2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

3 個月大埋身B,
點解次次餵完奶都多氣到放唔到落床,
掃極又掃唔到 UR
就算放到落床訓著左,個多小時又會喊醒, 再掃風就嘔幾口奶??
呢個情況多數會係下午先係咁。
唔係話埋身冇咁多風架咩?
搞到BB 下午成日好眼訓都訓唔到。。。。。HELP~~~

伯爵府

點會咁咖, 我埋身反而唔洗掃風, 用奶樽先要掃風咖, 會唔會同佢啜時姿勢問題?

別墅

BK Milk勳章

回覆:HELP~~~埋身勁多風。。。。WHY?

會唔會食左一個啲令人奶有風既食物,例如:西蘭花、洋蔥、 椰菜花

因為我bb試過個肚好脹入院,醫生就問我有無食過依啲食物,我無食過,係因為喊得太多食左好多風

掃風你試下整直啲個背脊先掃,掃幾下再初下個背脊,或者試下用遊花園,姐係令住個下巴同簿頭轉圈

大宅

我仔仔都係全埋身,又係勁多風,嘔奶嘔得好勁

我每次餵飽奶都keep住BB個姿勢30秒左右

之後把BB坐直,唔使掃等一陣就會ur

等左陣都唔ur我就輕輕掃下BB

唔好咁大力掃,大力反而難ur

我就係咁,你可以試試

複式洋房

回覆 kimmylee 的帖子

佢啜到中段會梅梅嘴,口仔會放鬆左D,唔知會唔會因為咁入風?已用盡方法掃風,坐直15分鐘,打圈,放上我膊頭到。。。
我亦都無食入風野。。。。

同埋BB好懶,啜完頭頭容易啜果陣就唔啜,個胸都未林得晒,
但又個半至兩個鐘一轉飲奶。。。。
有咩方法令佢啜到尾?

大宅

未必係BB懶,可能佢真係飽呢,會唔會係想你抱住瞓咋

我仔仔下午都係個半至2個鐘1餐,每次5-10mins

迫唔到佢食多,食得多佢就嘔勁多奶

人奶係消化得快,只要有足夠濕片,體重有增加,就唔使擔心

但你會辛苦d囉!你係咪ftm

複式洋房

回覆:kimmylee 的帖子

喺第一胎呀
但因BB好多氣,成日眼訓都訓唔到,好惨!

首頁

尾頁

跳至