的帖子

骨盆系迷好痛?我都好驚開刀~~~

大宅

我36週幾個時未調,醫生幫我37週幾再照,最後38週3開刀

別墅

回覆 kwan_tomato 的帖子

點解唔等足月先開刀?

男爵府

引用:回覆+northernpole+的帖子骨盆系迷好痛?我

原帖由 bellacc 於 13-05-17 發表

骨盆系迷好痛?我都好驚開刀~~~
我個盆骨又唔係好痛,但怕開刀,反而唔怕陣痛

男爵府

引用:回覆+kwan_tomato+的帖子點解唔等足月先開

回覆 kwan_tomato 的帖子

點解唔等足月先開刀?
37週足月架喇,太遲開刀怕穿水變緊急開刀

別墅

唔系未上產床都唔算緊急乜?我好想等到最後睇下B調吾調頭~~~~

大宅

回覆:bellacc 的帖子

過左37週就已經足月架啦

男爵府

引用:回覆+northernpole+的帖子唔系未上產床都唔

唔系未上產床都唔算緊急乜?我好想等到最後睇下B調吾調頭~~~~ ...
因為過左37週就足月,就有機會穿水,咁舉例如果你預約四十週先開刀,但39週就穿水,咁咪就變成緊急開刀啦,所以通常38~39週就會開刀。
我下週就37週喇,得番好少時間俾BB調頭,我估開刀前都仲會檢查,如果真係調度頭同岩位,就會取消開刀預約,等順產。
我都好希望可以順產

男爵府

我36wk 人手調頭後39w4順產

別墅

回覆 melmelyan 的帖子

請問你系C+醫院定公立啊,人手調頭要唔要收錢?

男爵府

引用:回覆+melmelyan+的帖子請問你系C+醫院定公

原帖由 bellacc 於 13-05-18 發表
回覆 melmelyan 的帖子

請問你系C+醫院定公立啊,人手調頭要唔要收錢?
公立啊,喺威爾斯做,淨係收左一日住院費$100+入院手續費$50

別墅

引用:Quote:原帖由+bellacc+於+13-05-18+發表回

原帖由 melmelyan 於 13-05-18 發表
公立啊,喺威爾斯做,淨係收左一日住院費$100+入院手續費$50
人手調痛唔痛呀?
聽人講好痛又唔係咁多人成功?!

男爵府

引用:Quote:原帖由+melmelyan+於+13-05-18+發表

原帖由 Cccyclone 於 13-05-18 發表
人手調痛唔痛呀?
聽人講好痛又唔係咁多人成功?!
有啲痛,但只係一下(我係超怕痛人),其實我覺得威爾斯做得好好,應該好有經驗,因為成個過程所有醫護人員都好細心照顧好周到。我係一下成功,由落藥到轉左頭只需18秒,因為我夠位俾bb轉頭。

首頁

尾頁

跳至