跳至

首頁

尾頁

大宅

陪月勳章

有沒有推薦的playgroup or N class?

他們的流程如何??
好在那兒??

先謝謝大家給予的詳細意見。

首先由我分享下... 英藝PG的第一堂~

由一英,一普老師跟
1. 唱遊 (15MIN 英文歌,15MIN 普通話), 電腦唱,老師坐在旁做動作,口做咀形...., 好多B6媽媽,各有各傾,抱住個B望住老師。

2. 玩室內遊樂場設備(1 HR), 要脫鞋,家長和小朋友玩。2老師沒指引。各有各玩。

3. 洗手,沒特別排隊,只是跟大隊,浩浩蕩蕩地行。

4. 食茶點

5. 故事時間,英文老師用BIG BOOK講故事,不覺動聽, +小手工

6. 最後15MINS 唱下歌仔,又落堂~~

全程2老師的說話不多.....覺得悶!! 叫做買時間比仔仔在室內遊樂場設備玩,1小時及看看幼稚園環境....

大宅

陪月勳章

所以想問大家....係咪間間PG都係咁悶?

禁止訪問

複式洋房

上咗2堂。。。我都想知其他係咪都係咁。。。

複式洋房

上咗2堂。。。我都想知其他係咪都係咁。。。

大宅

Try kids-corner pre-school program!

別墅

引用:有沒有推薦的playgroup+or+N+class?他們的

原帖由 milkshirley 於 13-07-17 發表
有沒有推薦的playgroup or N class?

他們的流程如何??
想問下英藝幾錢堂呀??我都想同囡囡上playgroup呀,thanks

複式洋房

我個女係嘉湖銀座間ABC上PG, 內容差唔多, 但我個女鐘意唱歌跳舞, 所以好開心. 因為8月返N班, 所以星期六上埋最後一堂, 唔上LU.

我上過旺角杜杜叔叔的PG, 喺我上咁多PG中最有系統既, 但多遠, 上咗一個月頂唔順. 但有好多BB怕咗佢, 一上堂就喊.

男爵府

回覆:有沒有推薦的playgroup or N class?

以前都聽過英藝係b 都收,似乎係真。咁樣既流程好普通jer! 老師既投入性好底喎。無heart 既學校唔洗咁早讀佢既pg! 無書讀先考慮下!

大宅

yukynyy媽媽,我想問多d銀座個間ABC playgroup資料,例如:幾錢一堂?上一個鐘定2個鐘?每星期番平日或半日呢?幾多小朋友一班?本地導師定外藉導師呢?
我囡而家15個月,好鐘意跳舞,聽音樂就好開心,我都想佢玩下依d playgroup

唔好意思,好多問題請教。。謝謝你啊!

別墅

引用:我個女係嘉湖銀座間ABC上PG,+內容差唔多,+

原帖由 yukynyy 於 13-07-30 發表
我個女係嘉湖銀座間ABC上PG, 內容差唔多, 但我個女鐘意唱歌跳舞, 所以好開心. 因為8月返N班, 所以星期六上 ...
銀座間ABC有得試堂嗎?

大宅

回覆:有沒有推薦的playgroup or N class?

佢咁樣都唔係教既!
我上嗰間流程差唔多!但人老師有心教!

大宅

曚查查媽媽,可否介紹你嗰間比我知多呢?謝謝你啊。。

複式洋房

回覆 winwin913 的帖子

我個女係星期六返銀座間ABC, 上午1130至1230, 但通常1145開始上堂, 1245先落堂.
佢係一堂廣東話, 一堂英文的. 廣東話就由本地人教啦, 英文就由一個看似中國人但我未聽過佢講廣東話既老師教. 每次都會有兩位老師, 每班最多有8個小朋友.
一堂$240, 每個月頭比錢.

複式洋房

回覆 Leungchoiyan 的帖子

佢冇得試堂架. 但我嗰時都係想試吓先. 所以...
因為佢係先比兩堂留位費, 之後每個月比錢, 唔讀既話就用留位費當最後兩堂學費.
所以我就話: 咁我讀兩堂就唔讀呢?咁點計
跟住佢就話: 咁你先讀兩堂先啦.
就係咁, 我就比咗兩堂錢, 試咗兩堂.

大宅

回覆 yukynyy 的帖子

240元一堂(1小時),聽落都幾貴咁,不過會唔會係番星期六,所以係貴d..而我想平日番。。

yukynyy媽媽有冇依間電話,等我打去查詢一下先...唔該晒你呀!

複式洋房

回覆 winwin913 的帖子

Apple Bee Centre 2570 1818

大宅

唔該晒

大宅

回覆:milkshirley 的帖子

我仔返緊光華廣場親子教室,都唔錯的!老師好有心機教,有熱誠!
會唱歌,做指令,玩遊戲,flash card,畫下畫咁!
之前返過jolly kingdom and cdpa ,都失望而回!

別墅

引用:我仔返緊光華廣場親子教室,都唔錯的!老師

原帖由 wingsiu613 於 13-08-14 發表
我仔返緊光華廣場親子教室,都唔錯的!老師好有心機教,有熱誠!
會唱歌,做指令,玩遊戲,flash card,畫 ...
想問下幾錢一堂到呀??

首頁

尾頁

跳至