懷孕前後

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

EDD: 5 Feb

唔知有冇JM好似我咁咁早知呢?

睇左普通科私家醫生攞左証明/介紹信,未拎紙排期﹗

本想威院,睇完其他JM,好似要排成幾個月先第一次見醫生,到時都個肚成7, 8個月大??!! 係咪真係要排咁耐先可以見呢?

唔知邊間公立醫院會唔駛排咁耐又可以CHECK到多D野,例如唐氏,結構等等? 我係沙田區住﹗

複式洋房

回覆 Qoolalala 的帖子

hihi....我都唔知丫...我就2月1日預產期....我都好想知...

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

引用:EDD:+5+Feb唔知有冇JM好似我咁咁早知呢?+睇

原帖由 Qoolalala 於 13-06-10 發表

下?要排幾個月先有得第一次檢查?

大宅

引用:EDD:+5+Feb唔知有冇JM好似我咁咁早知呢?+睇

威院都排得好快,有信快快排期,好多檢查都排到期。當然高0檢查項目就可能多d,例如:結構,因資源問題未必人人有得照。

大宅

EDD : 16Feb
剛4weeks,應該排威院,但有好多朋友都覺瑪麗好d,可能到時再轉。

洋房

2月4號啊.
琴日去佐威院,,7月24做唐氏...11月5做第一次產檢.果時已經7個月了.!!!!

大宅

回覆 reneewtc 的帖子

唔係牙??!﹗要咁耐??!﹗OMG

洋房

回覆 Qoolalala 的帖子

米係LOR.!!!!唯有自己洗多D $$去私家....

係啦..你而家有咩反應呀.??我咩反應都冇呀..有小小擔心....我見人地又嘔又攰..

大宅

回覆 reneewtc 的帖子

有時暈暈地...好累,渴睡﹗

有的 WK 6-8 先開始有反應﹗唔洗太擔心﹗

男爵府

回覆:14年2月預產的媽報到區

你們咁快知,可以話我知cycle幾多日?最後幾時來m啊?

大宅

回覆 ek1022 的帖子

去醫生度CHECK,佢就會話你知架啦,1 week = 7 days﹗ 禾4月29日

男爵府

引用:回覆+ek1022+的帖子去醫生度CHECK,佢就會

原帖由 Qoolalala 於 13-06-11 發表

難怪啦,我5月21日來m,應該最快最快都是6月18,咁你紅d綠d幾時有反應架?

大宅

Hello 我8號呀,又係住沙田!
仲未搵e院,唔敢諗到咁遠,過咗三個月先,一直去C+做產驗。

民房

到!
我預產期2月5,我住天水圍,只可以去屯門醫院。。。我10號去左book 早期唐氏7月23照,7月24去健康院(吾知係吾係叫產驗呢?)
各位準媽媽,你地而家有冇咩感覺呀?
我就成日想訓,食飽之後個肚(腩)比之前大

民房

到!
我預產期2月5,我住天水圍,只可以去屯門醫院。。。我10號去左book 早期唐氏7月23照,7月24去健康院(吾知係吾係叫產驗呢?)
各位準媽媽,你地而家有冇咩感覺呀?
我就成日想訓,食飽之後個肚(腩)比之前大

大宅

回覆:ek1022 的帖子

M就5月12日,cycle 26-28,D26綠d+棒棒有淺線

洋房

剛剛睇完醫生,預產期我係2月13呀.....開心不過咩都唔識....

男爵府

引用:M就5月12日,cycle+26-28,D26綠d+棒棒有淺

原帖由 TeresaTsui118 於 13-06-12 發表
M就5月12日,cycle 26-28,D26綠d+棒棒有淺線
應該過多7日先有23—26預產期既jm報到啊!

男爵府

引用:回覆+ek1022+的帖子去醫生度CHECK,佢就會

原帖由 Qoolalala 於 13-06-11 發表

其實我太心急了,第一個cycle!想知有沒有跟我差不多cycle 既jm來左報到,我再去check棒棒啫

複式洋房

回覆:14年2月預產的媽報到區

我係2月12號

首頁
12345...7

尾頁

跳至