跳至

首頁

尾頁

別墅

你們bb大大一日去幾次?有無用"譚罐"?

arthur bb 一日都有4次大大,<--是否多了點?
2個月前每日早上開始訓練bb用"譚罐"尿尿,但大大就不太成功.

大宅

Re: 你們bb大大一日去幾次?有無用"譚罐"?

4次~~~

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

4次
Jason唔用potty,因為佢會走佬架
佢而家用個BB廁板cup落大人廁所度去大大,反而尿就未得喎

大宅

4次咁多 水唔水架

小肥每日1-2次, 每次都响potty. 佢會乖乖坐好, 去完poo poo 就即刻起身走 至於bb尿尿, 都會响potty, 佢冇得vv既話坐一陣就要走架喇

[img align=left]http://i77.photobucket.com/albums/j49/siuchuchu/BB3.gif[/img] My "小肥"

大宅

haileymama 寫道:
4次

me too

大宅

希仔每日1次, 佢會急時話比姐姐知,姐姐就同佢坐落potty搞dim。 去完當然就即刻起身走 至於bb尿尿, 都會响potty, 不過有時射唔準jet,考慮緊買多個BB廁板用,等佢射ge範圍比potty可以大d,希望矛gum易漏。

別墅

BB廁板cup落大人廁所度未成日扶住lor?

4次

別墅

”佢冇得vv既話坐一陣就要走架喇”, my bb too.
cartoon9 寫道:
4次咁多 水唔水架

小肥每日1-2次, 每次都响potty. 佢會乖乖坐好, 去完poo poo 就即刻起身走 至於bb尿尿, 都會响potty, 佢冇得vv既話坐一陣就要走架喇

複式洋房

sue

嘩希仔咁叻識話比姐姐聰

我每朝一早同aaron 坐BB廁板放落大人廁所度, 佢都會開大同開小.

大宅

Zoe,
o禁 Aaron又夠o力
zl 寫道:
sue

嘩希仔咁叻識話比姐姐聰

我每朝一早同aaron 坐BB廁板放落大人廁所度, 佢都會開大同開小.

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

allyri 寫道:

Jason又唔駛我扶喎,佢可以坐定定,不過我會係旁邊睇實

大宅

Jason果然好穩重吓
[quote]
allyri 寫道:

Jason又唔駛我扶喎,佢可以坐定定,不過我會係旁邊睇實[/quote]
該用戶已被刪除

大宅

我都未開始啊!
講來聽聽,好嗎?

Billie&Winnie 寫道:
謙謙每日1-2次啦!我仲未訓練謙謙用廁所,都是時候教佢了! 那你們最初是怎樣教bb的?是每間1個鍾去一次尿尿,還是怎樣方式?你們一用就是bb廁版放入大人廁所,還是都買"譚罐"?

男爵府

大廚勳章

Sue,

你有沒有教你個bb signal 你話佢要去厠所?

我個b一識坐就要佢係痰罐poo poo, 到現在佢想poo poo就會"ng ng"聲, 係佢10個月時我開始同佢係痰罐we we, 到現在我都未捉到佢想we we既signal, 所以呢幾個月我都係咁抺地.

我個b去wewe既pattern好奇怪, 因為佢唔係一個鐘去一次, 而是10分鐘又有, 15分鐘又有, 30分鐘又有, 有時冇乜飲水會2個鐘都唔去, 如果佢識話我知, 就算個pattern幾奇怪都ok, 就黎14個月, 我已經同佢玩左4個月, 只係好左少少, 知道佢通常睡覺後都會去一次wewe.

有冇媽咪有同bb介片既經驗可以分享下? :cry:

大宅

edgar 一日通常兩次ng ng, 早餐奶奶完就的佢坐potty, 10個月大開始坐, 係頭兩個禮拜時all 時唔all, 之後都好順利, 第2 次ng ng 反而d 時間唔係好穩定, 有時係1點餐粥之後有時係5點餐奶之後, 所以冇坐potty, 其實我都唔知edgar 有冇signal 要ng ng, 細時反而有個ng ng o既樣睇, 而家好多時all 左都唔知, 只係聞到好臭就知佢all 左, we we 更加掌握唔到, 不過我都冇諗住咁早戒片, 反正都就黎冬天, 下年夏天先同佢戒

別墅

冬天都幾難比bb坐"譚罐",怕佢凍凍....可能真係要下年夏天先....

Edgar媽 寫道:
............, 不過我都冇諗住咁早戒片, 反正都就黎冬天, 下年夏天先同佢戒

大宅

如果for ng ng only 我會繼續比佢坐, 最多開個暖風機吹住

allyri 寫道:
冬天都幾難比bb坐"譚罐",怕佢凍凍....可能真係要下年夏天先....

[quote]
Edgar媽 寫道:
............, 不過我都冇諗住咁早戒片, 反正都就黎冬天, 下年夏天先同佢戒
[/quote]

別墅

e幾日我 ARTHUR bb坐"譚罐"好似玩多過坐,bb把腳仔伸入"譚罐"....一陣把手仔伸入......一陣騎馬....
同佢戒片都幾煩.
我99話由得bb唔用片片,侮20-30mins帶佢去toilet.....
唔知甘方法得唔得...?!

大宅

edgar 唔會把腳仔伸入"譚罐"都冇騎馬, 不過佢會搞bird bird, 其實唔止坐"譚罐"會搞, 基本上係唔著片片時e.g. 換片呀, 沖涼o既時候就會搞, 你地仔仔會唔會咁 ?

allyri 寫道:
e幾日我 ARTHUR bb坐"譚罐"好似玩多過坐,bb把腳仔伸入"譚罐"....一陣把手仔伸入......一陣騎馬....
同佢戒片都幾煩.
我99話由得bb唔用片片,侮20-30mins帶佢去toilet.....
唔知甘方法得唔得...?!

首頁

尾頁

跳至