婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

MommyPanel勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章

我99頭先又同我c6講我係購物狂!我近排買左幾對平底鞋,幾廿蚊對著黎襯衫,99就同我老公講我是非。之前已經叫我唔洗買BB野住,而家又管我買自己野。我就快有8個月啦,我一直用自己錢買野,好少用c6既錢!99成日叫我行多d,咁買幾對鞋令自己開心下都關佢事。99自己都成日買衫啦!佢自己買千幾蚊對鞋就得

大宅

回覆:tkisty 的帖子

唉,咪理佢

kawai120  agree  發表於 13-5-21 01:09

子爵府

回覆:真係火滾了!

係丫99我係嫁,你洗吾洗俾幾十萬我買下吾洗你仔甘辛苦

大宅

佢唔知你幾對鞋都唔夠佢一對鞋貴嗎?!

男爵府

買多幾對返去,特登係佢面前多謝c6tim:;pppp::;pppp::;pppp::;pppp:

別墅

MommyPanel勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章

引用:佢唔知你幾對鞋都唔夠佢一對鞋貴嗎?!

原帖由 chunochu 於 13-05-18 發表
佢唔知你幾對鞋都唔夠佢一對鞋貴嗎?!
佢知都會投訴我架啦!佢認為我唔識慳家,總之我買野就係有購物病!

伯爵府

引用:我99頭先又同我c6講我係購物狂!我近排買左

原帖由 tkisty 於 13-05-18 發表
我99頭先又同我c6講我係購物狂!我近排買左幾對平底鞋,幾廿蚊對著黎襯衫,99就同我老公講我是非。之前已經 ...
"我買鞋氹下自己開心je...... 我開心, bb開心je!"

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你同佢話陀B D鞋蝕D快先會買咁多對囉
我個時買對新鞋唔夠半年就要換

大宅

8個月要買BB嘢架啦!因為要洗要乾,邊度可以有位一次過晾曬呀?我洗左2星期都係3分1衫、少許包被,床上用品咋,仲有BB3分2嘅衫,紗巾,奶樽,口水肩,毛巾......都未洗呀

大宅

8個月唔買等出左世先買呀?你99地架?一路用一路買呀?你坐月,唔通99會買咩?

公爵府

我99頭先又同我c6講我係購物狂!我近排買左幾對平底鞋,幾廿蚊對著黎襯衫,99就同我老公講我是非。之前已經 ...
用自己錢有乜問題

別墅

老人家掃醒下,舊一代唔鐘意浪費,我諗你爸媽曾幾可時都話過你,不過無你孚,唔再講姐,互相包容下啦

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我99唔敢話我,因為我老公會話返99,我仲係ftm,99試過等我老公行開左話我,我會等老公返來當住99面前話你呀媽頭先咁話我,嚇到我99以後唔再話我

日月水火    發表於 13-5-18 13:12

大宅

其實8個月真係要買,去到9個月根本行得好辛苦,係要等待產,吾應該周圍去

別墅

唉!我99走去一田睇d幾百蚊件BB衫,話大減價時去買。我O嘴lor!我地只需要一張high chair同BB清潔用品。我BB夏天出世,我地要買d實用既BB衫。我自己鐘意著日系韓系衫,行lady路線,唔代表我會迫個囡要著到我一樣。而且我真係信唔過我99 d taste lor,成日大紅大紫加閃石,眼都花!

我父母有提點過我唔好過份買野,所以我每次買野都考慮有無必要,而且mark低用左幾多錢。大肚婆已經無乜野可以扮靚,現在花幾廿蚊買鞋都要管我,我覺得我99真係太無聊太多事了!

水晶宮

tkisty 發表於 13-5-18 00:53

唔好嬲啦,你粗身大細架,生舊盟薑出來就唔好啦.
我對付呢亭說話,有個方法,唔知岩唔岩你用:
人地話我大洗: 係呀,我好大洗架...
人地話我係購物狂: 係呀,我係天生購物狂呀...
咪認左佢囉. so what! 我認左,你仲有咩說話好講?
以後,我仲可以公然大洗,公然購物添.

前幾日帶阿囡去club house玩,佢同另外兩個大佢2,3歲既唔識既男仔一齊玩,佢借左條跳繩比個兩個男仔,個兩個男仔就用來綁住左club house既一D設備來拖,咁有個職員入來,就話唔可以咁樣玩,我囡即刻話: 我仲細個,我咩都唔識架,我無腦架.
我囡咁講,個職員真係無佢符
p.s.我囡係無參與果個不當的行為的.佢只係擔心人地鬧埋佢,所以"先下手為強",解釋左先.不過,就錯左少少方向囉.

sukkiu  笑死.  發表於 13-5-20 09:54

侯爵府

最緊要你老公明就得

別墅

引用:+本帖最後由+方方媽媽+於+13-5-18+16:39+編

原帖由 方方媽媽 於 13-05-18 發表
你囡囡好醒目呀!

男爵府

大聲同佢講我有番工我使既都係自己錢點解唔可以唔可以中意買自己想要既野!

大宅

D 99真係好煩!成曰學是非

首頁

尾頁

跳至