使用意見

跳至

首頁

尾頁

王國長老

王國長老

LittlePlanet 發表於 13-7-8 12:19
唔好意思,點為之大量灌水?
有時見到其他jm整得靚,就貼左公仔
以作鼓勵,我又不想犯規被罰

有個別會員係有心呃分, 平均每一兩分鐘就回一個既公仔, 一日幾十個, 全部都係公仔或一兩個字既回應, 次數非常頻密, 亦係洗版行為.

呢個情況版主就會刪除灌水帖再發警告牌.

平日讚下唔係讚得咁密, 個個主題都入去, 仲係速度好快, 正常人唔會一分鐘咁快消化幾個主題然後讚.

要合理.
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

王國長老

王國長老

kenstin 發表於 13-7-8 08:27
出貼者不公開食譜自有她理由,如果有人無禮地問我要食譜,我都唔願意比啦,你要既咪pm我羅,好正常

再講, 你呢個理論亦唔通. 唔公開就直頭唔會俾人, PM俾出去咪一樣係等同俾人, 冇秘密可言, 一定會外洩.

please pm me只係個人想索取資料, 對其他會員黎講可讀性係零. 版版都係咁, 影響當然大.
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

我就唔明先問你嘛。

我也相信有其他jm唔明才引起討論,講明白,這是討論,不是爭論。

當然你也可以話,“我是版主,版規是我定的,原因大家不必過問”,那我就自然識做,以後我也懶得加以提點,提醒,提問。

謝謝版主!

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:問食譜問題

咁如果係手機用戶咁未好唔方便?

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

edea 發表於 13-7-8 14:27
有個別會員係有心呃分, 平均每一兩分鐘就回一個既公仔, 一日幾十個, 全部都係公仔或一兩個字既回應, ...
關於呃分,你必須定死每日發一定數量公仔(只發公仔),時間由系统監察,犯規者會如何如何,規矩必須機械化才好管制治,版面言語也最好由系统監察,凡出現“pm me”或類似的,一律受罰,這才能令人信服,一視同仁。

但版主修訂規矩前,最好考慮網站流暢性,自由發言度為大前提。

以上只屬個人建議

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

edea 發表於 13-7-8 14:23
你似乎將事件轉移目標, 同言論自由完全無關係, 冇話過唔俾索取食譜, 而係用另一個形式去索取, 唔好自私, ...
我衹是希望網站更好跟暢順而給點個人建議,你可以不接納,但我絕非搞事,如果你連忠言都分不清楚,那我無話可說,希望版主瞭解誰是真正為網站好得人。
出街街,有機會再討論,886。

大宅

2023年兔年勳章

kenstin 發表於 13-7-8 14:49
關於呃分,你必須定死每日發一定數量公仔(只發公仔),時間由系统監察,犯規者會如何如何,規矩必須機械化 ...

你不如話,小販賣野,打手,唱雙簧,講粗口,膠post,狂打公仔,回帖唔夠字,pm me,抄食譜,不雅相,影人相無打格,唔禮貌,寸版主,全部由超級無敵嘩哈哈電腦全天候24小時監察,咁BK咪仲勁過美國政府

首頁

尾頁

跳至