想生BB

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

各位, 文章比較長, 請勿介意, 因為冇同朋友分享呢次事件, 所以唯有喺度舒發一下

大約3年前曾經經歷兩次小X, 之後靠住睇中醫同遇倒個啱既西醫,終於喺舊年成功生左個囡囡, 而家十七個月大, 所以我有住呢D經歷, 成日會喺呢度睇各位JM既帖, 遇見有D我識既, 知既, 都會盡量答各JM, 同大家分享一下我所知既同我所經歷既,

大約喺兩個月之前知小生命再次黎到.. 當時同老公都好開心, 只係第一個月試, 就中左.. 真係好開心, 今但今次同過往有D唔同, 胸冇脹, 肚亦冇谷....其實心情都著急,, 到四週開始已經去睇婦科, 因為醫生知我既病歷, 好早已經開定安胎藥比我,, 一個星期又一個星期咁去睇, 每次都未見倒胎兒.重要耐唔中有流啡.. 但肚仔有時谷, 有時又唔谷.. 心情就好似過山車咁上上落落.. 又一個期始終未見胎.. 其實自己都心知不妙.. 但每星期胎水都有增長,, 又見有食物囊長出, 所以又等多一星期, 心裏極希望下次可見倒BB, 可見倒心跳.. 不過亦只換黎每次失望..

本來今星期五係再覆診, 睇下有冇心跳就決定點做, 但幾日前我就決定早D去見醫生..因為佢喺我個肚裏面, 我同佢相連... 我已經感覺唔倒佢既存在, 咁結果醫生詳細檢查後就証實左BB已經走左...昨日中午喺醫院做左手術,, 夜晚出左院, .而家喺屋企休息緊,

不過有兩次小X經歷既我亦好明白, 呢D係緣份, 唔能夠強求緣份未到我就唯有再等.. 我好相住緣份, 要黎既就一定會黎, 所以我決定等我休息多兩星期就會開始勤力做運動, 繼續我既健康生活, 將身體作好準備, 等待新生命附時再臨,

各位想生BB 既JM, 小X過既JM, 你地唔好灰心, 一齊加油, 為自己打氣加油!! 加油!!

大宅

回覆:第一次喺度出帖,估唔到會係講呢樣野,但我會努力!!

Take care! Add oil together!

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

Ethanbb324 發表於 13-7-20 16:05
Take care! Add oil together!
多謝!! 你都想追多個?? 你幅相個BB好Q, 見倒D乜所以擘大個口得個窿?

公爵府

引用:+本帖最後由+falalala+於+13-7-20+16:02+編

原帖由 falalala 於 13-07-20 發表

各位, 文章比較長, 請勿介意, 因為冇同朋友分享呢次事件, ...
加油吧只有待調理好身體後BB定會回來的

珊瑚宮

bb8398 發表於 13-7-20 16:09
加油吧只有待調理好身體後BB定會回來的
我都係咁唸, 你都幫我一齊加油啦

大宅

引用:Quote:Ethanbb324+發表於+13-7-20+16:05+Ta

多謝!! 你都想追多個?? 你幅相個BB好Q, 見倒D乜所以擘大個口得個窿?
仔仔已經27個月,試咗要第二胎成年,好難得懷上咗但12w走咗。而家等緊睇下今個月有冇好消息!

珊瑚宮

Ethanbb324 發表於 13-7-20 16:15
仔仔已經27個月,試咗要第二胎成年,好難得懷上咗但12w走咗。而家等緊睇下今個月有冇好消息!

...
嗱, 咁你試住先又或者中定先都得, 唔駛等我, 我會追住黎架喇, 加油!!

大宅

引用:Quote:Ethanbb324+發表於+13-7-20+16:15+仔

嗱, 咁你試住先又或者中定先都得, 唔駛等我, 我會追住黎架喇, 加油!!
哈哈!咁我唔等你啦

珊瑚宮

Ethanbb324 發表於 13-7-20 16:37
哈哈!咁我唔等你啦
go go go ,你中先啦, 我會跟住你架喇

公爵府

回覆:第一次喺度出帖,估唔到會係講呢樣野,但我會努力!!

樓主可登入這區「馬年開跑旺孖B! 等緊派彩, 就黎做馬媽^.^(旺POST PART 9)」的主題加入馬房等bingo拉頭馬,好多JM努力中的加油ing

大宅

引用:各位,+文章比較長,+請勿介意,+因為冇同朋友

各位, 文章比較長, 請勿介意, 因為冇同朋友分享呢次事件, ...
一齊加油呀!我ivf後阿B今個月頭7w都走了,我明白妳感受,真係好似坐過山車,撐住再嚟過!

珊瑚宮

sherli 發表於 13-7-20 18:19
一齊加油呀!我ivf後阿B今個月頭7w都走了,我明白妳感受,真係好似坐過山車,撐住再嚟過!

...
多謝你既鼓勵呀, 大家一齊努力吖, 你而家有冇做下運動咁呀??

子爵府

加油呀!!!一齊努力!!!!

珊瑚宮

lovenambb 發表於 13-7-20 18:50
加油呀!!!一齊努力!!!!
我會架,, 加油!! 你有冇睇中醫呀?

男爵府

回覆 falalala 的帖子

take car and add oil ah ^^

子爵府

怪之有一排唔見咗你啦,估唔到再返黎就。。。我知你同我一樣好快可以重新振作,再努力接阿b返黎。

其實我幾乎已經唔記得咗自己小x黎件事,因為之後忙住做手術+休養+返工+食藥嘅副作用, 每日只想快d食晒d藥唔駛再受副作用嘅痛苦。。。原來自從上次同你傾完,我都差唔多小x咗3個月了。。。3個月係大家身上都發生咗好多事,不過無論發生咩事,我地都會係堅強嘅媽媽,我地唔會放棄嘅。癈話唔多講,一齊加油

子爵府

引用:Quote:lovenambb+發表於+13-7-20+18:50+加

我會架,, 加油!! 你有冇睇中醫呀?
有呀,今個星期開始睇,你呢??

珊瑚宮

草子@ 發表於 13-7-20 19:21
怪之有一排唔見咗你啦,估唔到再返黎就。。。我知你同我一樣好快可以重新振作,再努力接阿b返黎。 :g ...
係呀, 之前覺得有唔妥, 所以成日訓又訓唔好, 但又要表現到冇事, (唔想老公擔心嘛)所以我連自己既朋友都冇同佢講架, 昨日做完手術, 只係同幾個好朋 友簡單講過下咋.. 我唸你都會明白我既, 所以咪同你講囉...
冇錯... 可以傷心, 但係傷心一陣好喇, 要好快振作, 為自己作好準備..

珊瑚宮

lovenambb 發表於 13-7-20 19:23
有呀,今個星期開始睇,你呢??
我昨日做完手術, 唸住星期一再開始睇返中醫,

珊瑚宮

Kerokerokeropei 發表於 13-7-20 19:14
回覆 falalala 的帖子

take car and add oil ah ^^
多謝你呀., 我會努力

首頁

尾頁

跳至