跳至

首頁

尾頁

複式洋房

話說上一兩個禮拜,我去元朗大橋附近果間莉滿葯房買尿片,咁我去到問佢有無p牌棉柔大碼,職員話有,佢開箱比咗包我,我再問有無得剪牌,佢就話無,咁我都ok,佢就話幫我放係櫃枱,我就睇埋其他野先比錢啦...點知我去到比錢果時佢問我仲有無其他野,我就話仲有包大碼片,佢就話無喎,我問返頭先幫我hold 個位職員,佢竟然答我無幫我hold,我果下勁無奈同勁嬲,當我發現有個人,佢買咗四五包唔同size既片,當然包埋大碼片啦同埋最神奇係佢有得剪牌既時候,我就覺得點解間葯房可以咁做生意...我果下真係勁嬲...點解明明話幫我hold 住會比咗人,點解明明話無得剪牌人地就有~我決定唔會再去呢間葯房買野!!

大宅

佢地依家好肉專做大6人生意, 有一次我買菊花,條友主下個百子櫃話唔知係邊隔, 話唔賣喎, 吹脹

複式洋房

搵都唔搵話唔賣?佢開埋分店喎

禁止訪問

回覆:大家有無相同既經歷

複式洋房

回覆 KKCHOI 的帖子

以前我覺得佢買野平d,但短短幾個月佢尿片由原本$150加到$156.5,比隔離葯房更貴!!

象牙宮

Peggie0801 發表於 13-7-3 18:58
回覆 KKCHOI 的帖子

以前我覺得佢買野平d,但短短幾個月佢尿片由原本$150加到$156.5,比隔離葯房更貴!! ...

人地開分店... 多得大6同胞.
人家 1个行李箱. 1个大買菜車 購物帶回去.
有的是, 不貴不買.

市場經濟就係甘.

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

禁止訪問

回覆:Peggie0801 的帖子

複式洋房

而家好多元朗藥房都係咁,一係就成班蠱惑仔睇鋪,個個想打交咁樣,一係就唔休做你生意咁,你估真係要求你先賣比我呀。
做大陸人生意唔緊要,但咁樣歧視返香港客,睇你點做生意落去。價就係咁加,態度就越黎越差,去得藥房就係想平,我以後寧願去益李生或大財團都唔會幫襯呢班影衰香港人個朵既舖頭(不過個老細都可能係強國人),起碼d 強國人唔會明目張膽咁打尖,大家都無牌剪,都叫做公平D囖。
樓主應該寫埋個舖頭名係個標題到,等其他人注意下。

大宅

diamanhk 發表於 13-7-4 13:40
而家好多元朗藥房都係咁,一係就成班蠱惑仔睇鋪,個個想打交咁樣,一係就唔休做你生意咁,你估真係要求你先 ...
好同意⋯真係古惑仔睇舖⋯⋯仲有開名啦!

大宅

莉滿竟然會咁?我成日去買野,d哥哥都好好人呀

男爵府

我覺得元朗最好人都係南北行

公爵府

醒目開學勳章

引用:莉滿竟然會咁?我成日去買野,d哥哥都好好

原帖由 mandada 於 13-07-07 發表
莉滿竟然會咁?我成日去買野,d哥哥都好好人呀
agree

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3824718&extra=page%3D1

禁止訪問

男爵府

我覺得莉滿d職員ok wor!
不過我去開安寧路個間...
大橋對面個間勁多b6...
d staff既咀臉都衰d

首頁

尾頁

跳至