親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我地一家兩大兩小, 小朋友 9 歲 + 兩歲半, 第一次去新加坡自由行, agent offer package 有兩間酒店選擇 : Fairmont - Fairmont Rm 同埋 Swissotel The Stamford - Classic Rm 價錢一樣, 唔知点揀? 有無JM 幫下手, 比d 意見。謝謝!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章 BK Milk勳章

回覆:新加坡酒店?

Swissotel另外嗰間唔知,我早幾日住完

伯爵府

BK Milk勳章

2間喺隔離,都好好。不如你上網睇下邊間貴d,心理上覺得賺左

珍珠宮

我七月去,揀咗Fairmont-Twins Bed Room,因為見有jm post 過相,兩張床幾大,還有一張係床下面可以拉出來,我有2大1中1小。

大宅

引用:我七月去,揀咗Fairmont-Twins+Bed+Room,

原帖由 dawnhu 於 13-05-24 發表
我七月去,揀咗Fairmont-Twins Bed Room,因為見有jm post 過相,兩張床幾大,還有一張係床下面可以拉出來 ...
我都book左這間,是兩張雙人床。

男爵府

dawnhu 發表於 13-5-24 21:12
我七月去,揀咗Fairmont-Twins Bed Room,因為見有jm post 過相,兩張床幾大,還有一張係床下面可以拉出來 ...

酒店綱就睇到 Fairmont 貴d. 我都會揀 Twin Bed Rm, 同埋 request BB 床, 因為怕細仔瞓到碌左落地, 仲有就係唔知边間 d Twin 房 床夠大. 大女又鐘意自己瞓.
有無link 可以睇番之前 有 JM post 過嘅相. Thanks

大宅

回覆 Ksyy1018 的帖子

我都揀左fairmont room twin room你可以去youtube打hotelname search下會到D video

珍珠宮

BK Milk勳章

兩間同一集團,基本大致一樣,睇個人喜好,我打過去問佢地邊間岩family, 佢地話Swissotel因為呢間有connecting room (我當時要2間房)

男爵府

may3377 發表於 13-5-24 23:05
回覆 Ksyy1018 的帖子

我都揀左fairmont room twin room你可以去youtube打hotelname search下會到D video
上左 youtube 睇左, 決定揀 Fairmont, 因為間房好似大過 Swissotel, 話晒四個人, 地方大d 感覺舒服d.

多謝大家嘅分享!

男爵府

dawnhu 發表於 13-5-24 21:12

我响7 月尾去, 你幾時出發呀?睇下有無機會碰上。

禁止訪問

男爵府

我地5月頭時就是住Swissotel connecting room,好正~

珍珠宮

Ksyy特018 發表於 13-5-25 02:25
我响7 月尾去, 你幾時出發呀?睇下有無機會碰上。
無喇,我持登喺peak 之前去玩,7月9日已回程了!

男爵府

dawnhu 發表於 13-5-25 09:43
無喇,我持登喺peak 之前去玩,7月9日已回程了!
咁番嚟記住上BK 報下料。無計,要等呀女放假先可以去, 所以焗住貴同希望d 場到時唔好咁多人啦。

子爵府

Ksyy1018 發表於 13-5-25 02:22
上左 youtube 睇左, 決定揀 Fairmont, 因為間房好似大過 Swissotel, 話晒四個人, 地 ...

我都是book 左 Fairmont,

珍珠宮

Ksyy1018 發表於 13-5-25 09:51
咁番嚟記住上BK 報下料。無計,要等呀女放假先可以去, 所以焗住貴同希望d 場到時唔好咁多 ...
一定一定! 我喺呢度攞咗咁多料,一定要貢獻返。

男爵府

keemic77 發表於 13-5-25 09:57
我都是book 左 Fairmont,

暫時响度多數 JM 都支持 Fairmont, 但响 agoda 睇番d comments, 雖然 rating 高過 Swissotel, 但 book 嘅人數卻多好多, comments 都 差不多, 所以先煩。但宜家 confirm 左, 鬆曬。

首頁

尾頁

跳至