單親天地

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我bb出世時一邊嘴角裂開左少少,5mm左右,不算明顯,醫生話系大口症既一種,醫生建議做手術,同埋最好系4至6個月做,但我好擔心做左之後有疤痕仲難睇過五做,有無jm有類似經驗啊?我好擔心啊

伯爵府

waiwai8890 發表於 13-5-19 00:09
我bb出世時一邊嘴角裂開左少少,5mm左右,不算明顯,醫生話系大口症既一種,醫生建議做手術,同埋最好系4至 ...
我一直都有留意有關新聞或報告或手術後影片.

絕絕絕大部份個案都好成功. 個人認為, 個結果真係非常之好.
而且廿年來, 新聞好似冇聽過有關失敗過案.

緊急求助熱線 / 中西醫藥網址 / 單親或情緒支援網址 請按我的頭像進入!
老朽若偶有行善, 只為受人恩惠太多, 嘻嘻 !

恕本人設定為不接受任何PM

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆:請教唇裂的問題

有疤好過裂咀仔。

不知所謂的乙陸!!!

伯爵府

waiwai8890 發表於 13-5-19 00:09
我bb出世時一邊嘴角裂開左少少,5mm左右,不算明顯,醫生話系大口症既一種,醫生建議做手術,同埋最好系4至 ...

呀))))

忘了告訴你, 其中一個個案是意外受傷的洪金寶, 他當年的情況嚴重好多.....

以下是他術後圖片......請留意他唇上的三條線, 兩條是"人中", 一條是疤.

他現在怎生個樣子 ? 煩請自行谷歌一下

緊急求助熱線 / 中西醫藥網址 / 單親或情緒支援網址 請按我的頭像進入!
老朽若偶有行善, 只為受人恩惠太多, 嘻嘻 !

恕本人設定為不接受任何PM

複式洋房

回覆:酸棗仁 的帖子

洪金寶呢個我有留意過,距真系幾嚴重,我個仔皮膚比較白,所以怕條疤明顯會會難睇,我怕系政府做會遇到實習醫生啊,又五可以揀醫生,先比較擔心咯

複式洋房

引用:Quote:waiwai8890+發表於+13-5-19+00:09+我

原帖由 酸棗仁 於 13-05-19 發表
我一直都有留意有關新聞或報告或手術後影片.

絕絕絕大部份個案都好成功. 個人認為, 個結果真係非常之好.
想問下點解你甘留意呢d新聞既?

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

waiwai8890 發表於 13-5-19 11:21
洪金寶呢個我有留意過,距真系幾嚴重,我個仔皮膚比較白,所以怕條疤明顯會會難睇,我怕系政府做會遇到實習 ...

家下科技先進,怕有疤,都可以做激光。

何妨佢只係一個bb。
不知所謂的乙陸!!!

侯爵府

環保接龍勳章

回覆:waiwai8890 的帖子

緊係做啦!

我係亞四...越忙越開心!上山下海樣樣佳能....

子爵府

如果疤痕不大,或許遲d會消失,我細路細個時額上逢過三針,兩年後已經見唔到了。

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

回覆 yydaddy 的帖子

我都讚成做...而家醫療技術同儀器前進…有疤都可以整走既...而且襯佢細做左,大大下D疤重唔覺啦

首頁

尾頁

跳至