自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20130705/18323650

小朋友真係好慘,RIP
但唔明點解當初佢已經燒左幾日,又氣喘,佢父母都唔直接帶佢去急症,唉,仲日日去睇同一個醫生,有懷疑就直接去醫院好d,不過人已經唔係度,希望佢父母節哀

961123    發表於 13-7-5 14:01
終於有褲着!

侯爵府

回覆:YUKIYAN 的帖子

子爵府

引用:http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/2

原帖由 YUKIYAN 於 13-07-05 發表
http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20130705/18323650

小朋友真係好慘,RIP
我仔早排手足口,燒到103,星期六朝早4點去法國醫院睇,冇床位返屋企食藥觀察,夜晚7點去廣華,醫生話可能手足口,又返屋企,星期一睇開個私家醫生開診又去睇。小朋友病千祈唔好諗住佢挨下會好,睇 多個醫生穩陣d,

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

小朋友好慘啊

伯爵府

如果持續燒真係去急症好 因為佢地好多時見小朋友持續發燒都會幫小朋友照肺.. 但呢到都有jm話濫用急症..

hin080908  小朋友唔算掛,你係睇左私家唔得先去啫,又濫用?? 佢地濫用"濫用"呢個字  發表於 13-7-5 14:15

禁止訪問

回覆:私家醫生疑誤診 肺炎當感冒

子爵府

好媽媽勳章

引用:如果持續燒真係去急症好+因為佢地好多時見

原帖由 HKL.3 於 13-07-05 發表
如果持續燒真係去急症好 因為佢地好多時見小朋友持續發燒都會幫小朋友照肺.. 但呢到都有jm話濫用急症..

...
小朋友持續發燒去急症好好快有得睇,仲要幫佢照肺,隨時可能會要佢入院的,咁都算濫用?!

終於有褲着!

伯爵府

唔係我話濫用呀 係呢到有jm會話濫用呀..
我自己小朋友持續燒我都係同佢去急症嫁..你誤會我意思啦

琥珀宮

開心吸收勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/2

原帖由 YUKIYAN 於 13-07-05 發表

小朋友真係好慘,RIP

simple is the best~

珍珠宮

玩具勳章

題外話。老實講好多醫生都信唔過。睇多將個穩陣d.節哀

子爵府

我老爺病左三星期醫生話佢傷風,去私家醫院睇先話佢肺有事,照X-ray 才知道肺癌

子爵府

我仔上年又係甘,睇左兩次已經燒左五六日,個醫生仲要話就黎好架喇,睇埋今次唔使睇;後尾我覺得唔對路,去第二間診所睇醫生話係肺炎!

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

可能我多疑,如果小朋友病,佢睇咗一個食幾次/一兩日藥無起色,我會帶埋啲藥即刻睇另一個

請勿打招呼~

大宅

好媽媽勳章

我仔2年前都係發燒唔退,去咗2次急症室都是話感冒,第三次我要求個醫生照肺,先知係肺炎要即刻入院,最後在隔離病房住咗9日,日日打抗生素,睇到都心痛。我自己都係睇幾次醫生都話感冒,最後變成咗氣管炎,真係覺得而家d醫生好求其。

子爵府

好媽媽勳章

引用:唔係我話濫用呀+係呢到有jm會話濫用呀..我

原帖由 HKL.3 於 13-07-05 發表
唔係我話濫用呀 係呢到有jm會話濫用呀..
我自己小朋友持續燒我都係同佢去急症嫁..你誤會我意思啦
你都誤會我意思喇我係指其他話濫用既jm呀〜

終於有褲着!

子爵府

好媽媽勳章

引用:我仔2年前都係發燒唔退,去咗2次急症室都是

原帖由 千千媽咪 於 13-07-05 發表
我仔2年前都係發燒唔退,去咗2次急症室都是話感冒,第三次我要求個醫生照肺,先知係肺炎要即刻入院,最後在 ...
我都覺私家診所好求其所以有唔妥寧願比人話太緊張都唔好就咁算〜呢個醫生睇唔好就睇多個〜

終於有褲着!

首頁

尾頁

跳至