自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

伯爵府

引用:Quote:原帖由+angel510+於+13-06-29+發表滙

原帖由 macca 於 13-06-29 發表
匯豐過匯豐肯定有出名!
我都記得係hsbc過hsbc係有

大宅

銀行無錯, 只好怪自己大意

公爵府

回覆:櫃員機過錯錢比人,問咗銀行,答案有啲頂住

銀行做法好正路

侯爵府

回覆:angel510 的帖子

銀行只係依程序辦事,唔好唔開心啦,當賭輸左錢囉。

子爵府

好肯定有出名

大宅

回覆:garfield_pooh 的帖子

我每次都有對,係冇出名,我入嘅都係滙豐,我好多時過數係滙豐都冇,有時一星期都有過幾次,真係冇,我係寫錯所以入錯,我就係對啱錯咗個號碼囉,真係怪自己寫時心不在言囉

孩子是未來的寶貝,母親是幸福的大地,是太陽,
照耀着我們的未來.

珍珠宮

引用:好肯定有出名 +

原帖由 june25 於 13-06-29 發表
好肯定有出名
人頭博芋頭!HSBC肯定有!

禁止訪問

珍珠宮

環保接龍勳章

我試過, 本來過$24 ,多手襟佐$2400 ,打比錢行,話我襟確認既時候係等同自己負責。不過賣家好好,即係過番多佐既錢比我 !
大家好,我是子悠~~

翡翠宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+angel510+於+13-06-29+發表唔

原帖由 garfield_pooh 於 13-06-29 發表
依家喺atm 做轉賬,確認前都會出對方個名比你核對,你依家大意咗兩樣嘢呀!錯號碼同冇對名,銀行仲要出信幫 ...
唔一定有show 名㗎。。。恆生過比匯豐係無名睇。。我個個月都過,對幾次number 怕入錯account 。。

恆生過恆生就有show 名。

別墅

Hsbc收據只會出戶口號碼 戶口名會***左 好似陳大明 chan t** m*** 因為保障番客戶資料 唔會兩樣都打晒出黎

公爵府

最關心BB問題熱投勳章 陪月勳章 畀面勳章

晤覺得個答案有幾頂住喎!

男爵府

因為根本不知道你原先的意願是否就是單據上的金額及收款人,如果有人話入數畀我,轉頭又話入錯咗,叫銀行扣返,但又唔需要我同意,豈不是天下大亂?

男爵府

angel510 發表於 13-6-29 15:12
我過錯後,打去銀行問,回覆係要去分行處理,冇問題,要比$20手續費都算,因係自己衰,但銀行話寄信比那人 ...簽名,銀行要收到佢簽名寄回先可過回錢給我,但如果一個月內收不到回覆,銀行係唔會理,到時出信比我叫我報警,點解銀行咁唔負責任,我有單據,亦有記錄,我又到銀行處理唔通咁都唔可以轉回錢給我嗎?最驚係啲獨居老人家,收到信都唔知咩事,又或者那人已遷出,總之對我們就是沒有保障

銀行做得好正路

吾通人人一句轉錯錢, 銀行就可以隨便郁客仔既錢?
如果跟你既做法, 係所有銀行客戶都無保障
洋房, 複式洋房, 別墅, 大宅, 男爵府, 子爵府, 伯爵府, 侯爵府, 公爵府, 珍珠宮, 水晶宮, 翡翠宮, 珊瑚宮, 瑪瑙宮, 琥珀宮, 象牙宮, 寶石宮, 榮譽會員, VIP, 官方特派專員, 王國會長, 家長會會長, 管理員, 超級版主, 版主, 彩鑽殿, 天珠殿, 雲母殿

寶石宮

2024年龍年勳章

好彩好多jm

幸福可以好簡單

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Dot0716 發表於 13-6-29 15:21
一般正常人明知人入錯$入自己戶口,應該唔會唔簽名容許銀行更正交易咁無賴

...

曾經試過, 比人入錯$的戶口, 是中小企, 每天很多錢銀交易. 要求銀行給時間 check 清楚. 最後回覆 check 唔到, 唔肯回水.

翡翠宮

買个教訓下次小心d

珍珠宮

你問題喎
關銀行乜事?
人地點知你地係有錢銀瓜葛定係你真入錯??

人人都話自己入錯叫銀行直接扣番人銀重得了既??
搞笑!!

珍珠宮

春季勳章 玩具勳章 畀面勳章

未試過!!!

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

-bella- 發表於 13-6-29 16:00
你問題喎
關銀行乜事?
人地點知你地係有錢銀瓜葛定係你真入錯??
如果得的話, 我想郁李+X 個戶口!!!

首頁
12345...7

尾頁

跳至