跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我係英國公民..係未要係英國住滿3年先有福利GA??
如果我想帶女朋友去英國..有咩方法???

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章 育兒性格勳章

直接過來囉,唔駛咩方法ga,你係BC吖ma..同我係EU一樣,唔同ge福利係要求唔同居住期間ge, 好似child benefit..一過嚟就可以申請...

子爵府

女朋友應該唔可以同你一齊過來...

複式洋房

要結婚??????????????

子爵府

你有冇係英國住過先? 如果未...即係連N.I都未有...咁就麻煩D

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

如果你係想將來同你女朋友結婚同埋申請佢入英藉,我就唔建議你申請某D福利,尤其係低收入同公屋,因為將來如果你想申請你配偶黎英國,UKBA係要睇你有無經濟能力先會批。

如果你稅又唔交,仲要靠政府福利,咁即係無能力照顧你既配偶,UKBA又點會批比你配偶黎英國呢!

複式洋房

回覆:想問英國公民問題..

ni 係咩?

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

引用:ni+係咩?

原帖由 lcb0719 於 13-06-06 發表
ni 係咩?
National insurance

別墅

引用:ni+係咩?

原帖由 lcb0719 於 13-06-06 發表
ni 係咩?
報稅卡

複式洋房

回覆:想問英國公民問題..

英國難唔難揾工GA??? 多數係LONDON?

民房

最後係結左婚,用正式配偶身分黎申請。

民房

回覆 lcb0719 的帖子

如果你想融入社會,就要睇學歷同英語能力同文化,如果唔係多數都要埋中國人堆做餐館。

複式洋房

讀緊master~~~~~

首頁

尾頁

跳至