親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆 donomother 的帖子

我剛去完布吉,有一個司機很好人, 你可聯絡他 ,準時到 , 可議價.

Mr Johnny Friendly 082-4161967

donomother  去到機場先call佢ok嗎?  發表於 13-8-8 17:40
moonychan  tks~ 抄底先 ^^  發表於 13-8-8 11:02

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

ccyin 發表於 13-8-8 10:15
仲有, 你地可以問下酒店有冇DVD機, 帶D DVD去比小朋友睇

tks~

咁 laguna 果到果間 supermarket 都有野睇嗎?

仲想問, outrigger 附近是否有沙灘行都行到去? tks

珍珠宮

BK Milk勳章

moonychan 發表於 13-8-8 11:01
tks~

咁 laguna 果到果間 supermarket 都有野睇嗎?

果間supermarket 我未去過, 朋友話唔係好大, 細細間咁囉, d野都唔係太貴~

我上次住Angsana, 所以唔知Outrigger 近唔近沙灘

禁止訪問

環保接龍勳章

大宅

好媽媽勳章

回覆 moonychan 的帖子

laguna supermarket係咪指 canal village入面果間呀? 個間嚴格上黎講係一間大既7仔,唔好咁大期望,冇野行的。 反而canal village入面有d賣小朋友衫褲鞋襪,我就買到少少野比小朋友。

上年住Angsana,今年住Outrigger, 兩間好唔同, Angsana大好多,中意游水一定揀呢間,不過就相對地好多人, 食早餐成日滿坐,又多B6。 而Outrigger細好多, 成間酒店都冇咩人, 食早餐都坐唔滿, 但地方細細叫做咩都有, 行去海灘又勁近(我住ocean side), 各有各好。

別墅

回覆 claralee 的帖子

名謝!泰國人懂英文?普通話?廣東話?

珍珠宮

BK Milk勳章

monchuBB 發表於 13-8-8 15:18
回覆 moonychan 的帖子

laguna supermarket係咪指 canal village入面果間呀? 個間嚴格上黎講係一間大既7仔 ...

Laguna 區仲有另一間supermarket, 不是在canal village入面的..

你同我都一樣, 鍾情布吉, 上年去完今年又encore

珍珠宮

BK Milk勳章

想問下jm有冇人join 巴東kitty local tour架? 半日蛋島幾多錢呀? email比佢冇覆架

大宅

好媽媽勳章

回覆 ccyin 的帖子

真的嗎? 咁真係唔知, 另一間SUPERMARKET在那?? 冇出去玩呀, 入左resort都唔想離開! 我唔記得去左幾多次了, 結婚前去左幾次,同小朋友去左2次, 我係Laguna fans

珍珠宮

BK Milk勳章

monchuBB 發表於 13-8-9 15:36
回覆 ccyin 的帖子

真的嗎? 咁真係唔知, 另一間SUPERMARKET在那?? 冇出去玩呀, 入左resort都唔想離開! 我 ...

係個朋友岩岩去完我先知, 初初都以為係CANAL VILLAGE果個細SHOP, 佢話出左Angsana 轉右路口有一間, 附近又有d 好細檔既spa...

我冇留意到, 因為我自己多數plan係一落機就包車去入貨先

大宅

引用:Quote:原帖由+wyrzykowska+於+13-08-03+發

原帖由 familyking 於 13-08-04 發表
我其實吾熟,只去過兩次,但已瞻粗粗去Krabi. 初以為好難,但原來好易,比布吉細及更集中。我只是喜歡看inf ...
請問包車由'布吉'去'喀比'要幾錢?? 喀比有咩玩, 同布吉分别大嗎??

子爵府

回覆:Littlebaby 的帖子

我結果都做唔到,泰航話可能係系統問題

大宅

回覆 donomother 的帖子

我地用一位叫Mr Soup 既泰國人司機, airport transfer, 你係Facebook search 下會搵到佢. 感覺幾老實, 又準時.

donomother  唔該哂

唔後晒  發表於 13-8-13 21:25

大宅

引用:8月7日出發..布吉+曼谷9天

原帖由 carollam310 於 13-05-28 發表
8月7日出發..布吉+曼谷9天
請問你係邊樹買機票?幾錢?

大宅

我開左個新THREAD問布吉酒店,之後見到呢度有傾開,都想問下大家意見啊!

10會去布吉,兩大人+3歲仔+5個月大bb,而家睇緊酒店。想問下大家意見!

心目中想:

有滑水梯亞仔可以玩

有Free parking 因為會自駕

多Kids activity

近沙灘

酒店內/附近多餐廳

最好可以有啲房有埋私家細細嘅泳池

唔知有無推介呢?我其實初步睇左啲資料,揀左幾間心水:

Anantara,centera grand west sand resort(呢間個water park 會唔會唔啱我仔玩?得3歲怕佢太細…),LE Merida , cetera grand beach @ karon beach, outrigger Laguna Phuket, sunwing, sea pearl resort and villas, JW Marriott.

有無住過以上酒店可以比啲意見?thanks!

複式洋房

請幫解答有關Laguna 既問題:
1) local tour包車可否進入Laguna區酒店接送嗎?
2) Laguna 區酒店有冇free shuttle 去patong或phuket town?
3) 除Outrigger外, Angsana 或Dusit Thani有冇waterslides, waterpark?
4) 從Angsana 酒店行出沙灘遠嗎?
5) Outrigger 有單車租嗎?

先謝謝!

珍珠宮

BK Milk勳章

回覆 stseng 的帖子

我只住過Angsana ...

請幫解答有關Laguna 既問題:
1) local tour包車可否進入Laguna區酒店接送嗎?
可以
2) Laguna 區酒店有冇free shuttle 去patong或phuket town?
Angsana 冇free shuttle, 有的都要錢
3) 除Outrigger外, Angsana 或Dusit Thani有冇waterslides, waterpark?
Angsana 冇waterslides, waterpark, 但有d 水上設施可借用, 我見到有, 但未借過
4) 從Angsana 酒店行出沙灘遠嗎?

好近, 由食早餐地方行去不用5mins
5) Outrigger 有單車租嗎?

呢個唔清楚

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:我開左個新THREAD問布吉酒店,之後見到呢度

原帖由 littlepigmiu 於 13-08-16 發表
我開左個新THREAD問布吉酒店,之後見到呢度有傾開,都想問下大家意見啊!
其實Phuket絕大部份酒店都有free parking,所以自駕泊車無須擔心。

Centara Grand West Sands入面有kids zone,入面啲slide啱晒你小朋友玩。但講酒店靚啲,Grand Beach會好啲同無咁多人。

至於Pool villa,我朋友住過Sala都唔錯,同埋我覺得唔訂pool villa,可以考慮pool access room type,一踏出去就係泳池都好正,好多酒店都有呢類房間揀。

首頁

尾頁

跳至